Pastoor: 'Klinkt als ouders die schreeuwen'

FinnDekker, 23-04-2019 om 11:15, 5523 views, Haarlems Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Alex Pastoor heeft zich doodgeërgerd aan de opmerking van Dennis Higler richting Frenkie de Jong. De scheidsrechter vond dat een overtreding op de middenvelder terecht was, aangezien de Ajacied de bal te lang vasthield. Ongelooflijk, zo stelt Pastoor bij het Haarlems Dagblad

De Nederlandse trainer snapt dat het af en toe lastig is voor arbiters om een perfecte wedstrijd te fluiten. 'Maar dan past het dus niet dat scheidsrechter Dennis Higler tijdens FC Groningen - Ajax even gaat bepalen wanneer Frenkie de Jong de bal moet spelen. Volgens Frenkie had Higler hem tijdens de wedstrijd - na een vermeende overtreding op de middenvelder - verteld dat hij de bal sneller moet afspelen.'

'Het klinkt als ouders van kinderen die niet zo goed kunnen voetballen, die schreeuwen naar de begaafdere teamgenootjes: sneller spelen! Geef die bal een keer af', aldus Pastoor.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Libero
Nijhuis flikte het ook na Groningen uit om te zeggen dat Onana niets buiten zijn 16 te zoeken had toen hij door Linssen gehaakt werd. Dat waren twee heel dure punten die hij ons door de neus boorde en zo zijn eigen fout recht probeerde te praten
1 0
Adam24
Mijn grootste irritatie bij scheidsrechters dit. Nijhuis spant de kroon wat dit betreft. Die zat afgelopen zondag bij De Tafel van Kees doodleuk te vertellen dat hij bij Feyenoord - AZ na 80 minuten van plan was de wedstrijd zonder kaarten af te maken. Heel raar vind ik dat. Ook vertelde hij dat de VAR ten koste gaat van ZIJN manier van fluiten. En natuurlijk was hij zichzelf weer op de borst aan het kloppen over zijn voorliefde voor mannelijk voetbal. En het meest bizarre is dat de KNVB niet ingrijpt bij dit soort mensen. Het hoort namelijk niet uit te maken welke scheids je krijgt bij een wedstrijd en nu maakt het dat dus wel.
1 0
M.Olsen
Niet gezien maar dit kan echt niet....
1 0
Juichtoon
In de samenvatting van ruim 9 min zit een overtreding van Groningen op De Jong. Die is z'n tegenstander voor en deze trapt hem bewust van achteren onderuit. Heeft niet 1% de intentie om de bal te spelen. Niet eens een gele kaart.
1 0
AFCAPolarBear
Als ik probeer mijn Ajax-bril af te zetten, moet ik wel zeggen dat we niet weten in welke context dit is gezegd. Als Frenkie bij elke overtreding ging klagen bij Higler (wat overigens terecht was, hij had veel eerder geel moeten geven voor onsportief gedrag/buitensporige overtreding), kan ik me voorstellen dat je een keer niet fluit en als opmerking geeft dat hij eerder moet afspelen. Laat staan dat ik Higler erg slecht vind, komt in de buurt van Nijhuis!
0 0
Ronaldinho020
Dan nog slaat het nergens op.
0 0
Noxin
Dan ben je toch volledig onbekwaam als scheidsrechter...
2 0
MPAjax
Higler heeft een persoonlijkheidsprobleem, net als Nijhuis met z'n "dan had hij de bal maar sneller weg moeten trappen", een overtreding op de benen is een vrije trap als de scheidsrechter daarover gaat discussiëren dan kan je ze wel afschaffen. Ze houden van "belangrijk gevonden willen worden" ookal gebeurt dat om de verkeerde redenen.
4 0
MeisterX
Volledig accurate vergelijking. Dat Higler maar even gaat bepalen hoe Frenkie moet spelen kan natuurlijk niet. Doet me inderdaad denken aan ouders die zichzelf langs de zijlijn als een soort tweede trainer gedragen. Als Higler wil bepalen hoe er gevoetbald wordt is er bij mijn amateurclub nog wel een elftal dat zonder trainer zit.
6 0