Gijp over Spurs: 'Het was gewoon gênant'

NielsOpdam, 01-05-2019 om 20:50, 11819 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

René van der Gijp en Dick Advocaat zijn daags na de overwinning van Ajax bij Tottenham Hotspur lovend over de Amsterdammers. Van der Gijp noemt de prestatie 'waanzinnig', terwijl Advocaat vindt dat men niet te kritisch moet worden over 'zo'n wedstrijd'. 

'Waanzinnig', opent Van der Gijp bij Veronica. 'Als je dat eerste halfuur neemt, waarin ze dat Tottenham in principe helemaal wegtikken, is het ongelooflijk dat die trainer (Mauricio Pochettino, red.) dat een halfuur laat duren. Dat je niet iets om kan zetten, waardoor je wat grip krijgt, want het was gewoon gênant.' Later werd de ploeg van Erik ten Hag ook even weggedrukt, maar dat vindt Van der Gijp geen schande. 'Jammer dan. Wat is daar mis mee?'

Waar Johan Derksen dinsdagavond nog kritisch was op Hakim Ziyech, was zijn collega Van der Gijp onder de indruk van de spelmaker. 'De kilometers die die gasten hebben gemaakt. Mijn vriend, Ziyech, heeft negentig minuten achter die gozer aangelopen. Niet een keer liet hij hem gaan.' Advocaat vindt ook dat men 'niet al te kritisch moet gaan worden over zo'n wedstrijd'. 'Als je met 1-0 wint in de halve finale, dan maakt het niet uit hoe je speelt.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Daar onderscheiden zich de echte profs en de zogenaamde voetbal kenners zich, hahaha. Inderdaad als je in de halve finale championsleague staat moet je niet denken, dat je iedereen maar even weg kan tikken, als je dan met 0-1 wint, is dat gewoon prima. Natuurlijk ben je er nog niet, en zat er meer in, maar hopelijk wordt het afgemaakt in eigen huis! Meteen wakker geschud...
0 0
Freddy Al
Dat is een beter verhaal als zijn collega;ik vind trouwens dat je wel heel kritisch mag zijn over deze wedstrijden.
Derksen leverde commentaar vanuit zijn eigen recalcitrante gevoel en dat sloeg kant noch wal.
Inhoudelijk gaf Ten Hag precies aan waar en hoe het beter kan, de houding van spelers na de wedstrijd duidde ook op een groot gevoel van zelfreflectie,dat stelt mij gerust.

Ook goed dat er eens wordt geroepen dat het niet mogelijk is om tegen tegenstanders van dit formaat een wedstrijd lang de druk erop te houden, dat kan ook niet,dat hebben we gezien tegen Madrid,Juve, Bayern.

Laten we maar gewoon zien wat er zondag gebeurt en dan weer verder; de beker pakken vind ik wel een belangrijk ding.
0 0
ST
Gijp heeft het goed gezien. Derksen had deels gelijk, maar sloeg teveel door in het negatieve. Tottenham Hotspur heeft geen koekenbakkers. Is gewoon een heel sterk team, zeker thuis. Thuis gaan we het afmaken. Dan in de finale wordt het lastig tegen Barca. Maar eerlijk gezegd, ben ik allang blij dat we weer eens een echte rol van betekenis spelen in Europa.
1 -1
Aad82
Nee, Derksen had ook niet deels gelijk. Barca werd gisteren óók 60 minuten lang teruggedrongen door Liverpool in eigen huis nota bene. Dat kan nu eenmaal gebeuren in het voetbal en zeker in de halve finale CL. Wat belangrijk is, hoe ga je hiermee om? Wij hebben gevochten als leeuwen in de tweede helft en dat vind ik net zo knap als Tottenham 34 minuten lang helemaal scheeltikken.
0 0
de-Ajacied
Derksen is gewoon eerlijk en niet bang, al heeft ie totaal geen gelijk. Vd Gijp is een schijnheilige gluiperd
3 -8
Ginoajax1
Johan Derksen is een droplul. René vd Gijp die 180 gedraaide mening geeft tov Derksen. Geeft even aan hoe genant die analyses zijn, vooral van Derksen. Volgens mij zijn zijn hersens nog niet in orde.
2 -5
MichelBoerebach
Om maar even op zijn Gijps te reageren: Lekker, man!
3 0
kaashaas
Als die op de paal van Neres er in was gegaan had ook derksen zn mond gehouden.
2 0
AjaxCitizen
Zoals Advocaat zegt:

Over zo een wedstrijd moet je niet al te kritisch zijn, maar gewoon genieten van de overwinning.

En als je toch kritisch wilt zijn, blijf dan lekker bij de feiten. Ziyech speelde zogenaamd belabberd volgens die zeiksnor maar hij heeft wel een assist te pakken, maakte vuile meters en veroverde het meest de bal. Wel heel knap voor een speler die zogenaamd slecht speelt...
3 0
amthree
gijpie en derksen allebei stelletje zuurpruimen.
1 -7
Koekepeer
Wij hebben de mazzel dat al onze tegenstanders hopeloos uit vorm zijn.......
0 -1