'Gedrag Huntelaar onverantwoord en onacceptabel'

GinoHaverkamp, 30-04-2019 om 09:40, 25463 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ton Boot snapt niet waarom Klaas-Jan Huntelaar niet harder werd aangepakt nadat hij zijn shirt uittrok na zijn goal tegen FC Groningen. 'Als ex-(basketbal)coach vond ik, als een van de weinigen, zijn gedrag na zijn doelpunt volkomen onverantwoord en onacceptabel', schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Huntelaar maakte op bezoek bij FC Groningen (0-1) de enige Ajax-goal en kreeg vervolgens geel nadat hij uit vreugde zijn shirt uittrok. Enkele minuten later kreeg hij zijn tweed gele kaart, en dus rood, omdat hij een FC Groningen-speler een elleboogstoot verkocht. Boot: 'Zekerheden zijn er nauwelijks in de topsport maar er moet wél elke mogelijkheid om de kans op succes te vergroten aangegrepen worden. De belachelijke actie van Huntelaar, met uitsluiting én schorsing tot gevolg, verkleinde juist die kans op succes en had dus eigenlijk niets met topsport te maken.'

Het verbaast de 78-jarige Boot dan ook dat het gedrag van de ervaren spits gebagatelliseerd werd, vooral met de mogelijke, negatieve gevolgen voor Ajax in het achterhoofd. 'Zelfs bij Ajax zelf was de reactie maar lauw, zeker niet negatief. Wil men in Amsterdam wel écht kampioen worden?'


Denk jij dat Ajax binnen het eerste kwartier scoort tegen Tottenham? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Ton verveelt zich kennelijk.
Had dit toch al geschreven.
En ja, hij heeft gelijk.
0 0
AnsB
Ton Boot. A.h.w. de voorloper van Robert Eenhoorn. Pure topsportmannen, met een geweldige visie en profmentaliteit. Cruyff had ook veel respect voor hem.
Ja, ik snap zijn reactie volkomen, het wás ook onprofessioneel, maar gelukkig viel het allemaal goed voor Ajax. Ik denk ook niet dat Huntelaar zoiets wéér zou doen.
In principe is het inderdaad spelen met vuur, omdat in topsport de details vaak beslissend zijn, dus moet je op detailniveau en tot ver na het fluitsignaal (emotie) beheersing en een profmentaliteit tonen. Zoiets valt ook nooit goed te praten, hooguit te vergeven. En volgens mij is dat wat TH deed.
0 0
Robeerke
Ben eigenlijk meer benieuwd naar wat Henk Fiets ervan vindt.
1 0
jaripettersson
Boot is half Vulcan.
0 0
ajaxinho
Hoezo?
Deze held heeft de punten gered voor Ajax.

Dat hij dit doet is een teken
dat voetballers nog mensen zijn.

Waarom nu nog hierover praten eigenlijk...
2 0
fanforeffer
Als de var vorig jaar er al was geweest had ajax 3 punten uit groningen meegenomen en waren ze kampioen geworden . Naaihuis naaide ons toen. ook gezien Tom? en het jaar daarvoor ..............
1 0
TwoLegsAlwaysWin
Iets met mosterd na de maaltijd....
0 0
AlexIbarra
Ton heeft gelijk.

Maar de passie waarmee Huntelaar ff vergat dat je geen shirt uit mag trekken of ellebogen mag geven is dezelfde passie waarmee hij de goal maakte.
En de goal was belangrijker dan de kaart.

