'Geen geweldige hand van aantrekken tweede keepers'

NielsOpdam, 26-04-2019 om 09:30, 7376 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hans Kraay jr. vindt dat Ajax de laatste tijd geen goede tweede keepers binnenhaalt. Dat vertelt de analist in Voetbalpraat van FOX Sports. Kraay jr. noemt Dominik Kotarski 'dramatisch' en Benjamin van Leer een 'verschrikkelijk slechte keeper'. 

'Ze hebben Kotarski voor twee miljoen euro aangetrokken van Dinamo Zagreb', opent Kraay jr. over de keepers bij Ajax. 'Hij gaat het nooit worden, dramatisch. Ik lees dat hij heel goed kan meevoetballen, maar hij levert structureel drie keer per wedstrijd een bal in.'

Kraay jr. ziet nog meer keepers, die volgens hem niet goed genoeg zijn. 'Van Leer vind ik een verschrikkelijk slechte keeper. Lamprou is ook niet goed genoeg. Ze hebben niet een geweldige hand van het aantrekken van tweede keepers.'

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ratje
Klopt, koop anders Cillesen terug als tweede keeper. Alle goede keepers willen wel 2e keeper van Ajax zijn, toch?
0 0
Hans Kraay Jr.
Eerlijk is eerlijk, met Onana zijn we wel echt verwend zeg. Ik kan me na Sar geen betere keeper heugen dan onze koning uit Kameroen.
0 -1
AjaxIJmuiden123
Cillessen en Stekelenburg hebben volleybal gespeeld ?
0 0
Ferd
Stekelenburg wel. Van zijn 7 Ajax jaren was er één goed, 6 volslagen ruk. Daarna ook overal mislukt. Prutser eerste klas.
0 0
JCr14
Een 2e keeper is vaak minder omdat een keeper vertrouwen moet hebben.

Kotarski is een mooi talent die een dipje heeft gehad. Maar zeker nog niet afgeschreven.
1 -3
Raydo
Is het contract van Lamprou eigenlijk opgezegd? Normaal gezien moet dat vóór 1 april gebeuren, toch?
2 0
pistolenpaultje
Er is toch werkelijk niemand die deze man serieus neemt? Dit is net zo'n bloedhond als Valentijn Driessen.
7 -8
Hans Kraay Jr.
Uuuhum!
1 0
Kibbahimovic
Nou ik kan me de eerste paar wedstrijdjes van Onana nog wel herinneren.. sterker nog, zijn gehele periode bij Jong Ajax.. Daar was hij altijd heel matig tot redelijk, totdat hij bij het eerste kwam en fecking goed bleek te zijn. Ik denk dat je de keepers niet moet beoordelen op hun wedstrijden bij Jong Ajax
2 -1
Ozymandias
Onana maakte bij Jong Ajax regelmatig blunders maar als je die niet meerekend (wat je bij jonge keepers sowieso niet moet doen) speelde hij gewoon goed tot erg goed. Hetzelfde geld voor Kotarski. Hij heeft af en toe blunders maar verder speelt hij meestal gewoon goed. Alle keepers maken blunders, kijk naar alle blunders die keepers in de top van Europa als Neuer, De Gea, Lloris, Alisson, Kepa, Courtois en Ter Stegen hebben gemaakt dit seizoen. Alle jonge keepers maken veel blunders. In plaats van dat we kijken naar de blunders die jonge keepers maken moeten we kijken naar wat ze goed doen en of ze genoeg aspecten van het spel goed onder de knie hebben. Als je dat doet kom je al snel tot de conclusie dat Kotarski veel potentieel heeft. Hij heeft relatief aan zijn leeftijd gezien geen grote zwakke punten in zijn spel. Natuurlijk wel meer dan genoeg punten waar hij in moet verbeteren.
6 -4
Maxwell5
Exact!
1 -1
AlexIbarra
Diederik Boer deed het prima, Van Leer slecht (ook door blessures).
Van Varela weten we nog niets.

