'Inbrengen Mazraoui was einde dreiging Tottenham'

BartVeenstra, 02-05-2019 om 12:45, 11350 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Columnist Henk Spaan heeft, zonder zijn naam te noemen, complimenten gegeven aan het tactisch inzicht van Ajax-trainer Erik ten Hag. De wissel Noussair Mazraoui voor Lasse Schöne was een belangrijke, zo oordeelt Spaan in zijn column in Het Parool.

'Het inbrengen van Mazraoui was een wissel op het niveau van Ajax' voetbal. Nous ging over Eriksen heen, die gedwongen was met hem mee te gaan. Het was het einde van de dreiging van Tottenham', schrijft Spaan, die vindt dat achter de vervanging van Schöne een gedachte zat. 'Die van Vertonghen door Sissoko berustte op toeval. Toch wordt Pochettino gezien als een tactisch brein. Een brein dat tegen dit Ajax drie centrale verdedigers opstelde. En dat niet ingreep toen bleek dat Van de Beek Wanyama tot hijgende hulpeloosheid wist te reduceren.'

Net als een dag eerder is Spaan ook donderdag lovend over Van de Beek. 'Zou Koeman het hebben gezien? Dat zal toch wel? En Overmars, die vooral druk bezig is met het verkopen van De Ligt en Ziyech? Toch moet hij misschien tussendoor in Donny's contract even een paar getallen wijzigen richting het salarisplafond waartegen Blind en Tadic hun hoofd net niet stoten.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Denk dat Overmars moet stoppen, spelers te verkopen. Biedt ze een verbeterd contract aan!
0 0
MichelBoerebach
Ik denk meer dat het eindsignaal einde dreiging Tottenham was...
1 0
louis60
Zie Nous toch liever als rechtsback. Bij creatieve beweging vooruit, tik je iedere tegenstander weg. Veltman is geschikt om een voorsprong laatste tien minuten vasthouden.
0 0
Schip
Mazraoui bracht meer kracht in duels en meer balvastheid dan Schone. Was niet echt een tactische wissel, maar de ene middenvelder voor de andere. Wel een goede, effectieve wissel. Schone kon geen enkele vuist maken.

Zyech eruit was geen goede wissel. Kijk naar zijn statistieken. Was verdedigend en aanvallend erg belangrijk. Juist omdat hij ballen veroverde was hij cruciaal. Hij was niet op. En KJ erin was ronduit vreemd. Trage speler, niet balvast. Die wil je inbrengen als je domineert en de afstanden minder groot zijn. Had dan Dolberg gebracht. Die heeft de snelheid.

Verder leek de Sissoko wissel toeval, maar dat had hij mogelijk al in gedachten en het was gewoon een juiste ingreep. Op de 4-4-2 had Ajax sindsdien te weinig antwoord.

Allemaal vrij relatief.

Pas met meer duelkracht en balvastheid, zag je dat de druk van Spurs weer afnam. Schone speelde top tegen Real, maar als het fysiek wordt, is hij de eerste die ondersneeuwt. Zou met Mazraoui beginnen thuis.
2 -1
Godenzoon24
Was wel degelijk tactisch. Puur voor duelkracht (wat ook gewoon tactiek is snap je opmerking dus ook niet zo goed) had hij ook De Wit kunnen brengen Nous is daar ook geen wonder in. Dus denk dat het wel degelijk is zoals Spaan aangeeft. Dat het middevelder voor middevelder is , is daarbij irrelevant.

En Huntelar inbrengen om oorlog te maken , druk zet en zich kapot loopt vind ik ook wel degelijk een prima wissel. Beter dan doodvogeltje Dolberg! Ziyech had ik er daarentegen ook niet afgehaald.
0 0
Suarez16_
Huntelaar jaagt de boel gewoon volle bak af en kan koppen. Vond het geen gekke wissel met nog een kleine 10 minuten te gaan. Je zag dat ze niet meer in staat waren om makkelijk tot de 16 te voetballen, dus oppurtunistisch een bal van 30 meter in de 16 gooien met Klaas-Jan daar was ook niet gek geweest om de 0-2 nog te maken.
3 0
AnsB
Ziyech was echt aan het eind van zijn latijn. KJ was niet zó vreemd omdat hij - in zijn vechtmodus - heel veel energie en werklust brengt; precies dat wat je met Ziyech kwijtraakte. Plus een dosis extra ervaring trouwens.

