De Mos: 'Ajax wil en gáát de finale winnen'

BartVeenstra, 03-05-2019 om 11:30, 15115 views, Omroep Brabant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Aad de Mos gelooft er niet in dat Willem II zondagavond ten koste van Ajax de TOTO KNVB Beker gaat winnen. De oud-trainer van Ajax ziet in dat de Amsterdammers de beker per se willen winnen en dat ook gaan doen. 'Ajax heeft zoveel honger', zegt hij tegenover Omroep Brabant.

De laatste keer dat Ajax een prijs won, was in 2014. Sindsdien won de club geen enkele trofee meer. 'Die ploeg móet prijzen pakken en Ajax is in topvorm. Deze kans laat deze jonge ploeg niet gaan', vervolgt De Mos, die denkt dat trainer Erik ten Hag niet heel veel andere spelers gaat laten spelen. 'Ajax gaat vol gas geven. Ajax wíl deze wedstrijd winnen en gáát de wedstrijd ook winnen.'

Is er dan helemaal geen kans dat Willem II de beker wint? Misschien een kleine dan. Ajax moet een off-day hebben en bovendien moet alles mee zitten voor Willem II, zo lijkt het. 'Als Timon Wellenreuther een strafschop pakt en Isak iedereen overhoop speelt. Of als Erik ten Hag wissels toepast die niet geweldig zijn. Maar ik geloof in Ajax.'

