Maduro ziet Tottenham Hotspur als favoriet tegen Ajax

JesseTH, 28-04-2019 om 23:20, 2807 views, RTL |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hedwiges Maduro vindt dat men Tottenham Hotspur onderschat, zo blijkt aan tafel bij Rondo. De publieke opinie is dat het Ajax goed uitkomt dat ze Spurs treffen en niet Manchester City, maar toch ziet de oud-Ajacied de ploeg als favoriet tegen Ajax.

'Ze hebben City en Dortmund uitgeschakeld', onderbouwt Maduro zijn mening in eerste instantie kort maar krachtig. 'Ze missen Son en Kane nu, maar nu gaan ze waarschijnlijk met Llorente spelen. Dan kun je de lange bal gaan spelen. Ik denk dat ze in gaan zakken tegen Ajax. Juventus en Real Madrid hebben wel willen voetballen tegen Ajax en ik denk Tottenham daarvan geleerd heeft. De favoriet is voor mij Tottenham. De beste spelers van Ajax gingen de afgelopen jaren naar Tottenham.'

Collega Janssen ziet juist een voordeel voor Ajax wanneer Spurs ervoor kiest Llorente te posteren in de punt van de aanval. 'Llorente is zó langzaam, dus je kunt verder van de goal gaan spelen. Bij die andere spelers zit er niet zo veel diepgang in. Ze hebben nog steeds goede spelers, maar bepaalde types heb je nodig in het veld. Eriksen kan mensen wegsturen, maar als er bijna niemand diep gaat, is het lastig om mensen weg te sturen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Dat ze Dortmund en City hebben uitgeschakeld is niet niets. Maar wie je ook in de halve finale tegen had kunnen komen van onderschatting mag nooit sprake zijn. Ajax heeft zelf Madrid en Juve uitgeschakeld. Dus het kan geen argument zijn. Analiseer je de wedstrijden dan was Ajax overtuigender in hoe het de tegenstanders uitschakelde.
Maduro waarschuwt wel voor een vrij denkbaar scenario. Als Spurs verdedigend gaat spelen met idd een targetman en dan aansluitende lopende mensen kunnen ze heel taai worden. Anderzijds Ajax dwong Madrid vroeg Benzema te zoeken en dat ging helemaal fout voor Real. Die 2de bal was juist voor Ajax. En Benzema is een klasse of 2 beter dan Llorente. Die hele Llorente speelt niet uit luxe.
Vanuit macro-perspectief is Spurs favoriet. En dan doel ik op budget, positie binnen het internationale voetbal. Ook hebben ze een hele hechte ploeg met een paar spelers die al bewezen hebben van wereldklasse te zijn. Stonden er niet 4 ofzo in de halve finale van afgelopen WK?
Maar als je goed kijkt naar het voetbal en de weg naar de halve finale dan vind ik Ajax toch favoriet. Ajax heeft gewoon beter gevoetbald dan Spurs. Ik denk dat Ajax meer kwaliteit heeft, zeker nu Spurs dusdanig gehavend is.

Uiteindelijk is er geen duidelijke favoriet en draait het om wat eruit komt morgen.
0 0
JariJari
Ah dus ze gaan met Llorente in Luuk de Jong rol op zn PSV's spelen?
1 0
ETM
Dat zou goed kunnen. Dan is Lucas Bergwijn ;)
Is dan wel PSV 4:0. PSV heeft bepaald geen spelers van kaliber Eriksen, Ali.. Ook zijn Toby en Jan toch andere koek dan Viergever en Schwaab, haha.
0 0
MPAjax
Sorry maar Juventus en Real uitschakelen vind ik een grotere prestatie
0 0
goajaxgo
Zo'n cliché weer. Volgens mij wordt Tottenham helemaal niet onderschat. Door wie dan? Niet door mij in ieder geval en volgens mij ook niet door Ten Hag of de spelers.
0 0
Middenweg401
Het is een feit dat de meerderheid zegt dat het te doen is. Toch een beetje de huid verkopen voordat de beer geschoten is. De spelers gaan er in interviews professioneel mee om.
1 -1
gi0vanni
Zeggen dat het te doen is is realistisch, zeggen dat het al gedaan is is inderdaad je beer verhaaltje. Van te voor de handdoek in de ring gooien is geen optie. Forza Ajax.
0 0
Jelephi
Hedwiges Maduro. Dat is nog zo'n voetbal zwaargewicht waar ik altijd even voor ga zitten als hij zijn mening geeft.
2 -5
Middenweg401
Los van dat het een topclub uit de grootste en rijkste competitie ter wereld is met een veel en veel duurdere selectie, zijn ze volgens mij even ver gekomen als Ajax tot nu toe.
0 0
De_Realist
Tottenham heeft inderdaad bewezen goed te kunnen counteren in de Champions League. Het tempo in de Premier League is ook moordend hoog. We kunnen ze pakken zonder Son en Kane maar ik ben er allerminst gerust op en we moeten het zeker niet onderschatten.
2 -3