Kotarski is als talent gehaald (heb ik nog niet afgeschreven) en Lamprou als 3e keeper.
Ik vind het dus nog wel meevallen voor zo'n lastige positie als tweede doelman.
4 -1
CruijffiaansNouriaans
Als Varela leert om ballen beter te verwerken ipv ze weer eigen doelgebied in te werken wordt t een prima keep.
0 0
Duif63
Hansie hansie heeft er niet veel kijk op maar hier heeft hij volkomen gelijk. Scherpen wordt ook weer een mislukking.
3 -5
JoelEmbiid
Maar Varela is een baas!
2 -2
Ajax114
Pfff het is toch ongelooflijk dat mensen hier het keepersbeleid verdedigen. Jullie zijn echt over alles positief. Het maakt niet uit welke speler Ajax aantrekt, jullie zijn bij voorbaat al positief. De feiten laten zien dat het keepersbeleid bij Ajax echter dramatisch is en dat komt door de zwakke schakel Carlo L'ami die lekker mag blijven zitten. Mensen die niet lastig zijn zullen altijd overleven bij Ajax. Mensen met kwaliteiten zoals Van Kinsbergen, Jonk, Bosz en voorheen Cruijff zullen altijd het veld moeten ruimen vanwege de bestuursraad die uiteindelijk het beleid bepalen en dat is op lange termijn dramatsich voor de club.
7 -8
Hans Kraay Jr.
Puur als Keepers trainer is L’ami gewoon prima. Verder helemaal niks meer dan dat.

Zeker geen Jonk, Bosz en al helemaal geen Cruijff.

Maar bergkamp is ook een perfecte spitse trainer en echt een fenomeen maar ook gewoon niet meer dan dat.

Sommige mensen moet je geen bestuurlijke functies toedichten, maar kunnen binnen hun vakgebied wel erg goed zijn.
0 0
cantharel
Namen noemen graag, Ajax keepers van de laatste jaren zijn Vermeer, Gillissen en Onana, hoezo slechte keepers bij Ajax.Het gaat erom wat er in het eerste komt te staan al le andere zijn maar bijzaak. Na Onana heb ik vertrouwen in Varela, let op.
1 -1
Danos
Tuurlijk ben je bij voorbaat positief over een aankoop! Geef ze eerst een kans om zich te bewijzen ipv gelijk af te kraken en zie ze in het juiste perfectief je hoeft namelijk niet alleen spelers voor de basis te halen want voor in de breedte heb je ook spelers nodig, soms kan je een gokje wagen afhankelijk van de prijs bijv Kjeld het is ook gewoon een jeugd international.

Bosz is uiteindelijk zelf weggegaan en moet je club overleveren aan de eisen van een passant? Als hij wat geduld had gehad dan had Marc waarschijnlijk nog steeds zijn machtsgreep gedaan.
Jonk en Kinsbergen worden ook verafgood maar waren ze wel zo goed? Of hadden zij ook gewoon geluk met de lichting Appie, Donnie en Mathijs?
En je ziet nu dat ook niet alles wat Johan had bedacht werkte of zou gaan werken maar als hij echt had gewild dan had hij toen van de bestuursraad alle touwtjes in handen gekregen maar Johan wou liever in een adviserende rol vanuit Barcalona werken, dat is verder natuurlijk helemaal prima.
2 0
marrene
Er zijn ook mensen die blijven zeiken over Jonk.
3 -2
NoPants
Huh.

We hadden stekelenburg (in zijn ajax tijd een hele goede keeper!), met vermeer daarachter.
Toen hadden we vermeer, met cilissen erachter.
Toen hadden we cilissen, met onana erachter.
Nu hebben we onana, en hadden het begin van het seizoen er niks achter (nu varela, maar die ken ik amper). En dan ga je nu dit moment gebruiken om te zeggen dat ajax drama is met keepers. Wat een grap!

Er zijn juist veel mensen op ajax fora te vinden die bij voorbaat negatief zijn over aankopen. Neres was te duur, ziyech kon niet verdedigen, blind kwam alleen terug door zijn papa, frenkie was onnodig want donnie en appie, tagliafico speelde op zijn 24e nog in zuid amerika dus kon nooit goed zijn, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dan zal je nu vast heitinga, zimling, sanogo, en sana gaan noemen die samen €0 hebben gekost. Maar tussen die gratis miskopen zitten ook spelers als schone, waardoor de balans meteen weer positief is.

