'Denk dat Ajax het geduld gaat verliezen'

JesseTH, 26-04-2019 om 22:40, 15873 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Derksen denkt dat het moment dat Ajax haar geduld met Kasper Dolberg gaat verliezen nabij is. De voormalig journalist meent dat de Amsterdammers, kijkend naar hun plannen en dromen, vroeg of laat opzoek gaan naar een andere spits.

'Ik denk dat Ajax langzamerhand het geduld gaat verliezen. Je ziet weinig vooruitgang in zijn spel', oordeelt Derksen tijdens Veronica Inside. 'Ik kan me voorstellen dat Ajax, met zo’n gevulde kas, zegt: dit risico kunnen wij met de ambities die we hebben niet lopen, we halen een spits. Ajax heeft met hun instelling en plannen geen geduld.'

'Het is zonde dat dat jongetje zit te verpieteren op de bank', voegt de analist er wel aan toe. 'Op zijn leeftijd moet je juist veel spelen. Die jongen heeft het alleen zo hoog in zijn bol dat hij zich niet laat uitlenen aan FC Emmen of sc Heerenveen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Zullen we anders eerst die 'leegloop' even afwachten?

Voorlopig alle potentiele basisspelers als Dolberg, Veltman, Sinkgraven, Eiting niet voor weinig laten vertrekken nav blessureleed / matige vorm. Met een lekker grote groep de voorbereiding in gaan en tegen het eind vd transferperiode kijken of je misschien posities driedubbel bezet hebt. Of spelers a la Wöber / Riedewald zelf echt weg willen.

Huntelaar kan sowieso niet alles (vol gas) spelen volgend jaar en topspitsen aantrekken is niet makkelijk. Hij en Dolberg vullen elkaar ook goed aan qua kwaliteiten. Als Kasper er 10 inlegt in 12 eredivisiewedstrijden staan de topclubs bovendien weer te dringen om ons 3x zoveel te betalen als nu.
0 0
Leprechaun
Gewoon het nieuwe seizoen beginnen met Kasper als onbetwiste nummer één voor de spitspositie (als in minstens 10 wedstrijden op rij laten staan). Mocht hij het dan niet waarmaken, dan is het einde verhaal en heb je altijd nog Traoré en Huntelaar (en eventueel Tadic) achter de hand.
1 0
Pointer1
Heeft eigenlijk alleen de eerste paar maanden na zijn debuut goed gespeeld. Daarna begonnen de blessures en de neerwaartse spiraal.
0 0
Schip
VI weet altijd precies wat Ajax van plan is met Dolberg, net als Driessen.

Natuurlijk zal er van alles spelen, maar ondertussen is Dolberg op hoog niveau aan het trainen en dat zal ook wel ergens goed voor zijn. Hij weet dat hij kan scoren, hij is fysiek sterk, alleen de focus en drive moeten sterker. Hunter heeft ook niet altijd overtuigd bij Ajax, maar is nu retebelangrijk.
0 0
geDaante
Ajax het geduld gaat verliezen? Deze jongen krijgt nooit een paar wedstrijden op rij een kans, kan zo ook geen vertrouwen en wedstrijdritme opbouwen. Mag het even proberen, en kan dan weer toekijken, even proberen, en weer toekijken. Zo haalt ie nooit meer zijn niveau.
0 0
Schwalbino
Dit dus. Plus hij kwam als vleugelspeler. Werd omgeschoold tot spits. Denkt nu werkelijk iemand dat deze omgeschoolde vleugelspeler al weet hoe hij op dit hoge niveau als spits moet voetballen? Laat hem volgend seizoen elke wedstrijd spelen dan zien we wel of hij zich ontwikkelt. Zijn kwaliteiten staan voor mij buiten kijf. In potentie de meest complete spits sinds Van Basten.
0 0
Libero
Derksen is toch zó'n empathische man! Weet precies wat in het hoofd van mensen afspeelt zonder ze ooit gesproken te hebben. Over ten Hag bleef ie ook maar herhalen dat het een zelfverklaarde toptrainer is. Waar en wanneer ten Hag dat over zichzelf gezegd zou hebben is hij ons nog steeds verschuldigd.
3 0
Juichtoon
Oh ja nu heeft Kasper het weer hoog in z'n bol. Wat een kul programma is het toch. Lekker weer Ajax framen als een club met spelers die het hoog in de bol hebben.
4 0
flavente
Gewoon de tijd geven!
2 0
TOOL
Veltman en Blind zijn in het verleden compleet afgezeken terwijl ze altijd hard hun best deden. Een Dolberg loopt niet de longen uit zijn lijf bij het druk zetten en dit vinden velen geen probleem. Raar!
1 0
TOOL
Lijk de juiste attitude te missen. De intrinsieke motivatie om een bal te veroveren, goals te maken en te winnen zie ik (weliswaar van afstand) niet bij hem!
3 -2
HilversumNoord
Hij liep dinsdag 90 minuten lang op één tempo de dwalen. Was te laat. Verdedigt niet mee. Waardeloos!
1 -2
Bennyben
Veltman, Huntelaar en dolberg zijn de enige bankzitters die meekunnen met dit niveau lijkt me niet verstandig om die te verhuren aan emmen.

