Perez: 'Teleurgesteld als Ajax finale niet haalt'

BvdPloeg, 22-04-2019 om 22:45, 9075 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjoerd Mossou en Kenneth Perez kunnen moeilijk kiezen als ze moeten zeggen of Ajax beter landskampioen kan worden dan de finale van de Champions League halen. De twee analisten stellen bij Natafelen op FOX Sports dat voor beide iets te zeggen is.

Mossou neigt meer naar de landstitel voor Ajax. 'Ik vind het heel moeilijk te vergelijken, het zijn twee heel grote en belangrijke dingen voor Ajax. Maar de verovering van Europa is er al voor Ajax. De hele wereld kijkt er al naar. Wat is dan belangrijker? Met de titel heb je een prijs, dan is dat volgens mij belangrijker.'

Perez snapt Mossou, maar merkt ook dat de Champions League hem heeft meegezogen. 'Ik merk dat ik bijna teleurgesteld word als ze niet doorgaan naar de finale. Het lijkt wel of dit het jaar is voor Ajax. City was een veel lastigere tegenstander geweest en Tottenham mist ook nog eens zijn twee aanvallers. Haal Tadic en Neres weg bij Ajax en het wordt veel minder.'

Krabbendam: 'Ten Hag wil graag bouwen'

Ook Erik ten Hag kwam ter sprake bij de aanwezige journalisten. Volgens Martijn Krabbendam moet de Nederlanders vooral bij Ajax blijven. 'Het is heel raar dat je weg moet als het slecht gaat en dat je eigenlijk ook weg moet als het goed gaat. Ten Hag werkt graag lang bij een club, dat heeft hij bij FC Utrecht ook geprobeerd. Hij wil graag bouwen en daar krijgt hij volgend seizoen de kans voor.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaciedvooraltijd1434
T is moeilijk om te kiezen.
Dan maar alle 3.
1 0
trodat4030
No brainer, ABSOLUUT DE CL!

Hele grote prijzen winnen is het allermooiste wat er bestaat. 88 en 95 zijn in mijn herinnering gegrift en zal ik als ik ooit zwaar dement wordt, op mn slechtste dagen nog herinneren. En we hebben echt maar 1 kans en dat is dit seizoen. Volgend seizoen zie ik ons echt zwakker zijn met het vertrek van een aantal belangrijke spelers, dat ga je met geen mogelijkheid adequaat vervangen, dus je MOET hem nu gewoon grijpen. Dit is weer zo'n once in a lifetime opportunaty, daar moeten onze jongens zich heel erg van bewust zijn.
0 0
geronimo
Deze Deen gaat de druk bij Ajax leggen . Fan van Eriksen?
1 0
trodat4030
Hij is ook fan van Schone en Dolberg... Overigens heeft dit elftal druk nodig om tot de beste prestaties te komen, dus kom maar op met die druk!
0 0
PuurGeluk
Nee zo moet je dit niet zien. Hij zegt toch dat hij wordt meegezogen? Dat is iets positiefs.
Gaat om de vergelijking competitie winnen of finale CL halen. Ik zeg dat het beide kan aangezien er dit weekend geen programma is en iedereen fit lijkt.
0 0
PJSM
Prijzen pakken is leuk maar uiteindelijk gaat het om goed voetbal en Europees succes. Daar zijn de inkomsten te halen. Daar uit voortvloeiend kun je nieuwe spelers halen en groeien (met goed beleid). Op andere sites hoor ik wel eens 5 prijzen in 5 jaar. Wat stelt dat voor als je verkeerd investeert, geen Europese successen hebt en vast blijft houwen aan het terughalen van oude spelers die bij hun huidige club op de tribune zitten. Geef mij dan maar mooi voetbal en Europese successen
1 0
SamW
Er is geen sprake van of-of. Er is sprake van en-en. In deze fase van het seizoen is blijven winnen cruciaal. Dat neem je mee naar elke volgende wedstrijd. Of dat nou een competitiewedstrijd, CL-wedstrijd of bekerfinale is. Hoe denk je dat die jongens op 8 mei in het veld staan, als ze een paar dagen daarvoor in een kolkende kuip (maken ze dat daar ook nog een keer mee) de beker gewonnen hebben. En hoe denk je dat ze op 12 mei aan de aftrap staan als ze vier dagen ervoor Tottenham uitgeschakeld hebben? Zo'n serie zorgt voor onoverwinnelijkheid.
1 0
Robeerke
Perez ziet ons natuurlijk het liefst de Kunstgrasvergoedings League winnen
0 0
booya4afca
Laten we het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Doel nummer 1 moet op dit moment het verslaan van Vitesse zijn. Wat er in de toekomst gaat gebeuren zien we dan wel..
1 0
Rdk1983
Wil die schaal. En CL komend jaar. Dus dan is landskampioen makkelijkste weg. Maar Europees gezien is het nu al geweldig seizoen.
0 0
trodat4030
Kampioen worden is slechts voorronde CL, dus win de CL maar gewoon, dan heb je direct poulefase.
1 0
Bocarra
Nou als het aan de bezoekers van AS had gelegen dan was ten Hag allang geen trainer meer van Ajax geweest. En volgens de media was PSV lange tijd de titel kandidaat nummer 1. Nu heeft Ajax de beste selectie die kampioen moet worden en is de media teleurgesteld als Ajax de finale niet haalt in de CL.
1 0
Sluk
Zoveel mensen zoveel meningen. Als 1 iemand iets zegt voor een camera of een krant, dan is het niet gelijk de hele media. Perez is altijd wel realistisch moet ik zeggen. De telegraaf daarentegen is continue aan het zoeken naar relletjes en aan het zagen aan stoelpoten of maar iets in dat vodje van ze te kunnen schijven.
0 0
Willem410
Natuurlijk kies je voor de finale, mensen beseffen helemaal niet hoe groot dat is.
Er zijn oliemannen bij City en PSG die al meer dan een miljard in deze clubs hebben geinversteerd alleen voor die cup en ze hebben het na al die jaren nog steeds niet voor elkaar.
Als je nu de finale speelt dan word je de eerste 20 jaar ook weer voor vol aangezien en schuif je bij elke bespreking over de toekomst van het Europees voetbal gewoon aan.
4 0
EzraAjax95
Teleurgesteld als Ajax de CL niet wint
1 -1
Sluk
Nergens voor nodig, we pakken die cup gewoon!
1 0
Ajaxmax
Ja mooi hè, wie is hij nou helemaal? Zo ver als nu is te gek. En ik zie wel kansen tegen Tottenham maar dat is een sterk team hoor. En tegen Barca of Liverpool, dat zeker ook een kans heeft is het een beetje Asterix tegen de Romeinen. We hebben een kans maar red je het niet wees trots, zeker geen teleurstelling!
3 0
Boer Gijs
Hij zegt wat anders dan titel suggereert
0 0
ETM
Halen CL-finale, zonder enige twijfel.

