Roorda over kritiek op KNVB: 'Gewoon gênant'

StijnDoornhof, 24-04-2019 om 12:25, 5392 views, Leeuwarder Courant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Geert-Arend Roorda heeft geen goed woord over voor clubs in de Eredivisie die kritiek uiten op de KNVB, vanwege het verzetten van wedstrijden ten behoeve van de Europese campagne van Ajax. De oud-prof die nu voor de Leeuwarder Courant schrijft, kiest in zijn wekelijkse column partij voor de KNVB en Ajax, want de prestatie van Ajax is volgens hem namelijk voordelig voor het hele Nederlandse voetbal.

Roorda prijst de besluitvaardigheid van de KNVB, die volgens hem normaliter wat afwachtend kan zijn. 'Dat de KNVB Ajax tegemoet wil komen zodat óók het Nederlandse voetbal maximaal kan profiteren van het succes is een statement van formaat', zo is hij positief over de KNVB die Ajax beloont na de 'unieke prestatie' van het bereiken van de halve finale van Champions League.

Vooral FC Utrecht en Feyenoord, die kritiek uitten op de bond, krijgen er goed van langs: 'Al die huilverhalen van clubs die de laatste jaren erg weinig toevoegen aan het Nederlandse voetbal zijn gewoon gênant.' Deze clubs zeggen in de problemen te zijn gekomen met de agenda om al geboekte vakanties en het afscheid van Robin van Persie.

De problemen van FC Utrecht en Feyenoord vallen volgens Roorda in het niet bij de prestaties die Ajax in Europa dit seizoen heeft geleverd en hij wijst daarbij ook op het geld dat via Ajax weer de Eredivisie binnenvloeit: 'Ajax investeert haar verdiende geld ook in Nederland. FC Emmen en SC Heerenveen plukken daar al de financiële vruchten van.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
maikelklaassen
we worden altijd arrogant genoemd, maar als de grote Robin van Persie afscheid moet nemen is het een schande om bij het nietige fortuna af te sluiten.
0 0
Van Reenen
Ik vind het een grove belediging voor Fortuna dat Van Plexi daar zijn afscheid krijgt. Beter was in de Keukendivisie geweest. Past bij die huilebalken van 010.
0 0
Montana
Mooie reactie.

Vraag me af wanneer de klagende clubs tevreden zijn.... Nooit waarschijnlijk.
Tenzij alle 5 ploegen die europees spelen de halve finales halen van de tournooien, wellicht dat ze dan wel begrip tonen. (Zou wel tof zijn trouwens 2 teams in de CL halve finale en 3 in de EL halve finale)
1 -1
Babayaka
Nee tuurlijk niet, vakantie en afschijt zijn hoofdzaken voetbal en competie zijn bijzaken.
Dus logisch dat die clubs en spelers niet blij zijn
0 0
Ankaroth
Mooie verwijzing naar de voormalig hoofdsponsor van Heerenveen :)
0 0
Redrum
Mooi dat er ook nog mensen zoals Roorda zijn die clubs op hun plek durven te zetten. Het is natuurlijk genant en lachwekkend tegelijk dat clubs als Feyenoord en Utrecht het lef hebben om te klagen. Vooral Feyenoord had beter heel stil kunnen blijven, want ze zetten zichzelf nu nog veel meer voor schut dan ze al gedaan hebben in Slowakije. Zelf de punten voor Nederland gruwelijk hard verneuken als een stel amateurs en dan nog janken omdat van Persie niet zijn gedroomde afscheidspotje in de laatste speelronde kan krijgen. Zeer tekenend voor de huidige mentaliteit van Feyenoord: pure amateurs. Totaal niet bewust van hoe diep ze gezonken zijn, anders hadden ze nu wel hun mond gehouden. En dan een Utrecht: er hadden al spelers vakanties geboekt. Oh ja, moeten ze geen play-offs spelen dan? En al hoefden ze dat niet, hoe haal je het eigenlijk in je hoofd om dat te zeggen? Met andere woorden, Ajax kan de tyfus krijgen, de vakanties van onze spelers zijn belangrijker? Dat is toch gewoon pure amateurmentaliteit? Ook heel kwalijk vind ik het dat Ajax nu weer de grote bozerik is in het hele verhaal, terwijl dit volledig bij de KNVB ligt. Maar voor de zielige gefrustreerde en jaloerse kleuters in Nederland is het weer een extra reden om Ajax nog intenser te haten. Triest, heel triest. Ajax is veel te groot voor dit kleine gefrustreerde landje, waarin mensen zo zielig zijn dat ze succesvolle mensen het licht in de ogen niet gunnen. En daarom is het dus zo lekker om kampioen te worden dit jaar.
3 0
Babangida83
En Willem ll en RKC zijn ook rijk met dank aan Ajax en FdJ.
1 0
Amsteraaij
op vi staat ook een heerlijk artikel met eenzelfde strekking: "Feyenoord is zoals veel andere clubs zeer ongelukkig met dit besluit en heeft dit ook nadrukkelijk aangegeven’, zei de nummer drie van de Eredivisie niettemin op zijn website. Nu was Nederland ook zeer ongelukkig met het feit dat Feyenoord - net als AZ en Vitesse - al in de voorronde van de Europa League werd uitgeschakeld. Daardoor dreigde een verdere duikeling op de UEFA-ranglijst, bepalend voor de toegang tot internationale toernooien.

Uitzonderlijk geval
Ajax heeft met sensationele resultaten het falen van de rest volledig gecompenseerd en daarvan profiteert de hele Eredivisie. Het is logisch dat de KNVB in dit hoogst uitzonderlijke geval de kans voor het eerst in 23 jaar de Champions League-finale te bereiken even centraal stelt."
9 0
31xAjax
Wel Ajax samen met PSV, want die 2 punten moeten we natuurlijk niet vergeten.....
1 0
Ruff Rhythim
Hehe briljant stukje tekst
0 0
Oliveira
Dit dus, Roorda slaat de spijker op z'n kop.
5 0
Ferd
En Roorda mist dan zelfs nog dat Willem II en RKC ook flink profiteren van het succes van Ajax. Niet alleen Heerenveen en Emmen.
1 0
Oliveira
Dat is slechts een voorbeeld dat in de tekst staat.
0 0