Vermeulen: 'Je zou een groot gat kunnen creëren'

JesseTH, 21-04-2019 om 23:45, 14351 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Arno Vermeulen en Pierre van Hooijdonk zijn van mening dat Ajax de komende jaren weleens een groot gat kan slaan met PSV. Inclusief de komende transferperiode verwacht de NOS een verschil in inkomsten van 192 miljoen euro tussen beide ploegen en dan wordt er slechts gesproken over één jaar. Wel is het dan van belang dat Ajax beter blijft presteren dan PSV, zo merkt Vermeulen op.

'Het is net op welk moment je prikt', meent de verslaggever bij Studio Voetbal. 'PSV heeft de laatste vier jaar drie keer Champions League-voetbal gehaald. Zij hadden ook de kans om het in de Champions League te behalen. Het gaat nu wel snel, je pakt tweehonderd miljoen euro uit één jaar Champions League. Als je dit vier of vijf jaar lang doet, zou je een heel groot gat kunnen creëren. Het is natuurlijk helemaal geen garantie dat Ajax nu vijf jaar lang de Champions League gaat spelen, ver gaat komen en andere clubs niet.'

'Het gevaar is wel dat er bij Ajax een team kan ontstaan met bijna geen Nederlandse spelers', benoemt Vermeulen de keerzijde van het verhaal. 'Van de vier Nederlands internationals die erbij horen, zouden er drie weleens kunnen vertrekken. Het is logisch dat ze dat geld gaan investeren in spelers die het Champions League-niveau hebben, dan kijk je al snel naar het buitenland.'

Ook tafelgenoot Van Hooijdonk denkt dat Ajax middels prestaties een groter gat kan creëren dan er de laatste jaren is geweest. 'Ik geloof daar wel in. Het is eigenlijk dankzij Marc Overmars, die het salarishuis in elkaar heeft laten donderen, dat Ajax overstag is gegaan. Ajax kon dit eigenlijk al een tijdje als ze dat gewild hadden. Nu heeft het ook direct succes.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Je moet ook een aantal spelers hebben die eigenlijk niet goed genoeg zijn om de stap naar het buitenland te maken of gewoon blij te zijn om bij Ajax te blijven als een soort cement. Daarom is PSV ook een paar keer kampioen geworden laatste jaren. Allemaal spelers die eigenlijk PSV wel prima vinden en toch geen stap kunnen maken naar een buitenlandse topclub.
0 0
de-Ajacied
Ik hoop dat Ajax zo doorgaat echt goede doorgebroken talenten zoals vd Beek, de Jong, de Ligt, Mazraoui en Dolberg topsalarissen geven. En daarnaast scouten in het buitenland op spelers die wel in of tegen hun nationale team aanzitten.
Wat was het een zegen dat van Duivenbode uit de RvC opstapte.
0 0
DiAngelo
Wil je optimaal profiteren zal je ook opnieuw moeten bouwen, er moet ruimte blijven voor eigen jeugd, en tijd voor
spelers als Dolberg of Cerny om hun niveau weer te halen. We zullen af en toe geduld moeten hebben om in stappen weer beter te worden. Aangekochte spelers moeten minimaal 2 seizoenen blijven en in stackhouders mag geïnvesteerd worden. Zijn heel belangrijk voor dit Ajax. Je moet er niet aan denken dat je Blind en Tadic mist in n halve finale....
0 0
Ajax0317
Toch zijn de Deen Schöne en de Marokkaan Ziyech meer Nederlands hoor
0 0
ARUCAMBA
Het leek wel of er kleine kinderen aan het rekenen waren, kosten waren er niet, de CL brengt ook kosten met zich mee, daarnaast koopt ajax ook spelers tussen de 10 en 15 miljoen, spelers van psv hebben ook een bepaalde waarde, niet als die van ajax, maar ok, hun redenering was een aanfluiting, dat ajax er goed voor staat is een inderstatement
2 0
trodat4030
Hm, eenoog in het land der blinden. Ik zie t niet zo zitten. Het alfa-mannetje mogen we best zijn en blijven, maar ik denk dat het sterke PSV (qua punten in de competitie) ons weerbaarder maakt. We hebben er het hele seizoen achteraan gelopen en hebben karakter moeten tonen om deze titel binnen te slepen (en moeten het nog 3 wedstrijden tonen btw) en dat komt mede door de hete adem van PSV. Dat karakter komt dan weer terug in Europese wedstrijden. We kúnnen niet verslappen, dat is 1 van de grootste winsten van dit seizoen imo.

