De Mos kritisch: 'Geen Dolberg, maar Luiberg'

JesseTH, 28-04-2019 om 21:00, 5190 views, Ziggo Sport |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Aad de Mos en Wim Kieft zien Kasper Dolberg problemen hebben bij Ajax. Laatstgenoemde zoekt het probleem vooral mentaal, terwijl De Mos het ander ziet. Volgens de voormalig oefenmeester van Ajax is de Deen blijven hangen toen de Amsterdammers stappen maakten.

'Hij heeft een trainingsachterstand door blessures', beschouwt De Mos de situatie aan tafel bij Rondo. 'Ajax heeft zich ontwikkeld, ook in het balverliesgedeelte. Het jagen. Als ik hem zie, vind ik hem geen Dolberg, maar Luiberg. Hij zet geen druk en wacht maar op die goal. Dat is zijn focus. Hij moet wel mee in het drukzetten.'

Kieft ziet vooral een mentaal probleem voor Dolberg. 'Aan het begin van dit seizoen was het de bedoeling dat hij de spits zou zijn en Tadic meer aan de zijkant zou spelen. Tadic is in de spits gaan spelen en Dolberg kon zijn vorm maar niet vinden. Huntelaar is steeds beter gaan spelen. Hij is belangrijk en bepalend geworden. Dat vreet aan je als je concurrentie hebt binnen een elftal. Die andere krijgt alle krediet en lof en jij bent maar aan het zoeken.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Kasper Luiberg. Aldus Aad De Klos.
1 0
ETM
Ja ik erger me ook steeds over dat enorme overwaarderen van PSV in de CL. Lachwekkend zelfs. Ajax was met hetzelfde spel, plus resultaat gewoon afgemaakt in de media. Ook het pool des doods gelul is heel overdreven. Dat laatste zie je ook in internationale media. Inter is een gevallen reus, teert op de naam. PSV is in Europa zelf een lichtgewicht. Spurs en Barca was de top2. En dan is Spurs 1 van de zwakste Engelse kandidaten. PSV heeft vooral niets verrassends gedaan, de Europa League halen was een succes geweest, maar ook dat is niet gelukt. Tegen Spurs zijn ze 2 keer eigenlijk weggespeeld, en ontzettend goed weggekomen. Spurs dat zelf licht tegen alle verhoudingen in de halve finale heeft gehaald. Tegen Dortmund was heel geflatteerd. Tegen City komen ze in de 2de pot gewoon heel goed weg.
Kansen hadden ze tegen een slecht gemanaged Inter, maar ook daartegen geen verrassing.
Maar ook toen werd gedaan alsof de prestaties van Ajax en PSV haast vergelijkbaar waren. Ondertussen was Ajax de bovenliggende partij tegen eigenlijk alle tegenstanders, waaronder Bayern, Madrid en Juventus.
0 0
Pierre Heno
Naar dat programma RONDO van Ziggo hoef je als Ajax fan ook niet meer te kijken zolang ze daar vooral graag PSV blijven ophemelen als afgelopen avond. Zowel Aad de Mos, als Ruudje Gullit en Jack van Gelder waren het er allemaal over eens dat PSV in hun poule des doods vooral héél veel pech heeft gehad en dat PSV internationaal nauwelijks onder doet voor Ajax maar dat PSV dus -zoals vaak herhaald!- veel pech had gehad in de wedstrijden tegen Tottenham en Inter. En alleen omdat Messi bij Barça speelde had PSV 2x verloren want verder speelden ze geweldig mee. Zo werd extra benadrukt dat PSV pure pech had dat ze in Londen niet in de 89e minuut op 1-2 waren gekomen want anders .....( hadden de lampjes natuurlijk óók in de halve finales CL gestaan??). Ze hebben alle drie duidelijk liever dat PSV de titel pakt en dat bij gelijk eindigen in puntenaantal er gewoon een beslissingswedstrijd gespeeld dient te worden omdat het niet eerlijk is dat Ajax nu mogelijk op doelsaldo kampioen kan worden.
1 0
Petterson1964
De professoren analyseren er uren op los overal maar kan nu werkelijk niemand bedenken dat het systeem van 2 jaar geleden misschien beter bij Dolberg paste?
1 0
Labrador
Haha scherp van Neus de Mos
0 -2
AJAIXIXIXI
Goeie Aad...
0 -1
Duif63
Dolberg lijkt mentaal niet geschikt voor de top. Jammer want voetballen kan hij wel. Gaat dezelfde kant op als zijn landgenoot Andersen.
0 -6
Middenweg401
Twee totaal verschillende types. Ik denk dat Dolberg juist behoorlijk stabiel is.
In eigenzinnigheid schuilt ook kracht. Of hij tactisch meer kan of moet doen is een ander verhaal, maar dat lijkt mij niet onoverkomelijk.
1 0
Middenweg401
Maar zijn goals zijn stuk voor stuk van uitzonderlijke schoonheid. Hij heeft wel kwaliteiten.
6 0
3*stars*3
Eens met Kieft en heb al een lange tijd gevoel dat Dolberg gewoon een waardeloze mentaliteit heeft.
Aan zijn voetballende kwaliteiten kan het niet liggen want hij is het niet verleerd.
Kijk zijn goal tegen Excelsior maar.

Maar man, wat loopt hij er als een slaapkop bij.
Hij heeft in principe alles; kracht, techniek, goed schot, lengte en aardig snel.
Mentaliteit.

Ow, “luiberg”, Aad hoopt natuurlijk dat rest van NL het overneemt.
Nee Aad.
4 -2
Benleiden
Aadje heeft gelijk in deze, want hij is erg afwezig. Je hoort Ten Hag ook de hele tijd praten tegen Dolberg vnl. met het drukzetten.

Dolberg lijkt me geen intelligente jongen te zijn. Hij is suf en erg afwezig. Tijd om afscheid te nemen.
3 -7
Gonzo
Hoor je stemmen? Echt?
1 0
Petterson1964
Zit jij naast TH in de dug out?
3 -1
Schwalbino
Je hoort TH praten tegen Dolberg? Wanneer?
4 0
Mocrodammerr
mos moet echt zn muil houden. "psv heeft het harstikke goed gedaan, want spurs en barcelona zaten bij hen in de poule".. argument van helemaal niks en niemand die hem van repliek diende
9 -9
arigold
Ehh Aad, die kans tegen Vitesse die huizenhoog over werd geschoten door Dolberg, ontstond omdat hij druk zette op de laatste man van Vitesse...
5 -3