Deze CL campagne is een sprookje. Voor de kinderen, de kleinkinderen, de klein klein..
De hele voetbalwereld volgt dit verhaal, waarin het kleine dappere Ajax inmiddels voor velen de hoofdpersonage is geworden. Het is legendarisch, iconisch, en symbolisch. Het komt voort uit het heilige vuur dat Johan Cruijff deed oplaaien, de wens en het geloof dat Ajax zich weer met de top van de wereld kon meten, en dat Ajax nogsteeds Ajax kon zijn.
Dit is geen Griekenland 2004- verhaal, waarin het balletje steeds net de goede kant opviel. Wat we nu zien is de ziel van Ajax die als een Phoenix door het toernooi raast..
Ik weet dat ook een gehavend Tottenham Hotspur nogsteeds de nummer 3/4 van de Premier League is, maar ik zie Spurs ook als een bijzondere kans de finale te halen. Na het doldraaien en uitschakelen van 2 van de grootste CL-titanen; Real Madrid en Juventus; dan nu uitgeschakeld worden door Tottenham zou ik heel heel zuur vinden. Een anti-climax. Heel anders dan als Ronaldo Ajax met een hattrick had uitgeschakeld. Dat was pijnlijk geweest, maar dan gewoon de realiteit waarvan we al wisten dat hij bestond.
De finale is veel meer dan de halve finale, de finale winnen is veel meer dan erin staan. Maar het gaat allemaal om dit uiterst bijzondere Ajax dat weer haar kunsten mag tonen. Ajacieden gaat het niet alleen om resultaat. Juist dat maakt Ajacieden bijzonder. En het geloof dat als Ajax des Ajax speelt; ze de hele wereld kan verslaan.

De schaal in 18/19. Tuurlijk snakken Ajax en haar supporters naar die schaal. PSV onder aanvoering van de grote boze jankende wolf (Van Bommel) moet verslagen worden. De strijd om de schaal is een eredivisie-thriller van de bovenste plank. Maar het staat in geen verhouding.
Ik was 14 toen Ajax in 95 de wereld betoverde en uiteindelijk de CL won. Nu ben ik een vader met 2 kinderen, en lijkt mijn leven in niets op mijn leven van toen. Maar wat Ajax toen flikte heeft me nooit los gelaten. Ervaar ik als onderdeel van mezelf. Nu in 2019, staat Ajax weer aan die poort.. Natuurlijk is dat nu het allerbelangrijkste!
10 0
Brian95
Zeker! Ik was erbij in Wenen, op de geboorte van mijn dochter na de mooiste dag van mijn leven.
1 0
Sluk
Je vrouw las zeker mee toen je dit poste ;)
1 0
JariJari
Ik ben teleurgesteld als we niet winnen. Net zoals elk jaar dat we niet winnen.

