Kieft: 'Finale Champions League een must voor Ajax'

NielsOpdam, 20-04-2019 om 08:30, 17993 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wim Kieft vindt dat de finale van de Champions League een must is voor Ajax. Dat schrijft de oud-Ajacied zaterdagochtend in zijn column in De Telegraaf. Ook blikt Kieft terug op de wedstrijd van de Amsterdammers tegen Juventus. 

'Tottenham Hotspur in de halve finale wordt een ander verhaal dan Real Madrid en Juventus', begint Kieft. 'In Spanje en Italië was ieder resultaat meegenomen. Iedereen had er vrede mee als Ajax zou stranden. Nu niet meer.' Kieft ziet dat Tottenham met Kane, Son en Dier belangrijke spelers mist. 'Dat allemaal maakt Ajax tot favoriet. De finale is een ’must’ en dat geeft een ander soort druk. Aan de andere kant voetbalt Ajax met zoveel vertrouwen dat het tegen alle soorten tegenstanders een kans maakt.'

De oud-spits vond de Amsterdammers 'niet normaal goed' na rust tegen Juventus. 'Van Europees topniveau. En volgens de Nederlandse voetbalcultuur. Alle twijfels zijn weggespeeld zolang Ajax maar durft te voetballen. Die lef ontbrak voor rust in Turijn.' Een aantal weken geleden dacht Kieft dat Ajax nog punten ging verspelen vanwege het drukke programma. 'Nu zie ik in de Eredivisie geen enkele ploeg meer rondlopen waartegen dit Ajax punten kan verspelen.'

Denk jij dat Ajax in de eerste vijftien minuten scoort in Groningen? Zet dan in en krijg 3,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
glob
Willem Kieft, de man die zijn carriere aan Ajax te danken heeft maar op de één of andere manier zo’n hekel aan Ajax heeft gekregen dat het wel een kakkerlak lijkt. Waarschijnlijk iets teveel gesnoven in z’n leven.
0 0
glob
Willem Kieft, de man die zijn carriere aan Ajax te danken heeft maar op de één of andere manier zo’n hekel aan Ajax heeft gekregen dat het wel een kakkerlak lijkt. Waarschijnlijk iets teveel gesnoven in z’n leven.
0 0
JesperOlsen74
Ik krijg hier de kriebels van.
Onderschatting is de grootste tegenstander van Ajax hier. De Spurs behoren al jaren tot de top n Engeland, benader het dan ook zo.
Dat gelul allemaal alsof de Spurs er niets van kunnen. Waren oppermachtig tegen een uitstekend Dortmund en hebben een van de grootste favorieten (City) toch naar huis gestuurd.
2 0
Dolblij
Oh lekker Kieft, leg de druk maar bij Ajax neer. Zinvol en tactisch uiterst handig. Je loopt voorbij aan het feit dat Tottenham na de groepsfase wel Dortmund en (op een bizarre manier) City versloeg. Wordt echt geen appeltje eitje. En dan is het voor Ajax ineens een must om de finale te halen.

Wim is een lieve kerel, maar heeft echt meer intelligentie in zijn voeten dan tussen de oren.
1 0
Jariiii
Wat een absolute bullshit. Kijk alleen naar de begroting, en Tottenham is een topclub uit de Premier League. Het zou bijzonder knap zijn als Ajax de finale wist te halen. Ja, natuurlijk hoop je daar extra op omdat Real en Juventus zijn uitgeschakeld, maar die resultaten maken de Spurs niet opeens minder groot.
Raar en dubieus om zó de druk bij Ajax te leggen.
2 0
Rentokill
Wat heeft Kieft toch tegen Ajax? Zijn analyses zijn altijd uiterst zuur.

Ajax durfde de 1e helft tegen juve niet te voetballen? Kun je ook uitleggen als Juve zette opportunistisch druk maar Ajax liet zich niet uit de tent lokken.

En ‘de finale is een must’? Populistisch gelul. Ook als Ajax van het ultra rijke spurs wint is dat niet normaal.
2 -1
WeerDinges
Bij Ajax hanteerde ze een vrij strikt anti dopingbeleid vermoed ik. ;-)
0 0
Cello
Of het een must is?. In juli vorig jaar was men overal nogal sceptisch of Ajax überhaupt wel 2 voorrondes en de playoffs zou overleven en zo de groepsfase zou bereiken.....
Daarna, toen dat een feit was en men de groepsfase had bereikt heette het dat men geluk had dat vooral Benfica en Bayern niet in goede doen zouden zijn. Tsja, misschien waren ze minder dan in voorgaande jaren, dat zou kunnen, maar ondanks dat deed men Ajax' prestatie gewoon TE kort.
Real werd overtuigend in beide duels overwonnen (ondanks verlies in Amsterdam was Ajax daar al beter, maar had men geen geluk bij het afwerken). Ditzelfde herhaalde zich tegen Juve....ook in beide duels was Ajax duidelijk beter.

