Perez: 'Scherpen kan niet zo heel goed keepen'

JesseTH, 23-04-2019 om 20:00, 15963 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenneth Perez ziet het allesbehalve zitten in Ajax-target Kjell Scherpen. De analist en voormalig Ajacied ziet de doelman dit seizoen regelmatig blunderen bij FC Emmen en daardoor twijfelt hij aan zijn kwaliteiten.

'Deze jongen kan niet zo heel goed keepen', klinkt Perez duidelijk in de studio van FOX Sports. 'Ik heb dit seizoen niet één keeper gezien die zoveel fouten maakt als hij. Hij is heel jong, laten we dat maar meenemen, maar door zijn fouten zijn al heel veel goals ontstaan. Scherpen is met zijn fouten in elk geval medekoploper onder de keepers.'

Ook twee speelrondes geleden, toen FC Emmen op bezoek ging bij NAC Breda, zag de Deen Scherpen blunderen. 'Als hij die bal normaal pakt, dan was FC Emmen nu veilig. Hij is heel jong en heeft een persoonlijk drama (overlijden van broer, red.) meegemaakt dit seizoen, maar als je in het veld staat word je beoordeeld op hoe je speelt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Niet doorvertellen hoor....Perez zit vaak slap te lullen. Ook nu weer.
0 0
NoFX
Voor niet al te veel geld binnenhalen, optrainen en kijken wat het wordt. Misschien verrast hij ons en anders voor een mooi bedrag doorverkopen. Niets mis met deze aankoop, afbreukrisico is minimaal.
0 -1
JanTa
Ik heb wereldkeepers zulke fouten zien maken maar waarom word het een onervaren talent zo zwaar aangerekend?
1 -2
mvdk
Ik zie teveel Perez de laatste tijd. Misschien ben ik een beetje Perez moe... Ongeacht of ik het wel of niet met hem eens ben. FOX mag best eens wat frisse namen brengen.
1 -1
JanTa
Perrez is vooral bezig om duidelijk te maken dat hij niet voor Ajax is en dan krijg je vertroebelde uitspraken.
0 -1
MosesD
Tja ik ken deze jongen niet, lees dat hij wel veel blunders maakt. Deed Onana ook, maar dan niet in het eerste. We gaan het zien, maar deze jongen heeft iig geen Ajax-hoofd.
1 -1
D3nn1s1995
Die jongen krijgt nu heel veel over hem heen en misschien is dat ook terecht. Hij kan heus wel keepen, maar heeft de pech dat hij beslissende fouten maakt. Als Emmen van al die kansen tegen de Graafschap er gewoon 2 in schieten winnen ze met 2-1 en wordt die fout niet zo uitvergroot. Ik weet het, als... En dat geldt voor veel momenten.

Daarbij: Onana heeft dit seizoen ook wel wat foutjes gemaakt en dat heeft ons geen punten gekost. Zelfs een van de beste keepers ter wereld maakt wel eens een fout. Denk bijv eens aan De Gea, Neuer en Courtois. Het zit Scherpen momenteel niet mee. Utrecht uit bijvoorbeeld keepte hij uitstekend. Hij zit niet voor niets bij Oranje -19. Die jongen heeft gewoon zelfvertrouwen nodig.
2 -2
Jaridebeste
Ik vind het ook heel bijzonder maar op de één of andere manier zien ze er wel iets in. Laten we het maar gewoon afwachten. Misschien weet hij ons positief te verrassen!
2 0
Ansjo
Ik heb er ook een hard hoofd in maar ik ben gewoon erg serieus of dit experiment kan gaan werken of niet. Om van een jonge keeper met het juiste postuur een topkeeper te maken. Zo kijk ik er naar. Dit Ajax is inmiddels al wel zo ver dat als het na een paar jaar niet naar uitziet dat ze dan gewoon afscheid nemen van elkaar. Niemand hoeft bang te zijn dat Scherpen in Ajax 1 komt te staan als hij er geen reet van kan.
2 0
FWAjacied
En toch wordt hij vandaag gepresenteerd. Dit voelt toch een beetje aan als zo'n typische aankoop in de jaren met spelers als Duarte, Van der Hoorn, Sigthorsson, Gudelj. Middelmaat voor waarschijnlijk te veel geld.
2 0
Duif63
Om het even op zijn Hollands te zeggen: Scherpen kan er geen kut van.
0 -1
Schip
Scherpen lijkt me een geval Lamprou. Vooraf al duidelijk geen Ajax materiaal.
0 -1
Zwaan
Inderdaad, elke euro is te veel voor deze gast.
0 -1
JC4ever14
Ik denk dat het hier niet gaat over een keeper die ooit het eerste gaat halen. Volgens mij is dat ook niet het plan. Met de huidige status van Ajax wordt elke keeper of speler die het Ajax shirt heeft gedragen 4 tot 8 keer zo veel waard. Je kunt het dus 1 of 2 jaar aankijken en dan heb je nog een sluitende businesscase. Mocht hij zich echter doorontwikkelen dan is hij over 3 jaar ruim 40 miljoen waard. Ajax loopt o% risico. maar goed, ik bekijk het dan ook met een bedrijfskundige bril.
6 -3
Bertus2002
Heb liever dat we Varela kopen ipv. Scherpen.
7 -1
Danos
Want je hebt Varela veel zien spelen? Ik heb namelijk geen idee hij kan voor mij net zo goed zijn als Kostas
0 0
ARUCAMBA
toen ik onana bezig zag in jong ajax dacht ik ook dat ie er de ballen van kon, gelukkig heeft ie het tegendeel bewezen, geweldige keeper.
4 -1
godofajax1900
Denk dat ie bij ajax heel veel gaat leren dat is wel positief
3 -2
Daveajax1976
Heel scherp van perez
5 -2
RedFeather
Dit kan bij keepers opeens omslaan
Maar hij geeft weinig aanleiding om positief te zijn
4 0
Red Devil
Dan zegt hij het nog netjes.
5 -1
Joseph
Niks mis mee, Onana gaat nog een jaar door, tegen die tijd zullen we wel zien of er een talent doorbreekt of dat er nog een tussenkeeper aangetrokken moet worden.