Dat maakt een halve finale niet minder een wereldprestatie!
0 0
mvdk
De treble jongens, we worden de tweede club in de wereld die 2 maal de treble wint! En... In december onze 3e wereldbeker!
2 0
MrPink
De super cup pakken we ook gewoon, haha.
0 0
gi0vanni
En de JCS.
0 0
mvdk
Wat hebben onze jongens dan nog voor reden om weg te gaan denk ik dan... Ze kunnen de CL blijkbaar ook gewoon met ons winnen. Laat staan als de boel zich door blijft ontwikkelen... Maarja...
0 -2
Dolberg25
Tja, geld. Echte clubmannen bestaan niet meer. Ik zie de Ligt echter nog wel een jaar blijven als we de cup pakken. Ik denk dat hij nog het WK wil mee pakken dan. Zelfde geldt voor Ziyech.
0 -1
ETM
Veel meer dan alleen geld hoor. De topcompetities zijn het podium waarop voetballers willen staan. Week in week uit. Dan kijkt de wereld mee. Daar is de uitdaging het grootst. En als je daar slaagt dan gaat je naam pas echt staan.
Tuurlijk dat gaat om ego, maar dat is menselijk. Clubliefde bestaat weldegelijk, maar weegt niet op. Een seizoen langer van een uitblinkende speler moet je koesteren. En zo'n Schone die dan wel niet naar een topclub kon, maar op zeker een nieuw financieel interessant avontuur had kunnen beginnen, maar toch bij Ajax blijft, dat is nu relatief bezien gewoon je Steven Gerrard.
1 0
AFCA-B93
Het is inderdaad niet de tijd van de clubmannen meer, en dat is ook heel begrijpelijk. Vroeger was vertrekken niet zoveel beter als dat het nu is/lijkt, want je kreeg ook veel minder mee van hoe andere competities zijn. Als je al dat voetbalgeweld in Engeland ziet, dan ben je toch ook wel gek als je daar als voetballer nee tegen zegt. Uitdagingen komen in deze tijd veel makkelijker op je pad, ook mede door het afzakken van het NL voetbal natuurlijk. Op den duur ben je hier uitgeleerd, niet zozeer in de CL maar wel in de Eredivisie.
0 0
Dexy
Vind het wel kut dat de Eredivisie straks tweeënhalve week stil ligt.

Natuurlijk komen daar voor ons nog twee geweldige affiches tegen Tottenham en de bekerfinale tussendoor, maar toch vind ik het jammer dat de titelstrijd nu zo lang gepauzeerd wordt. Het liefst zou je als supporter die twee resterende wedstrijden tegen Utrecht en Graafschap zo snel mogelijk afgewerkt zien. Nu bouw je toch wel een behoorlijke spanning op.

Des te lekkerder zou het natuurlijk zijn als die spanning straks uitbetaald wordt met de schaal!
0 -2
aschja
Misschien wel het beste voor Ajax. Het ritme van wedstrijden wordt eruit gehaald bij de tegenstander, waarbij ook de scherpte. Het kan luiheid veroorzaken als er niet op de goede manier getraind wordt. Met name ‘von Bommel’ zal zijn ploeg prikkels moeten blijven geven, want die moeten naar AZ na die 2 weken.
0 0
markk
Natuurlijk is Champions League 10x belangrijker dan de competitie maar waarom kiezen als je ze beide kan winnen. Ik denk dat Ajax het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd moet bekijken, de wedstrijd tegen Vitesse is nu de aller belangrijkste wedstrijd maar daarna heeft Ajax een week de tijd om zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijd tegen Tottenham. De schaal boeit mij echt totaal niet maar ook die moeten wij gaan winnen ook al ben ik bang dat Willem 2 alles op alles gaat zetten om die te winnen, voor W2 is dat de CL finale.
2 0
Dolberg25
Ik heb nooit de jaren 90 meegemaakt, en als klein jongetje droomde ik er al van dat het ooit nog een keer gaat gebeuren. Je hebt maar eens in de 20 jaar de kans om de Champions League te pakken, en dat is nu. Wat zou het toch wat zijn... Zou nog mooier zijn als het Leicester verhaal. Naar mijn mening zou dit het mooiste voetbal verhaal ooit kunnen worden. Een aanvallend team dat alle grote teams wegspeelt, een jonge ploeg waar het grootste talent van niet eens meer normaal kan communiceren.