Aangezien er volgend jaar 5 weg gaan.
5 -1
Bky
Ah, Sinkgraven schrijven we maar weer af om 0 reden.
1 -2
Ajacider
Hoezo 0 redenen
- blessuregevoelig
- speelt op onnatuurlijke plek (linksback)
- komt qua contractlengte in de fase van verlengen of verkopen en heeft 7 miljoen gekost?
- Ajax zit in een aantrekkelijke positie (financieel en exposure) om spelers wereldwijd aan te trekken.

Conclusie; koop een linksback met ervaring op die positie en wedstrijdritme. Jammer voor de Sink, wiens actie tegen Rapid Wien misschien wel de bekendste is.
1 -3
Bennyben
Van de beek was ook niet top begin van het seizoen maar als je hem 10 wedstrijden achter elkaar laat spelen gaat die het vanzelf goed doen.

Dolberg krijgt nooit de kans om 10 wedstrijden achter elkaar te spelen ik weet zeker als je deze jongen 10 wedstrijden achter elkaar laat spelen hij vanzelf beter word, alleen is tadic nu gewoon beter in de spits.
2 0
Harrie Nak
Gevulde kas of niet, we hebben de vervangers al lopen (Traoré en Pereira).
0 0
Aad82
Ik had deze jongeman altijd zeer hoog zitten, maar hij is mentaal gewoon zeer zwak. Komt over als een ijskonijn, maar is van binnen zo onzeker als de pest. Kan maar niet over die vorm dip heenkomen. Vergelijk dat eens met Hakim, die vorig jaar nog rond deze tijd een duw kreeg van een krankzinnige 'supporter' en hoe antwoordt Hakim dit seizoen terug? 20 goals en 20 assists in 44 wedstrijden. Hadden we Kaj Sierhuis niet beter kunnen houden?
1 -4
Gajes
Hij heeft gewoon meer tijd nodig, je ziet dat ie kan voetballen. Zou hem zeker nog niet afschrijven.
1 0
afcas
je ziet dat hij techniek heeft. dat is wat anders. op dit moment mist hij nog heel veel. hij heeft vooralsnog niet laten zien te beschikken over de intelligentie om in te zien hoe hij het beste in dienst van het team kan spelen, hij is teveel op zoek naar eigen succes, moet echt gaan werken aan zijn balans (nee het is niet zijn schoeisel waardoor hij steeds valt), blijkbaar moet hij ook werken aan zijn zelfvertrouwen en voor iemand die volgens velen bediend moet worden met voorzetten staat hij erg vaak op de verkeerde positie in de 16. dat laatste wordt wel ietsjes beter, maar het lijkt erop dat nu ajax constant minder ruimte heeft dan in de periode onder bosz waar er veel directer gespeeld werd hij gewoon veel meer moeite heeft met het spelletje. het moet toch echt wel snel beter gaan worden hoor of in ieder geval laten zien dat hij stappen zet in die dingen.
0 -1
ajaxinho
Ik zou hem eens proberen aan de buitenkant.
Met een vrije rol zoals Neres, Ziyech en Tadic die krijgen.