En wij zijn altijd een opleidingsploeg, deze lessen heeft de club eigenlijk elk jaar opnieuw nodig, want als deze lessen geleerd zijn, vliegen de spelers weer uit en komt er weer nieuw jong grut die deze lessen moeten leren. En die leer je niet door jaar op jaar met grote voorsprong kampioen te worden. Van mij mogen de verhoudingen zo blijven.
2 0
Schwalbino
Ook zeker waar. In een sterke competitie wordt je gedwongen je grenzen te verleggen met twee vingers in de neus is dat lastiger.
0 0
MankeNelis
En dan net als Bayern, Juventus, PSG en Celtic ieder jaar dezelfde landskampioen. Zoals in de PL Liverpool en City en de onze strijd met PSV op het scherpst van de snede. Dan is de ontlading gigantisch. Ipv met twee vingers in je neus 8 jaar op rij de titel pakken, daar word je flauw van. Ik zie dat ook niet snel gebeuren in de ED.
0 0
chrisjuhhh
En het zit altijd vol daar .
0 0
Youri08
200 miljoen uit 1 jaar CL? Daar zit transfers ook in neem ik aan maar dat is niet structureel. Dit jaar is het enorm kassa maar dat ga je niet ieder jaar hebben.
1 0
zuidzuid
Niet 200 maar wel 70/80 alleen uit transfers met slim in en verkopen.

Laat ajax eens werk maken van gasten uit de Pl.

Propper, mits niet zwaar geblesseerd, Van Aanholt op de plek van Tagliafico.

2 0
Jan Doedel
En Marco van Ginkel
0 0
T.reckveugel
Zolang de clubs als Kutrecht, AZ, fijnoort, Heerenveen alleen tegen Ajax 120% geven, Ajax zelf rondom de CL gas terugneemt, het scheidsrechterkorps aan pisvee op cruciale momenten gewoon een pingel geeft, bij pisvee laat doorspelen tot ze scoren en bijvoorbeeld de kakkerlakken op het cruciale moment pisvee laat winnen omdat ze Ajax zo haten dat ze die geen kampioen willen maken, dan blijft het een nek aan nek race. Kunstmatig in stand gehouden
5 -4
de-Ajacied
precies, zo gaat het
0 0
JariHeijden
Calimero gedrag. Past niet bij de Amsterdamse branie.
5 -3
T.reckveugel
Calimero is de dooddoener om het volk eronder te houden. Geef van één van mijn voorbeelden aan wat er niet waar is? Dat heet gewoon benoemen. Wegkijken is ook zo iets, net als het gebruik van dooddoeners een links rood Nederlands gebruik. Wie niet stemt, mag niet meepraten. Dat werk. Succes daar mee.
0 0
TontoKarnaggel
Misschien niet, maar een kern van waarheid zit er natuurlijk wel in.
0 0
Schwalbino
In deze CL run hebben we aangetoond dat meer geld geen garantie is dat je ook een betere ploeg op de been kunt brengen. Ik neem die verhalen dat Ajax definitief afstand gaat nemen van de rest van de eredivisie daarom met een korreltje zout.
3 0
3*stars*3
Toch niet helemaal mee eens.
Ajax kocht categorie spelers als; Ziyech, Neres, Tadic en Blind.
Icm eigen jeugd en jeugdscouting (Onana en Frenkie), staat er gewoon een kwalitatief sterk team, dat dan ook kan stunten in EU.
Als je met categorie Til, Ouwejan, Schwaab, Rosario, Botteghin, Toornstra, Clasie komt aankakken, kan je zelf geen potten breken in de EL.

Normaal gesproken moest Ajax in NL allang weg zijn gelopen van de rest maar ben ervan overtuigd dat het lange tijd een mentale ding was.
Financieel is er al een gat maar sportief moet je PSV al een lange tijd de baas zijn.
PSV speelt ook met vuur want financieel zit het daar niet goed.
Maar er is bij Ajax genoeg geld om weer te investeren en weer een sterk team neer te zetten.
2 0
Schwalbino
PSV richt zich elk seizoen weer puur op de titel. Voor Ajax is dat niet genoeg. Ajax moet zijn krachten dus verdelen over drie competities. Dat zal ook niet veranderen. Daarin zie ik vooral de oorzaak dat we PSV nationaal niet op een blijvende afstand kunnen zetten.
0 0
3*stars*3
Daar heb je een goed punt.
In de jaren onder Frank, wist Ajax ook jaarlijks te overwinteren en pakte het ook de titel.
PSV liet het toen met Twente gewoon lopen.

