Mulder bespreekt Ten Hag: 'Halve elftal wordt ontleed'

JesseTH, 21-04-2019 om 20:55, 10097 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het zou Youri Mulder, in tegenstelling tot Henk Spaan, niet verbazen wanneer ook Erik ten Hag deze zomer voor een nieuwe stap kiest. Mulder is lovend over hetgeen Ten Hag momenteel brengt met Ajax, maar weet ook dat er een zomerse leegloop dreigt.

'Het halve elftal zal ontleed worden straks', spreekt Mulder bij Rondo. 'De Ligt gaat weg, De Jong is al weg en Tadic en Ziyech gaan ook, denk ik.' Bovendien vermoedt de analist dat Ten Hag, net als Peter Bosz eerder, zelf ook de nodige belangstelling heeft gewekt. 'In het buitenland wordt hij vooral gezien als de architect, maar in Nederland heeft dat toch heel erg lang geduurd.'

Spaan echter, zou raar opkijken wanneer Ten Hag komende zomer plots vertrekt uit Amsterdam. 'Overmars heeft net bijgetekend en hij heeft Ten Hag naar Ajax gehaald. Het zou dus zeer voor de hand liggen dat de eerste beleidsdaad van Overmars nu is om Ten Hag langer vast te leggen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JariHeijden
Ik zie Tadic niet vertrekken. Ajax laat hem echt niet gaan. Hij schijnt ook met Overmars mondeling te hebben afgesproken dat hij in ieder geval twee jaar blijft. Bovendien is de kans best aanwezig dat hij volgend jaar aanvoerder wordt. De Ligt vertrekt natuurlijk. En Tadic als aanvoerder van Ajax zal hem uiteraard vervullen met trots.
ZIyech moet ik ook nog zien. Ziyech wil per se een perfecte club voor hem. Dat zijn er niet veel en die club moet hem natuurlijk ook nog eens willen.

Ten Hag blijft sowieso. Dat hij in het buitenland er prima op staat, wil niet zeggen dat hij ook gelijk gehaald wordt. Ten Hag is daarnaast een echte procestrainer. Die wil juist een karwei afronden. Hij gaat heus wel een keer, maar voorlopig zit hij nog wel in Amsterdam. Zeker nog twee seizoenen denk ik. Met Ajax kun je kampioen worden, domineren, CL spelen en wellicht ver komen. De top van Duitsland gaat hem niet halen. Borussia en Bayern gaan echt niet voor Ten Hag. Ook Bayern niet. Hij mag daar een goede naam hebben opgebouwd, maar hoofdtrainer van een van de grootste clubs van de wereld en zeker de grootste club van Duitsland is toch wel iets anders.
2 -1
Pointer1
Aldus Nostradamus
0 -1
Tufono
Welke club is nu beter dan Ajax en heeft sportief gezien een betere rendement dan Ajax?

Voetbal is en blijft een teamsport, wie zegt dat vertrekkende voetballers ook succesvol zullen zijn bij andere clubs! De sterke band, het plezier en het voor elkaar staan is juist de succesfactor!
0 0
AlexIbarra
-Iedereen bij Ajax staat op de radar, van assistent trainer tot directeur tot reserverechtsback.
-Ajax wil bijna iedereen behouden en heeft geld zat. Er zijn geen aflopende contracten.
-Er zijn hooguit 1 of 2 mensen in de hele organisatie die Ajax echt ontgroeid zijn.
-Bijna iedereen lijkt het ook echt naar zijn zin te hebben momenteel.

We zullen zien hoeveel top-12 clubs er echt zijn die niet te weigeren aanbiedingen doen voor onze 'eendagsvliegen'. We voetballen bij vlagen prachtig nu maar hebben nog niks gewonnen, en speelden vorig seizoen matig met vrijwel dezelfde groep. Verliezen nu nog in eigen land dik bij Psv en de kakkies, enz. (Ik speel ff advocaat vd duivel)

Dus ik zie de transferperiode toch best positief tegemoet, ook afhankelijk van wat we winnen. Wat betreft Erik, als bestuur van bijv. Chelsea moet je toch wel ballen tonen om met een Ten Hag te durven komen. Geen Mourinho, Marco Silva of Ancelotti maar een in Engeland onbekende Tukker. Volgens mij kan hij beter eerst oogsten met Ajax (hopelijk) en over een jaar of 3 naar een andere club in de EU top, waar we zelf dan ook weer bijhoren. :)
2 0
Ajaxbrl
Als hij de CL wint moet hij direct stoppen! XD
1 -1
Beer
Laten we nou eerst maar landskampioen worden en dan zien we wel weer verder.
1 0
Rdk1983
Ook als je spelers verliest, en moet bouwen, kan je je gewoon focussen op kampioenschap. Wellicht kom je iets minder ver Europees, maar er is ook geld. Dus zat perspectief.
0 0
OpNaarNummer4
Ajax is juist de ploeg waar nu heel veel kansen liggen. Sure, we gaan 3/4 spelers verliezen deze zomer, maar Ajax heeft een bankrekening die uitpuilt en de naam Ajax is hotter dan ooit. Spelers willen dolgraag naar Ajax en alleen al van de opbrengsten van de transfer van De Jong kunnen we een heel nieuw elftal kopen. Ik zie geen ploegen waar ik nu liever zou willen werken als coach of spelen als speler. Mensen doen alsof Ajax na deze zomaar helemaal op nul moet beginnen. Oke, misschien halen we volgend jaar niet de halve finale van de Champions league, maar met goeie scouting en jeugddoorstroming mogelijk het jaar daarna wel weer.
5 0
Bky
Ah, Ajax haakt weer aan bij de Europese top, precies het moment voor een Nederlandse mediacampagne om iedereen weg te praten.
8 -4
ambtenaar
Haha precies, alles wat goed is moet zo snel mogelijk weg want dan kunnen we weer zeiken dat alles kut is.
2 -1
Babayaka
Man man wat willen ze toch allemaal graag dat ajax weer uiteenvalt. Godzij dank kijk ik al die pulp niet meer.
7 -4