Hoe goed kan hij voorbereiden en voorzetten?
Hij heeft er toch in de jeugd gespeeld?
4 0
Robbie en de Kock
Precies
0 0
Noxin
Vond 'm tegen Vitesse ook weer erg tegenvallen. Lag bij elk duel op de grond en bij misschien wel de twee grootste kansen van de wedstrijd ging hij eerst voor eigen succes i.p.v. af te leggen op een volledig vrijstaande Ziyech, om daarna een bal goed te veroveren maar heel wild over te schieten.
1 0
3*stars*3
Dacht voor Ajax-Vitesse WEER dat hij het zou gaan doen voor ons maar hij was meer dan ooit op zoek maar kon het net niet vinden.
Het rare is, dat het niet zo is dat al zijn acties mislukken en hij er helemaal niets van bakt ofzo.
Maar lijkt alsof die gozer gewoon geen plezier heeft, terwijl rest van Ajax juist plezier uitstraalt!
Hij maakte een geweldige goal tegen Excelsior bijv.
Maar ik had gehoopt dat kwartje nu wel is gevallen.
Met Klaas en Tadic heeft hij 2 goede mentors.

Er volgen nog wat duels.
Hij kan het seizoen voor hem en Ajax heel goed afsluiten.
Twijfel geen moment aan zijn voetballende kwaliteiten maar mentaal?....
1 0
Lewis Hamilton
Wat zo zorgelijk is dat hij bijna geen duel wint. En we hebben het hier wel over de eredivisie. Een competitie waarin Luuk de Jong iedere corner vrij kan inkoppen zonder verdedigers om hem heen. Dolberg zou minimaal 20 goals moeten kunnen maken in alleen al de competitie voor Ajax.
1 0
Joseph
Scoort elke 130 min in de eredivisie dit seizoen, dat zouden met 34 wedstrijden 23,5 doelpunten zijn. Prima voor een zwak jaar.
5 0
ETM
Dit vind ik niet geen zinnige manier van ernaar kijken. Zo'n statistiek zegt wel iets, maar weinig. Ten eerste heb je bij hetgeen dat je meet 0 garantie op een evenredig stijgende lijn. Ten tweede is dit Ajax vaak zo suprieur aan tegenstanders dat de spits ook wel gewoon mag scoren. Ik meet de prestaties van Dolberg liever met mijn ogen.

Dat Dolberg heel goed kan voetballen is duidelijk. Maar of Ajax geduld met hem zal hebben, of 'moet' hebben is niet zo'n eenvoudige zaak. Vergeet niet dat TH al veel in hem inversteerde. Hij maakte Dolberg eerste spits puur op basis van 'geduld'.
Dolberg heeft inmiddels 2 'spitsen' boven hem en achter hem klopt er iemand op de deur. Daarnaast is het een feit dat Ajax financieel flinke mogelijkheden krijgt. Ik vind het dus niet zo gek wat Derksen zegt. Wat ik wel storend vind is de opmerking van Derksen dat Dolberg het zo hoog in de bol zou hebben. Waar basseert hij dat op? Uit alle interviews met Dolberg blijkt bijv steeds dat hij de situatie begrijpt.

Ik zou als fan Dolberg er graag bijhouden, want ik zit ook met het droombeeld dat het een absolute topspits zou kunnen worden. Maar kijk je vanuit Ajax dan is de situatie van Dolberg gewoon niet best.
1 0
AFCAPolarBear
Dat is typisch Derksen. Als iemand al op de grond ligt, wil hij nog even extra natrappen om zeker te zijn dat iedereen hem hoort.
1 0
Joseph
Wat een onzin, die jongen is 21 jaar, heeft het moeilijk gehad met een blessure en laat met vlagen nog steeds zijn klasse zien, als hij dat niet meer zou doen, zou ik mij voor kunnen stellen dat Ajax het geduld zou verliezen. Dat is niet het geval,