Je kunt Mazraoui wel een middenvelder blijven noemen, maar normaal gesproken speelt hij nu eenmaal op de backplaats. Wel een tactische wissel dus, want een back/middenvelder voor een middenvelder. En al zou hij 'alleen' middenvelder zijn dan is het m.i. nog steeds een tactische wissel omdat hij (naast frisheid en dito voetballende vermogens) meer snelheid heeft dan Schöne - die het absoluut niet meer kon belopen, en wellicht meer verdedigende kwaliteit. Dan is het wel tactisch. Temeer Tottenham frisse nieuwe backs bracht.

Sissoko liep inderdaad al warm vóór Vertonghen uitviel. Dat zegt niet alles, maar op zo'n moment is het wel een indicatie (en het was logisch omdat Tottenham steeds iemand tekort kwam op het middenveld).
2 0
AFCA-B93
Als jij de wissel van Ziyech geen goede noemt, heb jij de laatste minuten van Hakim niet gezien. Die zat er echt finaal doorheen. Die sleurde z’n lichaam mee op den duur
3 -2
Schip
Dat zou de enige logische verklaring zijn wat mij betreft. Maar voor iemand die tot op het laatst ballen veroverde en qua lichaamshouding niet erg blij was met de wissel, vraag ik me dat af.

Niet dat het verder uitmaakt. TH heeft ook heel erg weinig opties. Ik zou De Wit en de Ronaldo gooier er ook niet snel inbrengen. Het is niet makkelijk om dat tempo over te nemen, zeker niet als je het niet gewend bent.
3 -1
Godenzoon24
De Wit valt altijd prima in , in de championsleague vind ik. Vult zijn taak iig naar behoren in.
0 0
AFCA-B93
Vond Ziyech deze keer juist niet ontevreden ogen bij z’n wissel. Vond juist dat Schone dan weer vreemd reageerde. Vind Schone een goede gast hoor, maar hij heeft vaak niet door dat hij op dat moment de zwakke plek is bij ons, en dan toont ‘ie onbegrip bij een wissel
5 -1
Rentokill
Ik had het nog niet zo gezien in Mazra als middenvelder maar tegen de Spurs zag ik het ineens. Spaan heeft gelijk dat Ten Hag dit slim gedaan heeft. Ziyech / Huntelaar begreep ik minder. Wat ook wel leuk was van Spaan was dattie aangaf dat vdBeek steevast op de Beek werd genoemd door Boskamp en dat dat meteen het hele niveau van de uitzending aangaf, als ze niet eens een naam van de beste speler vh veld correct weten uit te spreken.
1 -1
Godenzoon24
Ach Boskamp spreekt alles verkeerd uit. Grappige man die heeeel veel voetbal kijkt. Die namen , ach ja .
0 -1
Freddy Al
Ik vind het een sympathieke man die Boskamp , dat hij dan Verbeek weer eens verkeerd noemt vind ik wel mooi.
0 0
chino
Ziyech zat er wel doorheen. Alleen had ik Dolberg gebracht gezien de afstand tot de goal van Spurs. Heb je meer aan snelheid. Ook al is hij niet in vorm.
0 -4
Bky
En tijdens de wedstrijd waren er weer tig mensen die over de wissel zaten te zeiken. Ongelofeloos was dat.
6 -3
AFCA.
Ik had je dinsdag gemist met de welbekende:
JAAAAAAAAAAAAAA
Heb ik erover heen gelezen, of ben je net als vele ASijnzeikers teleurgesteld dat het niet even 0-5 werd in de halve finale CL?
0 0
AFCA-B93
Misschien was hij wel in Londen, of niet op AS aangezien de app weer eens plat lag, weet jij veel
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Sinkgraven en Mazraoui samen De Jong kunnen opvolgen (degene die het meest indruk maakt kan dan samen met Marin en Vd Beek het middenveld vormen) maar dan moet Ajax wel een nieuwe links- en rechsback kopen.
2 -2
Freddy Al
Ik geloof niet in" het vervangen van" in zijn algemeenheid, maar de kwaliteiten die de Jong heeft vind je het meeste terug bij Dailey Sinkgraven, Mazraoui zou op het middenveld wel dynamiek toevoegen t.o.v. Lasse denk ik.
Je kunt gewoon met Veltman als RB spelen en inderdaad een LB en RB erbij als back-up.
0 0
AnsB
Ik dacht precies hetzelfde, maar denk meer aan Sinkgraven dan aan Mazraoui, omdat de linkerzone meer het terrein van Sinkgraven is geweest.