Maar we zullen het zien, die gasten blijven ook creatief bezig met deals.
Waar Ajax 12mil betaald voor een Marin, betalen ze via gekke constructies minder.

De clubs verschillen gelukkig in alles en zo moet het blijven.
0 0
3*stars*3
Als Ajax met een ploeg met 6/7 buitenlanders gaat spelen, heb ik daar echt geen moeite mee.
Als jeugd wel standaard de kans krijgt.
Leuk en aardig om te spelen met veel Nederlanders maar dat moet natuurlijk niet ten koste gaan van kwaliteit.
In de ED lopen er ook niet veel Nederlanders rond, die Ajax sterker kunnen maken.
0 0
Ozymandias
Het maakt mij ook niets uit of een speler van Ajax uit Nederland of een ander land komt. Ik heb (zonder naar de kwaliteiten van de spelers te kijken) veel liever een buitenlanders als Dolberg of Cerny die in de jeugdopleiding van Ajax begonnen dan een Nederlander als Sinkgraven die pas naar Ajax kwam toen hij al doorgebroken was.
0 0
3*stars*3
Precies.
0 0
3star
Wat een stel zure mannen aan tafel zeg. Zeiken over het slechte spel tegen Groningen en gehoord gerept over de fantastische prestatie tegen Juventus. Wat een afgunst.

De afstand met de eredivisie wordt groter maar met de Europese top kleiner en op het laatste zijn we jarenlang afgerekend.
2 0
Ozymandias
"De afstand met de eredivisie wordt groter maar met de Europese top kleiner en op het laatste zijn we jarenlang afgerekend."

Tja, dat gaat in Nederland altijd in golfbewegingen. Kijk bijvoorbeeld naar de enorme astand qua niveau tussen het Ajax van 1995 en Roda JC in 1995 (wat toen tweede werd in de Eredivisie). Het gat tussen Ajax en de nummer twee PSV in nu kleiner dan het gat tussen Ajax en Roda JC in 1995 was maar en het gat tussen PSV en de rest is nu wel groter dan het gat tussen Roda JC en de rest in 1995 was. Het verschil in nivau tussen Ajax en de Eredivisie hoeft geen probleem te zijn zolang er elk seizoen maar één twee andere clubs zijn die wel met Ajax de concurrentie aan kunnen gaan zodat ze worden gedwongen om elke wedstrijd scherp te zijn.
2 -3
Juichtoon
Meer betalen is geen garantie voor succes. Er kleven ook grote risico's aan. Laten we ons dat wel beseffen. Er dienen altijd structurele inkomsten tegenover te staan anders gaat het geheid fout. Ajax is geen casino.
1 0
ajaxxcied4life
Zo ver is het nog lang niet. Kampioen worden is al een pittige klus.
0 0
ETM
Dat over het gevaar van geen Nederlandse spelers, eeeh.. Bij PSV speelt nu eigenlijk geen 1 Nederlandselftal waardige speler die Nederlander is. Misschien Bergwijn. Het probleem dat Nederlandse topspelers niet in Nederland spelen is niet nieuw.

Verder blijft de eredivisie een cruciale factor. Plus het geld dat er buiten Nederland in voetbal omgaat. Analisten blijven daar maar aan voorbij gaan.
Meer geld staat niet 1 op 1 met meer kwaliteit. Ajax vist niet structureel in een andere vijfer, heeft alleen meer kans op de betere vissen. Scouting blijft cruciaal en crucialer dan budget. Misschien dat Ajax idd door salarissen spelers iets langer kan binden.
Tadic en Blind zijn geweldige versterkingen die wel ook mogelijk zijn gemaakt door een veranderde financiele situatie, maar t blijven imo 2 gevallen apart. Twee enorme buitenkansen.

Daarnaast zie je dat een beduidend minder PSV ook heel veel punten binnenharkt. Een club waarbij op de 1 of andere manier de druk om Europees te presteren altijd kleiner is. Een club die teams langer bijeen kan houden en een club die structureel een zeer effectief spel op de mat legt. Ik zie Ajax dus niet zomaar weglopen bij PSV als het om resultaat in de eredivisie gaat.
Een groter financieel gat zal helpen, maar Ajax en PSV zullen het moeten hebben van goede scouting, goed beleid mbt jeugd en een goede technische staf. Dat blijft hetzelfde.
De gaten financieel binnen de top van Engeland zijn ook groot, toch kunnen ze elkaar daar allemaal het leven zuur maken.

Momenteel zou ik het heerlijk vinden als Ajax echt met vingers in de neus kampioen zou worden. Op de lange termijn echter niet. Bayern, Juve, en PSG fans zijn nauwelijks nog geintresseerd in de competitie waarin ze spelen. Is dat leuk?