Ik denk dat het voor de keepersstaff een uitstekende keuze is deze jongen.
1 -5
AFCAjaxMidNineties
Kan er geen klote van die Scherpen.
7 -2
Ajax114
Echt de slechtste keeper van de eredivisie. Het is gods onbegrijpelijk dat ze die aantrekken. Gevalletje Gabrich.
6 -2
Afc22
Alleen maar lof voor Overmars, maar ik snap echt niet wat hij in hemelsnaam ziet in Scherpen. Scherpen is zo slecht dat het het gokje niet eens waard is. Net zoals in mindere maten Pierie.
6 -5
Chippy
Allebei verspilling van geld.
Er lopen beter keepers rond. Zelfs bij de jeugd.
Gevalletje verkeerd begrepen
Iemand heeft gezegd die Scherpen is een grote keeper.
Ja qua lengte dan Lol
2 0
JariJari
Je ziet niet dat Pierrie echt een super talent is? Ik ben echt heel blij met hem.
4 -3
Ajax114
Ja heeft het geweldig gedaan afgelopen jaar LOL
3 -2
JariJari
Zn sciskill en sciskill potentieel op 18 jarige leeftijd zijn nagenoeg gelijk aan De Ligt.

Er zijn maar 3 spelers IN DE WERELD van 18 jaar of jonger die een hogere sciskill potentie hebben dan hij: https://mobile.twitter.com/SciSportsLive/status/1120621731264258048

And that for a lousy 4 million ...

De 3 spelers boven hem waardeert transfermarkt op 35M, 40M en 70M

Nummer 5, Jayden Bogle, is maar 3.5M (en RB). Misschien is het wat?
0 -2
31xAjax
Ik kende die Scherpen eerst niet, maar sinds hij op de radar staat bij Ajax heb ik een beetje op hem gelet, even los van die dikke fout vanavond, het is niet normaal hoeveel ballen hij loslaat.....
3 0
Schip
Hij anticipeert ook niet goed. Eigenlijk is het gewoon een lap vlees. Maar als je daarop gaat scouten, waarom dan een keeper kopen. Ga dan de basketbalteams af.
2 -1
JariJari
Hij is superjong. Welke keeper met talent speelt op deze leeftijd al zo hoog?

Verder vind ik talent van keepers heel moeilijk in te schatten.
2 -1
Afc22
Opzich vind ik het niet heel veel zeggen dat hij op deze leeftijd al eerste keeper is van Emmen. Op die leeftijd eerste keeper zijn van AZ zou ik wel bijzonder vinden, en geeft meer aan dat zo'n keeper behoorlijk talent heeft. Ze hebben bij Emmen nou eenmaal niet veel geld, dus als het door omstandigheden zo uitkomt zetten ze een keeper uit de jeugd op doel als ze enigzins potentie(voor Emmen begrippen) in hem zien. Die Drommels van Twente was ondanks zijn 18 jaar ook helemaal niks.
3 -1
DS
De keepers trainer die van Scherpen een topkeeper weet te maken verdient een standbeeld.
3 0
MrPink
Dat is nog zacht uitgedrukt. Hij kan er geen ene reet van!
5 -1
Schip
Er is een voorzitter van een amateurclub die dat goed kan verwoorden.
4 -1
martijndepro
Tja dat verlies van z'n broer. Dat zit echt niet in je hoofd als een spits 1 op 1 staat of er een bal richting je goal wordt geschoten...Deze gast kan gewoon niet zo goed keepen. Dat is de analyse en daar hoeven geen randzaken bij gehaald te worden.
2 -6
didierajax020
Spijker op z'n kop.
0 0