'Als Ajax nu zes miljoen euro krijgt, is het veel'

FinnDekker, 29-04-2019 om 12:55, 7765 views, VTBL |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Bij VTBL is zondag de vorm van Kasper Dolberg ter sprake gekomen. Hedwiges Maduro en Theo Janssen balen van de dip van de Deen. Er is een groot contrast met de Dolberg van nu en die van twee seizoenen geleden, hetgeen ook geldt voor zijn transferwaarde.

'Zijn keuzes vind ik slecht. Zijn kwaliteit is geen probleem. Maar je moet wel het overzicht houden', doelt Maduro onder meer op het gaan voor eigen succes op het moment dat Hakim Ziyech de bal had moeten krijgen. Janssen: 'Heeft het niet te maken met dat hij graag wil scoren? Hij is heel erg voor zichzelf bezig.'

'Op dit moment is Dolberg derde spits van Ajax', vervolgt Janssen, die denkt dat Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic boven de spits staan in de pikorde. 'Twee jaar geleden was hij tachtig miljoen euro waard. Als Ajax nu zes miljoen euro voor hem krijgt, dan is het veel.' 

Denk jij dat Ajax, net als bij Juventus, met 1-2 wint van Tottenham? Zet dan in en krijg 9,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Dolberg heeft pech dat t systeem rond Tadic is gebouwd en om Tadic z’n plek in te nemen mist hij techniek ( Coerver oefenen) en ook ervaring/inzicht. In het pure spitsenspel dicht bij de goal is Huntelaar beter. Dolberg kan nu geen kant op en de trainer ook niet. Moet volgend seizoen afwachten, heeft klasse zat maar als t niet lukt moet ie anders bewegen en harder werken zodat hij z’n eigen kansen gaat creëren. Hij staat nu vaak te scherp, te diep in de spits.Volgend jaar minimaal weer 25 miljoen waard. Hij is nog jong.
0 0
Pierre Heno
Ach die 80 miljoen is allemaal achterafgelul. Aan dergelijke discussies heeft niemand wat. Je kunt hoogstens de vraag stellen : wat heeft hij ons ooit gekost? Ja en wat dan. Misschien dat iemand hem mentaal weer wat moed in kan praten en hem weer op de rails krijgt maar Ajax moet verder en dan dien je nu eenmaal over scorende spitsen te beschikken. Je kunt niet eeuwig blijven wachten op een mogelijk herstel.
0 0
JanTa
Gelukkig hebben wij Marc als TD want Theo zou er puinhoop van gemaakt hebben.
0 0
Wereld
Vind juist dat hij steeds meer de oude Dolberg wordt.
In de eerste helft (uit) tegen Feyenoord toonde hij weer eens wat felheid en was hij doelgericht.
Tegen Vitesse (en Real thuis) was hij weliswaar nog wild in het afwerken, maar voetballend sterk.
Er moet echter iets gebeuren waardoor hij 'harder' gaat werken, dan bedoel ik vooral het druk zetten. Er ontbreekt nog wat pit, wat KJH wel heeft.

Overigens zijn deze bedragen inderdaad echt uit de lucht gegrepen.. 80 miljoen geboden.. Voor zes miljoen kunnen ze een andere Deen bij ons ophalen.
0 -1
BowedUkelele
Wat wordt er toch een hoop dom geluld man. Zowel die 80 als die 6 slaan echt nergens op.
2 0
AlexIbarra
Dolberg heeft de kwaliteiten om eerste spits te zijn, al komt er dit seizoen te weinig uit.
Wanneer je een leegloop en een berg geld verwacht, lijkt dat me een slecht moment om dit soort jongens (nummers 12-16) voor relatief weinig te verkopen.

Gewoon nog een jaar de kans geven waarin hij wel topfit is.
En eens kijken wat er van de rest vd selectie overblijft.
2 0
JPM
Als Theo 6 eurootjes per uitzending krijgt daar, is het ook al veel.

Man, man. Wat is hij slecht. Geforceerd de leuke jongen proberen uit te hangen daar en situaties waar spelers momenteel mee zitten vergelijken met hoe hij het zelf deed. Te veel de Rene vd Gijp willen uithangen die het allemaal niet zo nauw neemt. Verschil met vdGijp is alleen dat hij rebels en grappig probeert te zijn, maar het niet is. Had inderdaad wel de mentaliteit van een doperwt en heeft niet eens de helft van zijn werkelijke potentie kunnen waarmaken. Ken gasten die hem elk weekend in Arnhem zagen pilsen om erna friet en kroket te halen bij de snackbar, maar is dat een prestatie die ervoor zorgt dat je standaard in een voetbalprogramma zit?

