'Ziyech laten staan, Kristensen eeuwig laten'

GinoHaverkamp, 24-04-2019 om 13:25, 14356 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan is niet bepaald te spreken over de wissels van Ajax dinsdagavond in de wedstrijd tegen Vitesse. 'Hoe kun je jezelf in kwaliteit achteruit wisselen?', schrijft Spaan in zijn column in Het Parool.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor Ajax, totdat Hakim Ziyech en Nicolás Tagliafico na een uur spelen naar de kant gehaald werden. 'Het was Hakims afwezigheid die liet zien hoe belangrijk hij is. Het zaakje stortte na zijn wissel behoorlijk in', constateert Spaan.

De columnist laakt het wisselbeleid van Erik ten Hag van dinsdagavond dan ook. Vooral Rasmus Kristensen, ingekomen voor de zieke Tagliafico, moet het ontgelden. 'En dan die Kristensen voor Tagliafico, zeg. Hoe kun je jezelf in kwaliteit achteruit wisselen?' Door die wissel werd er in de verdediging flink geschoven en werd Blind even als linksback gebruikt. Al viel dat volgens Spaan flink tegen. 

Matthijs de Ligt bleef wel keurig overeind tijdens het lastige laatste half uur als we Spaan mogen geloven. 'Was het nou De Ligt die de wissels en omzettingen van Ten Hag en of Schreuder moest corrigeren?', vraagt hij zich hardop af. 'Conclusie: Ziyech altijd laten staan, Kristensen eeuwig laten zitten.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Remark
Lekker makkelijk, Kristensen weer de schuld geven, terwijl het gewoon Blind en de Ligt waren aan wie we die twee tegengoals te danken hadden.
1 0
Jari_held
Henkie er moest ook wat rust gegeven worden aan spelers
0 0
T.reckveugel
Spaan is huisjournalist van vPerswee en de familie Blind. Probleem was juist dat Blind linksback kwam te staan, die zat er bij de 2 tegengoals volledig naast, terwijl hij in het centrum tot die ingreep weer bijna foutloos was, op het slippertje voor rust na met die weergaloze sliding ter oplossing. Dat veegt Spaan voor het gemak onder het tapijt. De rol van Ziyech werd vlekkeloos overgenomen door vooral vdBeek, maar Ziyech stijgt ook op de lijst van de lievelingetjes van Spaan, die moet hij hoe dan ook omhoogschrijven
1 -1
AnsB
Die Henk Spaan neem niet ik niet zo serieus, die houdt wel van een fikse portie hysterie en overdrijving. Daar maakt hij zijn vak ook van.

Ten Hag doet nooit iets zonder een reden. Deze wissel zal ook wel weer plausibel zijn (bovendien heeft hij in een eerdere situatie zelf al aangegeven liever niet meerdere spelers te verschuiven voor één wissel).
Voor mij als fan van TH (omdat ik vanaf het begin geloofde in zijn filosofie en zijn aanpak) is het makkelijk om te denken dat er wel een plausibele reden voor zal zijn: ik ben welwillend immers (niet te verwarren met kritiekloos).

Ik snap natuurlijk best dat anderen niet zo welwillend en sneller slecht denken omdat ze vanaf het begin Ten Hag juist niet zagen zitten, maar lastig vind ik het soms wel om te zien/lezen hoe überkritisch sommigen op hem (blijven) reageren: als er ook maar íets niet goed gaat is het direct de schuld van Ten Hag.
Enfin, zal niet zo snel veranderen. En in houd m'n hart vast als de titel niet wordt binnen gehaald.
1 0
trooop
Dit is inderdaad een beetje fanpraat. Iets met een reden doen betekent nog niet dat het een goede reden is. En al is het dat wel, dan kunnen er alsnog betere oplossingen zijn geweest. Daarbij zou het nogal van de pot gerukt zijn als een Ajax-trainer dingen volstrekt zonder reden zou doen.

Ik ben als criticus ook welwillend. Ik heb dit jaar tot m'n grote plezier allerlei uitstekende eigenschappen van ten hag ontdekt. Mij zul je nu ook niet meer over hem horen als we door een mispeer het kampioenschap mislopen; mocht het nog misgaan (wat het niet gaat), dan is het al veel eerder misgegaan.

Je zou je als ten hag-fan ook serieus af kunnen vragen hoe het toch komt dat een trainer die bijkans het onmogelijke presteert in europa, en in eigen land (in elk geval cijfermatig) een geweldig jaar draait, toch nog zo veel kritiek te verduren krijgt. Dat komt echt niet meer door z'n presentatie.
0 0
Lagasj
TH goeie trainer maar er slaan geregeld wat stoppen door als hij moet/wil wisselen.
Je houdt je hart vast als hij weer eens met de volslagen mislukkeling Kristensen op de proppen komt!
0 -1
Ansjo
Het was idd gelijk soep. Allemaal een stapje opschuiven slaat nergens op. Vind ik weer amateuristisch van ten Hag. Dit is ook wat ik altijd tegen ten Hag heb, dit soort dommigheidjes. Ik geloof best dat het een topcoach kan zijn maar het nu is nu wel 1 in wording.

Kristensen is natuurlijk echt totaal niet goed genoeg. Hij heeft gewoon de intelligentie niet om het Ajax spel te spelen. Snel afscheid van nemen komende zomer en Dest de kans geven.

Schöne speelt alleen goed als de rest van de basis ook speelt. Het is toch op een gegeven moment op bij hem. Als ten Hag er met 1 wissel een enorm zooitje van weet te maken dan zal Schöne ook niet de boel op sleeptouw kunnen nemen. Het middenveld was laatste 20 minuten dan ook 1 groot gapend gat.

