VK: 'Het zat Ajax bepaald niet tegen'

GinoHaverkamp, 23-04-2019 om 07:35, 8732 views, De Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De 0-1 zege van Ajax op FC Groningen moest uit de tenen komen. De Amsterdamse ploeg mag van geluk spreken dat het met drie punten weer naar huis ging. 'Het zat Ajax bepaald niet tegen', schrijft De Volkskrant.

Een controversiële goal, een vermeende handsbal in de eigen zestien en veel gemiste kansen aan de kant van FC Groningen; nee, Ajax mag in de handjes knijpen dat het met 0-1 uit Groningen vertrok. 'Maar Ajax is ook een bolwerk van weerbaarheid. Vechtlust', meldt De Volkskrant. 'Ook op dagen dat de mentale frisheid ontbreekt, spreekt het voetbalhart. Matthijs de Ligt kopt de bal in blessuretijd verkeerd weg en werpt zich daarna in de baan van het schot. Hij voorkomt de gelijkmaker.'

De wedstrijd in Groningen is een cruciale voor Ajax in de titelstrijd. Het toont aan dat de equipe van Erik ten Hag ook op karakter kan winnen, zoals het Algemeen Dagblad al schreef. VK: 'FC Groningen toont zijn leeuwenhart. Soms hard, defensief, slim, met goed voetbal ook, met fijne spelers als Ludovit Reis en Ritsu Doan. Alleen de eruptie van Huntelaar is te veel voor ze, al betwist FC Groningen de geldigheid van de treffer.'

De treffer van Klaas-Jan Huntelaar maakte inderdaad de nodige discussie los. Maakte de ervaren spits een overtreding bij het vrijspelen van zichzelf? Niet als we De Volkskrant mogen geloven. 'Dit is geen overtreding, dit is voetbal, dit is de sluwheid van de spits, het oermens dat wegdraait van de jonge verdediger Handwerker en zijn arm handig gebruikt in het bewegingsspel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
-Rond de 7e minuut een evt. handsbal van Groningen op precies dezelfde plek in hetzelfde strafschopgebied. Geen pingel, haalde de samenvatting maar niemand heeft het erover.
-Kort ervoor kopbal van De Ligt op de paal, had er prima ingekund.
-Beste kans vd wedstrijd (ZIyech alleen op keeper af) duidelijk onterecht afgevlagd terwijl (assistent) scheidsrechters prima weten dat ze bij twijfel op de Var moeten wachten.

Zo maar drie dingen die toch tegen zaten in de eerste helft.
1 0
Juichtoon
De Jong die een paar keer van achteren werd geschopt. Is gewoon rood maar nu ook zelfs geen geel. Dus jee wat zat het mee.
2 0
Ajax114
DE media zijn nu echt aan het zoeken en wij moeten dus op onze hoede zijn voor de scheidsrechter morgen. Alsjeblieft snel de wedstrijd beslissen morgen.
1 0
Ajacied33
Morgen?
0 0
Afstandsschot
We spelen vandaag.
0 0
Joseph
Je moet wat schrijven hé, tegenwoordig maakt het niet meer uit hoeveel onzin het is..
1 0
AFCAPolarBear
Ajax is hot, en dus moet je als verslaggever over Ajax schrijven. Na Juve was Ajax helemaal wereldtop en na Groningen een geluksvogel. Ik kon me hier erg aan ergeren in het verleden, maar tegenwoordig zie ik alle negatieve commentaar als compliment voor onze mooie club. Alleen de grootste clubs worden onder de microscoop gelegd en de kleinere provincieclubjes (lees PSV) met de ogen half dicht. ;-)
0 0
Ajacied33
Veel kansen voor Groningen? Ik telde er 1 van Doan die hij voorlangs schoot. Verder spreekt de VK zichzelf tegen. Ze zeggen eerst dat het een controversiële goal is van Hunter, om vervolgens weer te zeggen dat de verdediger naïef verdedigt en de goal het gevolg is van een echte wil om te scoren. Bizar...
3 0
AFCAPolarBear
Doan schoot niet voorlangs, was een briljante redding van Onana. Lees het artikel maar op deze site, iets van; "moeilijkste 1-op-1 die ik heb gehad"
0 0
Klasseman
Zonder geluk wordt je geen kampioen
2 0
Ajacied33
Daar weten ze in Eindhoven idd alles van
3 0
Dubbelvla
de scheids zag veel gemene trapjes van groningen over het hoofd of gaf er geen geel voor en die kopbal van de Ligt, als die had gezeten moet Groningen komen en heb je een makkelijkere wedstrijd.

dus het zat tegen, het ligt maar net aan door welke bril je kijkt. of dat je alleen maar je conclusies trekt op de laatste 20-30 minuten.

de reden dat het lastig is om te winnen van groningen is omdat ze anti-voetbal spelen. ze hebben niet voor niets bijna de minst aantal doelpunten voor en tegen. denk dat er in de tweede helft misschien 20 minuten effectieve speeltijd is geweest door al het getrap, gezeur en gerek.
0 0
SjaakWolfs
'deed stof opwaaien'
'leverde de nodige discussie op'
'zorgde voor de nodige discussie'
allemaal goed, maar niet "deed inderdaad de nodige discussie opwaaien"
2 0
Suarez16_
"Veel kansen voor groningen." Dat viel best mee op 1 keer doan na. Ajax had met een bal op de paal en bal van de lijn grotere kansen. Daarnaast was er niks controversiels aan die goal.
4 -1
insectenverdelg
wprdt er een beetje m9e van. Als et vanaf minuut 1 consequent gefloten werd voor overtredingen, had Ajax veel makkelijker gewonnen. Dus ik vraag me af of het zo mee zat.
3 0