Zat vandaag trouwens een interview met Nouri terug te kijken, waarin gevraagd werd wat Nouri wilde bereiken: "ik wil een keer ver komen in de Champions League met Ajax. En met plezier spelen. Dat zou geweldig zijn." Daar werd ik wel even stil van.
7 0
SuperKanu
Appie Nouri.... Ik heb het naar aanleiding van je bericht ook weer terug gezocht. Daar word je inderdaad wel even stil van.
0 0
Biss
Ja, Appie had hier bij moeten zijn. In mijn/onze gedachte is hij dat ook, ik denk altijd aan hem tijdens wedstrijden van Ajax.
Ik had het zo mooi gevonden om hem te zien stralen in de CL.
0 0
AjaxfanRuben
Mooi verwoord! Thanks.
0 0
Raydo
De dubbel is belangrijker dan de finale halen, al is het maar om van dat gezeik af te zijn dat we al x jaar geen kampioen zijn geworden.
0 -3
ajaxxcied4life
Ze zijn alvast aan het voorsorteren op een zeikitem waar ze voorlopig dan mee vooruit kunnen indien de finale niet wordt gehaald.

Zo opzichtig deze poppenkast.
0 0
Bjorn
De titel is zo broodnodig na 4 jaar niets, heel lastig. CL-finale is wel het ultieme podium, maar met een halve finale hebben we ook heel de wereld op de banken gekregen.

We hebben die schaal weer nodig. Ook om nationaal weer alleenheerser te worden en de concurrent op afstand te houden.
1 -1
Good Luck
Bekende verhaal van de beer en de huid. Morgen eerst maar eens van Vitesse zien te winnen daarna zien we wel verder!!!
1 0
TvdH
100% zeker CL, dat is het hoogste van het hoogste, daar gaat het uiteindelijk allemaal om.moet je wel winnen, tweede worden telt niet.
3 -2
ghouleseddik
C.L winst > kampioenschap > finale (verlies)
1 -2
JariJari
Oneens. Ik ben al blijer met kwartfinale CL dan de eredivisietitel. Misschien zelf 1/8ste finale.

Eredivisie is een achterlijk fluttoernooi. Op wie ben je trots dat ze onder je staan in NL?
2 0
TvdH
eens maar als je het resultaat van de finale niet weet dan finale > titel
0 0
ajax4lifebaby
FINALE daar heb je het nog 20 jaar over, kampioenschap niet.

Ook 100x belangrijker voor de uitstraling van ons aller ajax.
8 0
Zalazar
Zou geen risico's nemen als je echt blessures hebt, in Turijn bleek dat we ook zonder sterkhouder Nico kunnen. Speel in bekerfinale verder met Onana, Kristensen, de Ligt, Magallan, Sinkgraven, De wit, de jong, ekkelenkamp, Tadic, Huntelaar en Dolberg. Nog steeds grote kans dat je dan wint, sommigen zou je in rust dan kunnen wisselen
1 -1
31xAjax
No brainer , kampioenschap.....
2 -7
JariJari
Lol wat?
1 0
insectenverdelg
no brainer Finale halen en ook nog is 50% kans hebben om die te winnen. Kampioenschap is volgend jaar weer een kans voor. CL is iets wat ploegen als City en PSG ook niet zo maar ff lukt ondanks alle miljoenen ( zelfs finale halen niet). Allen of je m wint weet je niet als je de finale haalt.

Ajax hoeft echter helemaal niet te kiezen. Enige waar je spelers rust kan / moet geven is de beker finale. Als je kans hebt op de finale van de CL ga je niet rustig aan doen omdat je 5 dagen later Utrecht thuis krijgt.
8 0
Labrador
Kampioenschap is volgend jaar weer een kans voor...... Dat roepen we al 5 jaar. We zijn zo dichtbij man. Ik wil kampioen worden. De CL is nu al een feest en daar kunnen we al niet meer stuk. Na alle ellende van de laatste jaren is de schaal voor mij het aller belangrijkste
0 -6
AjaxPassion
Die laatste zin zegt het gewoon, jij laat je leiden door meningen van anderen. Wat the fuck boeit het dat we een tijdje geen kampioen zijn geworden? Daar zijn redenen voor. Überhaupt snap je er al helemaal niks van als je zegt dat er al 5 jaar om een kampioenschap wordt geroepen. Jij kunt de waarde van de CL en EL finale gewoon totaal niet op waarde schatten. De CL finale is once in a lifetime en die kans wordt alleen maar kleiner, een fucking NL schaaltje staat nog niet eens in de schaduw.
4 0