Maar ik denk dat in de praktijk Marin in die zone gaat spelen en dat Mazraoui 'gewoon' rechtsback blijft - tenzij Veltman blijft misschien, maar dat zou ik een slecht idee vinden omdat je dan opbouwend te veel inlevert. In dat geval zou Schöne een basisplek behouden (tot nu toe). Met misschien Matusiwa en/of Eiting als backups.

Persoonlijk ben ik het meest benieuwd naar Sinkgraven en Marin als controleurs.
0 0
gi0vanni
Moeten ze toch wel. Op Tagliafico na is er al lange tijd geen kwalitatief zeer goede back gehaald. Dus ff een LB, CV en een RB halen.
0 0
Minsc
Dat kan natuurlijk ook, 2 backs kopen i.p.v. 1 middenvelder. Geniaal.
1 0
Ozymandias
Er moet sowieso één back bijkomen dus eigenlijk is het meer één extra back kopen in plaats van een extra middenvelder kopen.
0 0
jeppas
-------------------Onana--------------
Veltman--De Ligt--Blind--Nico
---Mazraoui--VDB--Frenkie---
Ziyech---------Tadic--------Neres
7 -2
Godenzoon24
We staan halve finale en met 1-0 voor. Allemaal met Schone die tegen Real en Juve gewoon geweldig speelde. Ja laten we nu t systeem omgooien omdat iemand wat minder was en een wissel redelijk inviel.
0 0
marley
Dankzij Schone-wissel is het bij 0-1 gebleven...
0 0
Jaridebeste
Eens.
1 -1
jeppas
Veel meer dynamiek met Maz op het middenveld. Lasse heeft mij eerlijk gezegd altijd positief verrast met zijn comebacks, maar tegen een powerhouse team als de Spurs kan hij moeilijk onder de druk uit voetballen. Misschien hem later nog inbrengen na een overtreding Spurs op een mooie plek vrije trap voor Ajax ;-)
1 0
Schip
Precies. Real speelde nig combinatievoetbal, maar Spurs was echt op kracht, duels opzoeken. Dan heb je echt niets aan Schone. Die is weer beter als er snel moet worden opgebouwd. Nous is daarin iets trager en loopt meer met de bal. Maar als je snel balverlies lijdt, is dat juist lekker. Hij bracht meer rust doordat hij balvast was.
1 -1
Ozymandias
Dubbel eens!
1 -2
Rentokill
Leuk dat jullie het zo met elkaar eens zijn. Ik ben het er niet mee eens ;-). Geen rare expirimenten aan de initieele opstelling. Eerst Ajax zn eigen spel proberen te laten spelen.

Als er aanpassingen blijken nodig te zijn zou ik het idd wel zo doen maar das beter dan andersom repareren.
1 -1
Ozymandias
Het is geen experiment meer aangezien Ajax in de tweede helft tegen Tottenham al zo ging spelen en daardoor weer wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Schöne tegen Sissoko lijkt mij geen goede matchup voor Ajax.
1 -2
Rentokill
Ajax doet nooit aan mandekking. Moeten ze ook niet ineens gaan doen nu. Motto is rust aan de bal. Schone kan dat. Mazraoui wellicht ook. Maar Sissoko moet je gewoon moe maken.
0 0
Godenzoon24
Nee Mazroui is zon beest die pakt Sissoko wel. Dat kan er geeneen. Die moet je kapotvoetballen en voetballen kan Schone nog steeds wel. Ondanks zijn mindere wedstrijd.
1 0