Over de drie onnodige rode kaarten van de 2e seizoenshelft zal heus wel gesproken zijn.
5 0
Kikke
je denkt toch niet dat hij dit nog een keer gaat doen, Huntelaar heeft heus wel zijn lesje geleerd, zijn ook maar gewoon mensen...
3 0
J Lacht
Geel voor shirt uittrekken vind ik sowieso een vreemde regel maar als die regel er is moet je er wel rekening mee houden anders benadeel je onnodig je eigen team ... ben het dus volledig eens met Ton Boot!
1 -2
AFCA0492
als hij daarna die oerdomme overtreding niet maakt hoor je er niemand over.
1 0
pizzapunt
78 jaar. Wijsheid komt met de jaren, maar neemt net zo snel weer af. Mafkees.
3 -1
Bennyben
Zal iemand deze man uitgelegd hebben dat de 3 punten in Groningen 1000x belangrijker was dan een schorsing tegen Vitesse.
3 -1
afca95
Waarom mag je uberhaupt je shirt niet uitrekken? ik snap dat hele probleem niet.
Lekker boeiend dat iemand zn shirt uitrekt. Achterlijke dansjes of gebaren mag weer wel.
4 -3
pizzapunt
hopelijk worden ze met vrouwenvoetbal net zo fanatiek als Huntelaar.
0 0
Minsc
Halloho, dan gaan ze het bij de amateurs ook doen! Veteranen die hun shirt uittrekken, neeeee!
P.S. je shirt 'uitrekken' mag wel.
1 0
Leviathan
Er is maar 1 oplossing de elektrische stoel.
2 0
Wzawzdb1997
wie de fuck is die goxer uberhaupt ... ton wat?
3 -1
mercurius3
Ton Boot... Pfff. Vervelende vent.
2 -1
vdhaas
Als je voor de krant schrijft (al is het een opiniestuk) zou je misschien denken dat je een onderwerp kiest wat op dit moment nog ter zake doet. De kaart is twee wedstrijden geleden en de schorsing zit er weer op. Maar misschien vindt hij het wel bij topsport passen om in het verleden te blijven hangen?
1 0
Schwalbino
Op andere media zie ik een paar heel leuke artikelen waarin Ajax en de halve finale centraal staat en AS plaatst dan de mening van een 78-jarige basketbalcoach over een incident dat een tijd geleden plaats vond?
1 0
voorkennis
Wat ik werkelijk niet snap en dat is niet alleen bij Huntelaar maar overal, dat shirt uittrekken na een goal.
Je weet dat je geel krijgt en toch blijft men er maar mee doorgaan, dat vind ik wel een gebrek aan professionaliteit, los van hoe groot de ontlading ook is.
dat verzin je maar wat anders, op je hoofd staan of de moonwalk, maar shirt uittrekken is geel volgens de regels...punt uit.
2 -3
AFCA-B93
Je kan best je shirt uit doen en geel voor lief nemen, maar dat moet je dan doen in minuut 85 ofzo, in een wedstrijd die er toch relatief vriendelijk aan toe gaat, en niet in zo’n pot tegen Groningen die toch redelijk fel waren
0 0
Leviathan
Dat is ook met te hard rijden of appen achter het stuur. Dat weet ook iedereen dat dat niet mag en toch maakt zeker 90% zich er wel schuldig aan. Ik zelf ook hoor ga niet de moraalridder uithangen.
1 0
trodat4030
Dus de hele wereld accepteert het en 1 persoon op de aardkloot heeft er problemen mee. Rara aan wie zal dat dan liggen.......?
1 -2
Tijndw
Ton Boot wie?
3 -3
Cello
Ik begrijp de Hunter wel. Eigenlijk het hele seizoen zo'n beetje de 12-de man en dan, want zoveel was wel duidelijk, de verlossende en winnende 0-1 scoren.....belangrijk zijn zeker op dat moment wbt de kampioensaspiratie's en dus het kampioenschap; natuurlijk ga je dan als de Hunter effe uit je plaat. Ja ook als je daardoor een gele prent pakt.
Het enige...en daarin was Klaas een beetje dom, wetende dat je al geel op zak hebt ga je niet meer zo'n overtreding maken. Los van het feit of het geel of direct rood had moeten zijn.
1 0
gerard
Wat een zeikerd!!
4 -1
ETM
Haha schei toch uit man. Boeit Ajax terecht voor geen meter.
1 0
Tnera
Omdat we Dolberg en Tadic ook nog hebben, Ton.
0 0
Rentokill
Ik heb Ton Boot erg hoog zitten. Maar is die al 78? Joh. Maar goed deze reactie is -zoals Maxima dat zou zeggen- een beetje dom: Het laatste dat Ajax wil is nu onnodig onrust gaan stoken zo vlak voor deze cruciale periode.
3 0
Ruff Rhythim
Hahah, ja man alsof hij de grootste criminele actie in de geschiedenis heeft geflikt. Wat een totale bullshit !!
2 0
RedFeather
Ton Boot

Waarom doet jouw mening ertoe?
4 -1