Dat het mis kan gaan, bleek eerder deze week in België. Daar won KV Mechelen, dat in de Eerste Divisie van België speelt, van AA Gent, dat uitkomt op het hoogste niveau. Het biedt Willem II hoop. 'En vergeet de bekerfinale PEC Zwolle-Ajax van een paar jaar geleden niet. Maar dit is een ander Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
nou aad, sorry hoor maar ik had liever gehad dat je ff niks had gezegd.
0 0
Sterspeler
Beetje jammer dat Aad dit zegt. Aad zit er namelijk altijd naast.
0 0
Jari83
Heftige uitspraak van Aad.
0 0
Ajax34
Als Aadje het zegt dan is alles onder controle.
0 0
OpaVerteld
Aadje is oke!
Vreemde snuiter soms, maar heel stiekum gewoon wel een Ajacied.
0 0
marty21
Weet iemand waar ik wat kan vinden over de bus-combi van zondag? Zou mail krijgen maar niets ontvangen. Waar vandaan gaan die bussen naar De kuip?
0 0
KingJames23
Je hebt als het goed is net een mail gehad. Check anders ff bij ongewenst want daar had ik hem ook.
1 0
marty21
Top thanks
0 0
18AJAX81
Whahaa hier nog 1.
Lekkere inkopper ook als je er meerdere speelt.
0 0
Welja
Was effe bang dat de opper-jinx het over die andere finale had.
2 0
NaarCLbeker5
Langzamerhand begin ik mijn mening over de bekerfinale te herzien. Eerst vond ik het alleen maar een verspilling van energie die we woensdag nog hard nodig zullen hebben. Want op zich is de beker niet belangrijk.
Maar omdat de beker later misschien onderdeel kan worden van een TREBLE, is het toch een ander verhaal. Vooral als je bedenkt dat nog maar 7 clubs -waaronder wij zelf natuurlijk- ooit een treble wonnen.
Maar toch mag je er vooral niet te veel energie aan verspillen. Mocht er -tegen elke verwachting in- een verlenging nodig zijn, dan zou ik meteen eenzijdig overschakelen op ‘’walking football’’.
1 0
Redrum
Dat niet alleen, maar de arrogantie om de 'simpele' bekerprijs te laten lopen kan je ook de kop kosten. Stel je verliest hem en stel je wordt toch nog uitgeschakeld door de Spurs, dan komt er opeens wel heel erg veel druk op die landstitel te liggen. Die beker MOET gewoon gepakt geworden om het goede gevoel vast te houden. Neemt niet weg dat de beker op zichzelf natuurlijk gewoon een fopprijs is voor een topclub. Maar goed, dit kan nummer 19 worden, ik wil ook wel op naar nummer 20!
2 0
Ajaxxxisdebeste
Dacht even CL haha, maar goed eerst Willem 2 en daarna Spurs kan een heel vervelend weekje worden of een hele goeie... Even dooddoener, Ajax heeft het allemaal in eigen hand.
1 0
Bonno1978
Hi Aad, waar heb je die open deur gekocht? Prima exemplaar!
3 0
RJB1979
Speciaal even ingelogd om dit een duimpje omhoog te geven.
1 0
Redrum
Natuurlijk gaat Ajax deze winnen. Ajax wil in de flow blijven en Ajax wil zijn eerste prijs pakken. Nog 4 potjes knallen en daarna mag er even uitgerust worden, om vervolgens nog één keer alles te geven op 1 juni. Met de dubbel op zak richting de CL-finale is een droom die Ajax kan realiseren door in 10 dagen tijd 4 potjes te winnen. Een droom die heel dichtbij is. Afgelopen dinsdag is de eerste stap gezet, komende zondag tijd voor de tweede.
3 0
Ajacied33
Man, ik ga alle logica en realiteitszin verliezen als Ajax straks echt in de CL finale staat. Ik durf er niet eens hardop over na te denken. Pfff zo dichtbij....
2 0
Redrum
Voor mij is het ook nog heel onwerkelijk. Elke keer als ik het weer ergens zie staan kan ik het eigenlijk niet geloven. De CL knock-outfase is al heel erg lang een ver van mijn bed show. Ik had echt niet verwacht dat wij ooit nog de finale zouden kunnen halen zolang er niet iets zou veranderen aan de grote financiele verschillen. Nu zijn de verschillen groter dan ooit en staat Ajax opeens met één been in de finale. En het is niet zo alsof we bakken met geld hebben uitgegeven om daar te komen he. Tadic en Blind waren twee perfecte en gerichte aankopen, maar voor relatief weinig geld. Het komt niet vaak voor dat je zo'n ideale mix van talent en ervaring hebt in combinatie met veel kwaliteit. Wat dat betreft ook heel veel complimenten aan Overmars en van der Sar, die toch woord hebben gehouden en ons eindelijk een fatsoenlijke selectie hebben bezorgd dit jaar. Maar goed, dat het dan zo uitpakt had ik nooit durven dromen natuurlijk. Komende woensdag wordt een ongelofelijke wedstrijd, met een ongekende sfeer in de Arena. Spelen voor een plek in de finale in de eigen Arena, het is gewoon echt heel bizar.
4 0
Ajacied33
Heel bizar idd. En ik merk dat Ajax ook leeft in het buitenland. Ben gisteren van vakantie teruggekomen en keek de wedstrijd op mijn vakantieadres. Maar de dagen ervoor zag ik daar als ik wat ging drinken in café's op de tv telkens wel een item over Ajax. Zag TH, Donny en Ziyech langskomen, op 3 verschillende dagen bedoel ik dan he. Mooi man. Geen idee waar ze het over hadden, alles was in het Bulgaars haha. Maar prachtige tijden hoor zijn het nu, zo onwerkelijk. Ajax is erg hot en we staan bijna in de finale van de CL!!! Tering....
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Zekfs hier, in Amerika leeft het bij mij, Amerikaan, en bij mijn schoonbroer, herl mooi, die uit Eindhoven is, en PSV fan is. Heb praktisch alle wedstrijden van Ajax in de Chsmpion’s League kunnen zie, al zijn ze al om 1500 uur ‘s middags hier.
0 0
Redrum
Ja dan merk je pas hoeveel aanzien Ajax heeft in het buitenland. Het is niet alleen het feit dat Ajax in de halve finale staat, het is vooral de manier waarop ze daar gekomen zijn. Er is geen enkele andere club ter wereld die vanuit een underdog-positie zulk voetbal laat zien en die daar ook nog succes mee haalt op het hoogste niveau. Daarom is Ajax zo'n legendarische club geworden en dit jaar bewijzen ze dat ze nog steeds die legendarische club zijn. Ajax zet eens in de zoveel jaar Europa volledig op zijn kop en elke voetballiefhebber krijgt daar heel veel plezier van.
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Men bewondert het mooie, aanvallende voetbal van Ajax, en kan niet geloven hoe jong het elftal is.
0 0
Schip
Super Aad in de bocht.

Edit ik dacht dat hij over de CL finale sprak.
1 0
Redrum
Ook Aad voorspelt wel eens iets goed.
1 0
Remark
Lukt 't Aad niet om een open deur in te trappen, dan gooit ie er gewoon z'n kristallen bol tegenaan.
0 0
Labrador
Ow god Aad hou eens je bek
1 -2
AnsB
Haha, ik dacht dat hij het over de CL-finale had.
(Zou ook wel erg voorbarig zijn geweest.)
4 0
Ajacied33
Haha ik las de titel en dacht exact hetzelfde
0 0
Boer Gijs
Dacht ik ook, zou echt zo'n Aad opmerking zijn.
0 0
Dexy
Oh jee, nu begin ik me toch wel een beetje zorgen te maken. Als Aadje het zegt, gebeurt meestal het tegenovergestelde.
0 -1