Ik hoop gewoon dat de eredivisie de weg omhoog vind als geheel. Dan moeten die kneuzen in Rotterdam bijv niet een B ploeg tegen Trencin op gaan stellen, en PSV niet met opgeheven hoofd 2 schamele puntjes pakken in de zogenaamde groep des doods...
6 -2
AlexIbarra
PSV mag toch ook spelers verkopen?
Ik word er een beetje moe van dat mensen (zowel voor als tegen Ajax) praten over jarenlange hegemonie van Ajax in NL, het gat met de rest vergroten, toppers halen etc.

We staan na ruim 1000 dagen weer eens bovenaan, op doelsaldo. Van de laatste 12 prijzen die er in NL te winnen waren, hebben we er nul gepakt. Soms praat men alsof de 4 titels van De Boer net geweest zijn. Juve 8x op rij kampioen, Barca 8x in 10 jaar, Bayern 7 jaar op rij. Wij 4 jaar lucht.

We hopen nu allemaal heel hard dat we met hangen en wurgen 1 titeltje voor de neus van PSV wegkapen, die boeren praten nog stoer over 'meeste titels in deze eeuw' etc.
Onze laatste bekerwinst was in 2010.  

Laten we alsjeblieft eerst eens 3 dubbels op rij winnen voordat iemand gaat klagen of hosanna gaat roepen over jarenlange dominantie.   
11 0
Lazell
Mijn god wat een open deuren. Wie kijkt er dit nou vrijwillig? Met Pierre van Hooijdonk, Arno Vermeulen en Tom fucking Egbers.
2 0
Ajax114
In nederland geen speler die ons sterker maakt dus alleen eigen jeugd inpassen met aanvulling vanuit buitenland, Wellicht wel nederlanders in het buitenland die ons sterker kunnen maken zoals bijvoorbeeld Propper of Groeneveld.
1 -1
chino
Transfergeld meetellen, terwijl het nog geen feit is. Daarnaast voorbij gaan aan het feit dat je voor uitgaande transfers ook inkomende transfers krijgt. Dat er van de Champions League resultaten extra kosten zijn voor bijv. bonussen van spelers en staf etc etc.
0 0
Bensco
Klopt, onze CL campagne levert ons niet alleen meer geld op maar ook de toegang tot betere talenten. Helaas moet je wel concluderen dat er in de eredivisie maar weinig talent rondloopt wat het gewenste niveau aankan. In het buitenland scouten is dus een logische stap.

PSV lijkt daarentegen de bus te hebben gemist. 3 jaar achtereenvolgende jaren CL en ze hebben nog steeds geen gezonde financiële huishouding. Ik denk dat ze Lozano ook een jaar te laat gaan verkopen en ik vraag me af of andere spelers nog wel willen blijven. Gaat leuk worden deze zomer.
2 0
mickey2602
Laatst las ik ergens dat Bergwijn wil vertrekken en afgelopen vrijdag bij VI werd er gezegd dat Napoli 40 miljoen over heeft voor Lozano.
Daar gaat de voorhoede van PSV,alleen de Jong blijft want die kan het nergens beter doen als bij die club.
0 0
mgtow
Waarschijnlijk moeten ze een hoge percentage aftikken aan zijn vorige club. Transferconstructies.
1 0
mgtow
Ondertussen zijn ze bij PSV nu de parkeerplekken aan het tellen voor de verkoop. Ook wordt de zuurstof in het stadion verpatst aan een commerciele partij. Een ademteug gaat 1 euro kosten.
4 0
AjaxDaniel
Ajax moet kampioen worden dit jaar zodat niet die boeren miljoenen extra krijgen wanneer zij kampioen worden.
4 0
Rondo64
Wij zijn inmiddels door overmars zo rijk geworden dat we niet kampioen willen worden voor het succes, maar om meer geld te krijgen. Het moet niet gekker worden
0 -3
Lazell
Je snapt toch wel dat geld voor een deel ook succes is he. Als je 3 toppers terughaalt, kunnen we weer een zeer hoog niveau aantikken.
1 0
AjaxDaniel
???

Tuurlijk staat het succes voorop, maar een onverdiende titel voor Psv betekent weer extra miljoenen daar. Als je echt een gat wil slaan moet je ervoor zorgen dat er daar zo weinig mogelijk prijzengeld binnenkomt.
2 0
mgtow
Ook omdat we psv niks moeten willen gunnen. Laf voetbal mag nooit beloond worden.
4 0