Nu, aanbeland in de halve finale CL, tegen Tottenham....nu moet je gebruik maken van het feit dat in London straks Kane en Son er niet bij zijn. En dus, als je kan, moet je nu al in London proberen het duel te beslissen door niet alleen te winnen, maar dit ook met overtuigende cijfers te doen. Dan maak je je het als Ajax niet alleen heel wat makkelijker in de return in Amsterdam, maar kan je misschien de Spurs wel het gevoel en idee geven dat er eigenlijk niets meer te halen valt....ookal zouden ze dan Koreaan Son weer kunnen opstellen.

Uiteindelijk hadden ze het heel erg moeilijk tegen City, dat met kort combinatiespel toch redelijk makkelijk Spurs kon uitspelen. City vergat dat de restverdediging ook op orde moet zijn en te gemakkelijk liepen ze tegen tegendoelpunten aan. Soms echt onnodig. En men had pech, daar waar Spurs geluk hadden.
Kijk je naar Ajax en vooral de duels tegen Real en Juve dan zie je dat bij Ajax die restverdediging wel op orde is en men daardoor ook niet heel erg afhankelijk is van pech/geluk factor. EtH heeft er voor gezorgd dat wij onze zaakjes, tot dusver, op orde hebben in de CL.

Kortom....de sleutel tot succes in de halve finale kan wel eens liggen in London, waar je misschien al wel definitief afstand kan nemen van Tottenham.
1 0
3*stars*3
Waarom haalt hij Dier erbij?
Die speelde kn beide duels tegen City niet mee.
Ze missen 1,5 speler want Son is er in Amsterdam weer bij.
Zonde voor Kane maar denk dat De Ligt juist lekker tegen zulke spitsen speelt.
Hij heeft meer moeite met rappe en behendige aanvallers en zag je 3x tegen Duitsland.

Merk laatste dagen wel dat mensen doen alsof Spurs geen moeilijke horde is.
Tuurlijk speel ik liever tegen Spurs dan City of Liverpool maar we zijn er nog niet.
Laat ze maar roepen dat Spurs favoriet is en daarna verrast reageren, als Ajax weer door is.
Werkte tot nu toe prima. ;-)
2 0
OnlyOneZlatan
Onze verdediging is inderdaad beter tegen een aanvaller die als aanspeelpunt fungeert en weinig inzakt. Maar Kane wordt waarschijnlijk vervangen door Llorente, zelfde type maar dan een stuk minder dus Ik zie alleen maar voordelen.
0 0
Bensco
Je kan ze uit al de genadeslag leveren, ik denk dat heel veel mensen dat bedoelen. Ze missen cruciale spelers en het middenveld loopt momenteel voor geen meter. Als je uit al 2-1 wint sta je praktisch met een voet in de finale. Van alle duels die we tot nu toe hebben meegemaakt acht ik ons op dit tweeluik het meest kansrijk.
0 0
3*stars*3
Zeker en het gekke is, ik was vooraf blij met lotingen tegen Real en ook tegen Juve want ik volg de Serie A (voor Fiorentina en Milan) en heb Juve vaak gezien maar wist dat ze het moeilijk zouden krijgen tegen een team als Ajax en zeker huidig Ajax dat zo onvoorspelbaar is.
Spurs blijft nu vooral mentaal een moeilijke pot omdat je niet als kansloos wordt geacht door rest van de wereld.

Voetballend doen wij niet onder voor de teams die erin zitten.
Blijft vooral oppassen op counters van Spurs in de return.
0 0
Godenzoon24
Ik vind dat ook het grootste gevaar. Net die paar procent minder omdat ze zichzelf ook als favoriet zien. Ik betrap mezelf er nu ook op dat ik t een anticlimax zou vinden als het bij de halve finale blijft. Hoe idioot is het dat je teleurgesteld zou zijn met halve finale champions league!
0 0
3*stars*3
Haha idd een aparte gevoel.
Vooraf happy met plaatsing voor de CL, na 4 jaar en 8 jaar na voorrondes.
Dan maar uitvechten met Benfica voor plek 2, gelukt en het Bayern erg moeilijk gemaakt.
Real uitschakelen, gelukt.
Juve gelukt en revanche voor 96 en 97.