En er dan bij zitten alsof je wel weet wat het allemaal inhoudt. Easy money. Lekkermannietsmismee.
0 0
Rentokill
Dolberg maakt vlak voor tijd de winnende tegen Liverpool!
1 0
Joseph
21 jaar, geweldige atleet en zelf in een matig seizoen in 16 wedstrijden aan speeltijd, 11 goals en 5 assists maken..

Direct verlengen, gaan we nog veel plezier aan beleven!
3 0
Duif63
6 is wel erg weinig, maar voor 20 en een doorverkoop percentage zou ik hem verkopen.
1 0
john67
helemaal eens met je pizzapunt
2 0
pizzapunt
De meeste duimpjes naar beneden kan je op AS krijgen door iets negatiefs te zeggen over Dolberg, die is heiliger dan Cruijff lijkt het wel. ik ben geen fan van hem. Vind hem veel te weinig energie in een wedstrijd leggen, en lijkt mij voor een tactisch plan daarom een draak om op te stellen. Loopt niet mee terug, zet zelden druk, oogt loom, maakt vaak domme overtredingen. En juist tijdens dat soort potten rond hij een bal enorm knap af. Denk dat het collectief veel meer baat heeft bij een gretigere spits zoals Huntelaar. Voor een mooi bedrag zou ik hem ook verkopen en doorselecteren. Een andere goede spits kan er ook 15 maken voor Ajax.
4 -7
AFCAPolarBear
Geluk ben jij geen trainer, en als je dat wel bent, wil je je spelers dan zeggen dat ik medelijden met ze heb!

Dolberg is dit seizoen behoorlijk uit vorm, heeft blijkbaar veel moeite met een sterke Huntelaar voor hem. En als hij in de ploeg komt, is hij ongelukkig in het afwerken. Maar geef hem eens 10 wedstrijden vertrouwen en hij zal in no time terug zijn op zijn oude niveau (seizoen 16/17). Dat Ten Hag dat niet doet is begrijpelijk, het voorjaar is niet de tijd voor experimenten (als dat niet nodig is) en Huntelaar bewijst zijn waarde op het moment. Ik hoop dat Dolberg zijn kans krijgt in het begin van het nieuwe seizoen, en dat hij zichzelf bewijst. Maar ben wel met je eens, dat Ajax die tijd niet heeft/geeft en dus heel goed mogelijk is dat een Depay of Boadu gehaald wordt in de zomer
0 -3
Dolberg25
Eens. Denk dat het einde verhaal is voor Dolberg. Naar mijn mening moet Ajax altijd spelen met een valse spits, en anders een echte spits als Huntelaar. Misschien wil Bayer Dolberg nog hebben?
4 -2
GJK
Eet smakelijk Raiola!!!
0 0
Ferd
80 miljoen? Dan had Ajax hem gelijk verkocht.
2 0
KvD90
Iedere speler van toekomstig champions-league winnaar is minimaal 20 miljoen waard. Zelfs Dijks hadden we nu kunnen slijten voor 25 miljoen
0 0
AFCAPolarBear
6 miljoen? Dolberg speelt niet bij PSV of Feyenoord! PSV mag blij zijn met 6 miljoen voor Romero en Feyenoord voor Vente. Als ze Dolberg nu verkopen zal dat 20 miljoen zijn, maar na een goed volgend seizoen waarin hij weer een beetje de vorm van 16/17 haalt, is ie weer minimaal 50 miljoen waard. Janssen heeft dus totaal geen verstand van (het hedendaagse) voetbal, maar ik denk dat ik voor niemand iets verrassend zeg daarmee :-)
2 0
Redrum
Hou toch op alsjeblieft. Als Ajax deze jongen verkoopt voor 6 miljoen zijn ze knettergek. Na het seizoen eens goed gaan evalueren met die jongen en om te beginnen eens op zoek gaan naar fatsoenlijke schoenen, zodat hij niet 10 keer per wedstrijd meer wegglijdt. Dan volgend jaar weer fris starten bij Ajax en hopelijk gaat het dan weer lopen. Mocht het er volgend jaar weer niet uitkomen dan pas na gaan denken over verkoop. Ook dit seizoen heeft Dolberg weer een paar doelpunten gemaakt om je vingers bij af te likken, dus hij kan het zeker nog. Helaas is hij veel te veel wedstrijden onopvallend geweest en dat moet absoluut beter. Ik schrijf hem nog niet af.
4 0
Bensco
Denk ik. Dolberg moet zich focussen op volgend seizoen wanneer de teller weer op 0 staat. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Overduidelijk talent genoeg maar hij moet wat goede wedstrijden draaien om weer zelfvertrouwen te krijgen. Hij mist momenteel de wil om de bal te hebben en felheid in zijn duels.
0 0
GJK
De feiten zijn dat hij momenteel 11 goals en 2 assist heeft.
1e seizoen 16 goals en vorig seizoen veel geblesseerd geweest, waardoor maar 6 goals, in een verder dramatisch draaiend Ajax.