En ik geef Dolberg nog steeds niet op. Ik geloof gewoon niet dat het niet meer gaat lopen met hem.
1 0
Rentokill
Het is jammer dat Ajax het hele seizoen gas hebben moeten geven. Als je continue 10 punten voor had gestaan had je makkelijker je 11-tal in de breedte ‘up to par’ kunnen brengen door eigen jeugd en wissel spelers in te brengen. Spelen met een goed draaiend team met goeie spelers is zo leerzaam namelijk.

Nu heb je de pech dat er volgend jaar n stuk of 5 vertrokken zijn en je alsnog mensen moet inpassen.
0 0
AjaxPassion
Wauw, wist niet dat deze wannabe professor zo dom was. Hoezo kraam je zoveel onzin uit?

Wat maakt het uit dat ten Hag bij een ruime 3-0 (eigenlijk 4-0) stand iets uitprobeert? Snapt deze oetlul niet dat hij dit niet doet uit weelde, maar dat hij zijn spelers met een overvol programma een klein beetje rust probeert te geven? Hij doet net of het bijzonder is dat je achteruit gaat bij wissels, maar ik neem aan dat je altijd met je sterkste team begint???

Net of dit elftal afhankelijk is van Ziyech... En Matthijs ging ook flink in de fout bij die goal.

Een puik stukje op basis van onderbuik reageren weer...
3 -2
Schwalbino
Had misschien niet moeten wisselen maar dan hadden de criticasters geroepen dat hij bepaalde spelers rust had moeten geven. Als de wissels tot puntverlies hadden geleid dan zou de kritiek wat relevanter zijn.
3 0
HenryVakH1972
Hopelijk is het nu duidelijk dat die houten klaas van een Kristensen niet meer moet worden opgesteld. Alsof je met 10 man speelt opeens
2 -2
AjaxPassion
Wie had hij dan moeten brengen?
3 0
arigold
Kritische noot richting onze topper Matthijs: die voorzet had bij de 2de goal van Vitesse natuurlijk niet gegeven mogen worden. Matthijs stond er 4 seconden op 1 meter afstand naast maar greep niet in, moet hem blokken.
3 0
EuforischeRealist
Ben wel benieuwd wat Spaan zou zeggen als Ten Hag het gisteren had laten staan en de ziekte van Tagliafico of de (lichte) blessure van Ziyech zich doorzet en 1 of beide niet kunnen spelen tegen Tottenham. Zou hij dan ook dezelfde taal gebruiken of zou meneer dan roepen dat er tegen Vitesse eerder (uit voorzorg) gewisseld had moeten worden?
3 -1
vdhaas
Waarom zou je in kwaliteit achteruit wisselen? Spelers worden namelijk nooit moe, hebben nooit ergens last van en kunnen gemakkelijk 60 wedstrijden per seizoen spelen.

Henk Spaan is een domme man.
5 0
AFCAsphere
Wellicht een signaal van ten Hag naar Overmars en de scouts dat er aankomende zomer betere reservespelers gehaald moeten worden. Ik snap echt niet dat ze zo mis hebben gezeten met het goedkeuren van deze transfer.
4 -2
Vlieske
Misschien wat meer jeugd inpassen. Ekkelenkamp viel weer uitstekend in. Waarom zit lang er ineens weer nooit meer bij? Waarom zit de wit überhaupt op de bank?
2 0
AFCAsphere
Ik weet het niet, dat zou je echt aan EtH moeten vragen. Maar Lang deed het voor lange tijd bij Jong Ajax ook niet zo goed, dat las ik hier ook talloze keren bij de wedstrijdtopics. Nu doet hij het beter bij Jong en heeft hij een assist gegeven tegen PEC. Dan hoef je wat mij betreft niet te haasten met hem constant speeltijd te geven in het eerste. Ik weet ook niet of dat mogelijk is aangezien je toch maar een bepaald aantal keer mag wisselen tussen het eerste en tweede team?
0 -1
FWAjacied
Waarom zou je ook risico's gaan nemen in een wedstrijd die allang gespeeld is?
3 0
Basvann
Breng je Sinkgraven ipv Kristensen dan is er niks aan de hand....
2 -1
JariJari
Sinkgraven zat niet bij de selectie.
0 0
off
Breng je Kristensen ipv tagliafico dan zou het nog minder slecht worden dan het gisteren was. Hij had gewoon niet z'n hele verdediging om moeten gooien.
1 -1
AFCAjax
Dat was ook mijn gedachten, maar die was er niet bij zag ik.. waarom weet ik niet.
0 -1
AFCAsphere
Lang geblesseerd geweest en zat er helemaal doorheen tegen Juve. Denk dat ten Hag het rustig aan met hem wilde doen.
0 -1
HansBeus
Nu word maar weer eens heel erg pijnlijk duidelijk dat het de Basis 11 zijn die het moeten doen voor Ajax, zodra er gewisseld gaat worden, worden we er niet beter van, helemaal niet zelfs.. Dolberg moet snel maar weer op voetballen gaan want die kan en mag je niet meer opstellen in deze ultra belangrijke weken!... die raakt echt geen knikker meer, hij heeft de dozen nog om zijn schoenen zitten... poe poe....
1 -1
AjaxPassion
Dat is toch compleet logisch???

Verder hebben we prima back-ups met Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Dolberg, Ekkelenkamp.
0 0
Gecko
Amen
0 -2