Kan jij mij 1 club noemen die het qua aankoopbeleid beduidend beter doet dan ajax, met een vergelijkbaar budget? (Laten we zeggen, een begroting tussen 50 en 200 miljoen. Om het ruim te houden;))

Het zou je sieren als je hier dan ook op reageert. En niet dit negeren en morgen dezelfde onzin verkondigen.
7 -3
Ferd
Stekelenburg in zijn Ajax tijd goed? Alleen in 2010, maar daarvoor was het echt drama
0 0
wladimir
Begin dit seizoen zijn Blind en Tadic gehaald. Dit heeft er voor gezorgd dat Wöber en Labyad nauwelijks een kans hebben gehad. Desalniettemin kun je zeggen dat dit fantastische aankopen zijn geweest. Ik vind het heel vreemd om te zien dat Ajax nu jongens als Scherpen en Pierie gaat halen. Tenzij ze worden gehaald voor Jong Ajax om daar volgend seizoen een kampioensploeg van te maken.
3 0
Minsc
Orejuela, Cassierra, Kristensen, Johnsen, Pasquali, Labyad, enzovoort.
3 -1
ETM
Tsja, anderzijds, Ajax heeft nu een selectie waarmee het Europese grootmachten aan gort speelt. Er is toch iets goed gegaan ;)
3 0
Jerooney93
Er zijn inderdaad heel wat miskopen geweest, maar die heeft elke club. Met Tadic, Blind, Neres, Ziyech, Onana, Tagliafico, Frenkie heeft Overmars ook een half basisteam aan topaankopen gedaan.
3 0
Rentokill
Ik vond Onana best een goeie 2e keeper eigenlijk. Of was t Krul? De situatie daarvoor met Vermeer en Cillesen was ook prima. Wat een gezeur dus.
3 -3
FWAjacied
Krul was misschien een aardige naam, maar was bij Ajax vooral een grote blunderaar.
3 -2
Jerooney93
Krul heeft nooit meegedaan.
1 -3
Danos
Echt te makkelijk van Hans!
Lamprou is oorspronkelijk gratis opgepikt als 3de keeper en niet als 2de en dat had hij dit jaar weer geweest als van leer in zijn eerste jaar niet geblesseerd was geweest.
Benjamin was voor zijn blessure een prima keeper maar ja als je bij de degradant speelt dan zou zelfs een ter stege er slecht uitzien.

Kortarski is nog zo jong daar kan je nog niet veel over zeggen, laat hem lekker nu fouten maken hier leert hij van, ook Onana maakte bij het begin bij jong Ajax fouten en zie nu.
Van de Sar is wel positief over deze jongen en ik heb iets meer vertouwen in zijn mening over keepers dan die van Hans.
10 -2
Ferd
Nou, ter stege had er niet zo slecht uitgezien bij NAC hoor. De blunders van Van Leer komen door Van Leer, niet door NAC
0 0
vdhaas
Een keeper kan zich juist bij een laagvlieger onderscheiden
0 0
Danos
Liever dat hij zich op een Ajax niveau onderscheid want je moet klaar zijn voor net die 3 ballen die je per wedstrijd krijgt.
Maar als je zoveel kansen tegen krijgt als bij Nac ja duh dan zie je er per definitie slecht uit, je maakt ook sneller een blunder.
0 0
Aeter
Gooi Scherpen ook nog op die stapel dan Hans.
2 -1
Sunstridr
Kotarski is geen tweede keeper, en hij gaat echt een topper worden Hans, Van Leer was geblesseerd voor een redelijk tijdje en Lamprou is een goed keeper maar te klein.
3 -2
Bjorn
Ik ben het deels wel eens. Ajax moet gewoon twee goede keepers hebben en dat is al sinds 2013/2014 niet meer het geval. Toen hadden we Cillessen en Vermeer, dat is een prima bezetting. De jaren daarna zat je met Boer ook niet heel rustig, maar die heeft (gelukkig) niet vaak hoeven spelen.
2 0
Schip
Jeugdkeepers kunnen weleens tegenvallen. Met 4 flops en 1 geslaagde aankoop heb je nog je geld eruit.

Maar de keepers die Kraaij noemt vallen ook vooraf al tegen. Denk dat Overmars toch een andere scout moet gaan gebruiken. Een keeper als Lamprou is eigenlijk ondenkbaar. Je weet van tevoren al dat hij letterlijk en figuurlijk tekortschiet.

Onana was trouwens wel weer erg goed gezien. Cillessen viel niets aan te scouten. Daarvan was bij NEC al duidelijk dat hij erg veel talent had.
0 0