Hiele: 'Desnoods moet Ajax hem uitlenen'

StijnDoornhof, 24-04-2019 om 15:25, 5748 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens oud-doelman Joop Hiele (60) komt een overgang van Kjell Scherpen van FC Emmen naar Ajax nog te vroeg. Omwille van zijn ontwikkeling meent de zevenvoudig international dat de jonge keeper beter ergens op hoog niveau in de basis zal moeten spelen 'Desnoods moet Ajax hem uitlenen', zegt Hiele in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Kjell Scherpen, die in de belangstelling staat van Ajax, speelt de afgelopen tijd nog wisselvallig. Hij ging dit seizoen al zes keer in de fout, telkens met een doelpunt tot gevolg. Dit is toch niet negatief voor de ontwikkeling van Scherpen, meent Hiele. 'Keepen gaat met vallen en opstaan. Elke jonge speler maakt zo zijn fouten en dat geldt zeker bij keepers. Hoe vaker een doelman een bepaalde situatie meemaakt, hoe beter hij in staat is het de volgende keer te herkennen', zo legt de ervaringsdeskundige uit.

Hiele vindt dat keepers de tijd moeten krijgen om zich te ontwikkelen en spiegelt het pad dat Scherpen zal moeten afleggen aan dat van Andre Onana: 'Het kan zo een jaartje of drie, vier duren, tot hij een goed niveau bereikt. Bij een topclub als Ajax staat winnen meer centraal dan ontwikkelen. Maar kijk naar Andre Onana, hem hebben ze ook op jonge leeftijd aangetrokken en ook hij maakt zo nu en dan nog een minder goede actie. Hij heeft de tijd gekregen van Ajax om zich te ontwikkelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DerOpenDerOver
Hiele weet niet hoe de keepers bij Ajax worden getraind.
Die trainings-faciliteiten bij Ajax zijn echt super.
Ajax denkt gewoon dat ze die jongen veel beter kunnen maken.
we zullen zien.
0 0
MankeNelis
Zo heeft iedereen een mening, ook ome Joop.
0 0
Hofpleinismaareenfontein
Of gewoon lekker bij FC Emmen laten keepen?
0 0
flodder
Kjell heel veel succes.... laat je niet gek maken door al die negatieve berichten over je.....
5 0
Joker
Gelukkig heeft Edwin er geen verstand van....
0 -1
Jelephi
Scherpen overtuigd nog geenszins. Die zorgt er eigenhandig voor dat Emmen zo laag staat met al zijn geduikel en gestuntel.
2 -5
LS16
Ik snap er ook werkelijk waar niks van. Volgend jaar heb je het toch prima voor elkaar met keepers:

1e: Onana
2e: Varela
3e: Kotarski/El Maach

Lamprou zal sowieso wel vertrekken en je hebt ook nog Van Leer. Of zullen ze Varela niet willen contracteren?
1 -1
Ferd
Varela is niet zeker voor volgend jaar. En Van Leer maakt net zoveel blunders als Scherpen
1 0
Ajaxxxisdebeste
Van Leer kan je ook afschrijven, Varela geen idee, volgens Benfica fans niet super bijzonder. Scherpen geen idee of dat wat is.
1 0
Ansjo
Ik denk dat het voor een keeper die over 3 a 4 jaar het stokje moet overnemen het niet zo veel kwaad kan om in Jong Ajax zijn wedstrijden te keepen. Hij kan dan aan het Ajax spelletje wennen en hij krijgt waarschijnlijk een hoop te doen. Hij zal meer reddingen moeten verrichten dan in Ajax1. Ik vind het een ander verhaal voor veldspelers.

Op dit moment natuurlijk nog lang niet goed genoeg. Vind het wel een interessant experiment.
0 0
Ozymandias
"Ik denk dat het voor een keeper die over 3 a 4 jaar het stokje moet overnemen het niet zo veel kwaad kan om in Jong Ajax zijn wedstrijden te keepen."

Ik denk alleen niet dat hij bij Jong Ajax de eerste of zelfs tweede keus zal zijn. Kotarski en El Maach zijn beide namelijk beter.
1 -2
Jeugd
Kijk a.u.b. de jeugd wedstrijden en iets meer dan de samenvatting. El Maach blundert er op los, moet nog veel leren.
0 0
AFCAjaxMidNineties
Scherpen is leuk voor Telstar of FC Emmen. Geen Ajax materiaal. Een belediging voor de gehele jeugdopleiding zelfs. Haal dan die Koselev van Fortuna Sittard. Als 2e of 3e doelman. Laat maar uitvechten met Varela.
5 -3
Chippy
Een verstandig woord
0 0
glob
gelul
0 -3