Dolberg, Huntelaar en Traore.. Ajax hoeft zich over de spitspositie weinig zorgen te maken volgend seizoen.
5 0
markk
Ik zou sowieso een nieuwe topspits aantrekken voor volgend seizoen. Ik heb dit seizoen het gevoel gehad dat een top spits het missende puzzelstukje was. Als Ajax bijvoorbeeld een getalenteerde en kopsterke spits als Richarlison had gehaald dan hadden wij er dit seizoen 30-40 goals meer in geschoten in alle competities. Ik wil Dolberg nog niet afschrijven maar Huntelaar is ook de jongste niet meer en heb liever dat wij 30-40 miljoen investeren in 1 of 2 grote aanvallende talenten met Dolberg als backup. Voor Traore komt het begin van volgend seizoen denk ik nog iets te vroeg.
0 -2
Hofpleinismaareenfontein
Geloof ik niet zo in. We spelen een seizoen met een recordaantal doelpunten, maar een topspits had daar nog even 30-40 doelpunten bovenop gedaan? Dat lijkt me grootspraak. Kasper heeft nog steeds de potentie om als invaller met een smerig puntertje de finale van de CL te beslissen. Doet ie dat niet, dan kun je Captain Hindsight nog eens van stal halen om te praten over dat ontbrekende puzzelstukje.
1 0
AJAXTHELEGEND
Depai er bij ,is dat geen optie ?
0 -7
3*stars*3
Nee joh.
Scoorde vandaag weer en Lyon gaat sowieso een 50/60 mil voor em vragen.
DepaY komt op 25-jarige leeftijd ook niet in de Eredivisie ballen.

Haha maar zou wat zijn.
Hoop van die boertjes, die nog steeds wachten oo hun 1e topper uit de opleiding en hem dan bij Ajax zien.
0 0
JohnnyD
Ik heb er nog wel vertrouwen in. Alleen dit Ajax staat wel. Zonder Dolberg dus en met Huntelaar als ideale invaller. Ik denk niet dat het aan Ten Hag is, maar toch echt aan Dolberg zelf hier iets op te vinden er weer wel tussen te komen. Tot nog toe vind ik het wat magertjes wat hij laat zien. Het voetbal past zich niet aan aan hem, maar hij moet zich aanpassen aan het voetbal nu van Ajax. Het opleidingstraject is nu wel afgelopen.
2 0
Duif63
Duurt inderdaad veel te lang. Lijkt een typische eendagsvlieg. Verkopen en een nieuwe spits halen.
4 -2
Esthas
Ik kan hier alleen maar om lachen.. Dolberg vind ik een klasse spits die dodelijk is in de zestien. Ik heb heel veel vertrouwen in deze jongen
9 -2
Labrador
Volgens de legendes zijn ze de bal van afgelopen dinsdag nog aan het zoeken. Het zoekgebied is nu uitgebreid naar Terschelling
2 -1
SPLNDD
Dat zien we de laatste maanden inderdaad, echt dodelijk in de 16 onze Kasper
2 -6
Inhartennieren
Haha!!
1 -5
Labrador
Dolberg is momenteel 3e spits en dat is gezien het gene van wat hij heeft laten zien gewoon terecht maar hij komt er wel weer. Die is het echt niet kwijt
6 -2
Schwalbino
Jammer dat niemand meer met die jongen aan de slag gaat. Als je in 1 tegen 1 situaties goals zoals hij kan maken, ben je in potentie de beste spits ter wereld.
3 -1
Jariiii
LIjkt me onzin. Ik heb het idee dat Dolberg juist alle vertrouwen krijgt.

Laat hem maar. Die komt er wel weer. Klassespits.
7 -2
Raydo
Typisch Derksen: zonder iemand ooit gesproken te hebben roepen dat hij het "hoog in zijn bol" heeft. Zelfde man die maar blééf beweren dat het niet botert tussen Ziyech en Tadic.
7 -1
behangdelul
Eerst was ie ijdel, dat kwam door die zwarte oorbel die hij in had....oh shit dat bleek een moedervlek....
1 0