De beste jongen is pas 21 jaar en hij wordt langzaamaan weer de oude Dolberg.

Als ik Ajax was zou ik hem juist verlengen, want zijn beste jaren komen er nog aan.
21 jaar is gewoon extreem jong voor een spits en kijk eens welke ervaringen hij al heeft op mogen doen.....

Een raspaardje dat naarmate de tijd verstrijkt alleen maar beter zal worden!!!!
10 0
Tijndw
Langzaamaan dat is te zien. Hij bakt er helemaal niks meer van. Gewoon verkopen voor 15-20 miljoen, gaat nooit meer wat worden.
3 -5
Juichtoon
Heb jij een glazen bol?
2 -1
EuforischeRealist
Zelfs als er ook maar een greintje waarheid in deze uitspraken zou zitten, met 6 miljoen maakt Ajax nog altijd winst ten opzichte van zijn aankoop.

Waar blijven de heren met hun uitspraken over de gigantische Colombiaanse talent van 010, Sinistera of zoiets? Die is 3x ingevallen en mag zelfs niet meer meedoen met de partijtjes op de training omdat hij te slecht is geloof ik.
En wat te denken van het mega-talent uit Uruguay dat bij die lampjes is gepresenteerd, Romero dacht ik? Te dik, geblesseerd, niet in vorm, geblesseerd, op weg met het U20-team van Uruguay. Die heeft 10 miljoen gekost en daar wordt niet over gesproken.

Nee laten we het hebben over een jongen die zich al bewezen heeft en nu in een dip zit, want die speelt bij Ajax en daar schoppen we liever tegenaan. En zich dan afvragen waarom er niemand kijkt naar meneer met z'n lintje en iemand die maar de helft uit z'n voetbalcarrière heeft gehaald omdat hij niet kon stoppen met roken en zuipen.
1 0
Schip
God, wat een gezeik weer op Dolberg man.

Hij is nooit 80 mj waard geweest. Die 50mj was al astronomisch. En nee, hij is geen 6 waard. Voor zo'n spits krijg je zo het drievoudige.

Maar ik ben blij dat hij er nog is. Hij moet alleen minder gericht zijn op scoren en meer op als aanspeelpunt fungeren. Dat zorgde er juist voor dat hij doorbrak onder Bosz. Dat hij een spits was die kon kaatsen, wegdraaien, meevoetballen en af en toe subliem kon scoren. Dat kan Huntelaar niet.

Als hij minder bezig is met scoren en meer met het teamspel, komt de rest vanzelf.
4 0
MK77
Wat zou er eigenlijk voor nodig zijn om een beetje positieve sfeer actie naar hem te doen?
Een paar minuten zijn naam scanderen kost niets en hij kan er bij gebaat zijn.
1 0
trodat4030
Haha, Theo van de Gijp.. Lekker overdreven jongen! 80 milj is direct een strik erom, zéker 2 jaar terug toen 80 milj nog meer waard was dan vandaag de dag en voor 6 milj laten we inmiddels Dani de Wit niet eens meer vertrekken..
0 0
Ozymandias
Twee jaar geleden was hij 80 miljoen euro waard?! Op Theo’s FM2017 spel misschien maar niet in de realiteit. Het bericht dat Monaco 50 miljoen euro op Dolberg zou hebben geboden is later ook keer op keer ontkracht door de mensen die er iets van kunnen weten.
0 0
MarLuuk76
Gewoon houden volgend jaar basis, en hop 25 goals. Met zeker 8 waanzinnige goals. Dolberg is gewoon een super spits.
0 -1
MK77
Droevig eigenlijk dat er altijd maar een negatief verhaal rondom Ajax gespind moet worden. Dat verkoopt blijkbaar lekker. Als ik voor mezelf spreek zal het me werkelijk roesten dat Ajax transferinkomsten misloopt. Ik hoop vooral dat Kesper zijn draai weer weet te vinden en weer gaat stralen als in het EL jaar. Dat de grond in praten is alleen maar nuttig voor het journaille en hun broodheren
1 0
Ajax_026
Bullshit hij is nooit 80 mlj waard geweest en is nu veel meer dan 6 mlj waard. Beetje sensatie zoeken en dan de realiteit verliezen.
6 0