Nu nog 3 potjes in EU en 5 in NL en 2019, is dan (voetballend gezien) een geslaagd jaar.
En dat met nog 6/7 maanden te gaan. ;-)
0 0
ajax4lifebaby
Ben wel beetje bang voor standaard situaties van Tottenham, ze hebben in de lucht toch wel meer slachtkracht dan wij. Al kan de Ligt er altijd wel 1tje inkoppen en veel wegwerken.
0 0
Ronaldinho020
Wim zegt niks verkeerds alleen dat Spurs gehavend zijn. En je doordat zij 3 topspelers missen de favoriet bent. Zegt niks raars toch? Of hebben we geen vertrouwen in de jongens?
0 0
AjaxBaggio
Sommige mensen kijken alleen naar de naam. Tuurlijk Spurs is geen City, Juve of Real.

Maar de Spurs kunnen onze beste spelers kopen (afgezien van Frenkie en De Ligt), ze hebben een begroting van rond de 500 mil. Ze spelen in de beste competitie ter wereld (waar ze het overigens erg goed doen).

Of we het nou leuk vinden of niet. Ajax is in deze wedstrijd nog steeds de onderdog. En dat is denk ik alleen maar goed. Als je wordt gezien als dé favoriet. Dan ontstaat er toch weer een ander soort druk. Dat moet je niet willen hebben in deze fase van het seizoen.

Maar goed, favoriet of niet. De neutrale voetballiefhebber is voor Ajax. Op social media en in het buitenland willen mensen alleen maar een finale tussen Ajax en Barca zien. Dus waar dit ook eindigt. 1 ding is zeker.: We hebben Ajax toch weer op de kaart gezet.
3 0
Schwalbino
Niet doorslaan Wim. Ajax is nog steeds de underdog en eruit vliegen tegen de Spurs is geen schande.
2 -2
JanTa
Lees nu Spaan geef cijfers en geniet!
De afzijkers van Ten Hag worden tot op het bot afgebrand.
0 0
atalantanio
Kieft laat zich teveel meeslepen door de euforie. Feit is en blijft dat Ajax outsider is tegen dit soort clubs uit Engeland, Spanje, Duitsland of Italië. Niet voor niets spelen bij Tottenham allerlei oud-Ajacieden, dat was (en is) normaal gesproken een stap omhoog. Er ligt geen enkele druk of ‘’must’’ bij Ajax, net als dat bij Porto, Club Brugge, Young Boys etc. ook niet het geval was. Ajax heeft een unieke prestatie geleverd, maar is daardoor niet ineens favoriet.
1 0
martijndepro
Ik vind dit soort kantelingen in algemene opinie altijd zo geweldig.

Besef goed wat Wim Kieft zegt, want voor je het weet duurt het weer 22 jaar. Ajax speelt over 2 weken de HALVE FINALE CL en in de media verschijnen berichten dat Ajax de finale eigenlijk gewoon "moet" halen.

Voor mij is het nog steeds heel onwerkelijk. CL is in deze fase altijd een ver van mn bed show, nu zit je er middenin. En persoonlijk heb ik ook het idee dat dit Spurs wel te pakken moet zijn. Ik kan me er niks bij voorstellen wat velen ervaren/voelen als De Ligt de fokking CL Cup in de lucht tilt. Het zou zomaar kunnen. Bizar.
4 0
Beer
Wat een idiote reacties van sommige mensen om elke keer weer het verleden van die man aan te halen. Het gaat er toch om wat hij nu te vertellen heeft. Je hoeft het niet altijd met hem eens te zijn maar ik vind hem over het algemeen kundig commentaar leveren.
3 0
Babangida83
Denk dat wel 'de winnaars van morgen' wel kunnen uitschrijven nu. Terwijl ze in Zeist onze identiteit kwijt waren, heeft Cruijff (Als initiator) vast maar in de praktijk laten zien, hoe het moet. En nu 'zijn we aan onze stand verplicht' om van Tottenham te winnen. Het tij kan verkeren :-)
1 0
AlexIbarra
Als je dan toch in de halve finale CL staat is een gemankeerd Spurs best een gunstige loting.

Tegen Liverpool had je op papier misschien 20% kans gehad, nu misschien 40%.
Maar we blijven de underdog, en de ploeg die met 6-2 van Feyenoord kan verliezen.

Vertrouwen mogen we zeker hebben, overmoed absoluut niet.
1 0
Ajacied33
Verlies tegen Feyenoord is maanden geleden en lag vooral aan Ajax dat we verloren. Toen we gewoon bij de les waren heb je kunnen zien dat we ze met groots gemak 2x met 3-0 hebben verslagen. Raar dat je die pot erbij haalt. De spelers zijn júist heel bescheiden vind ik en gewoon bij de les. Ik als supporter mag best zeggen dat niemand ons meer gaat stoppen!
0 0
AlexIbarra
Dat Dier ontbreekt vind ik persoonlijk niet zo jammer.
Stevige knul maar bij hem gaat het vaak mis.

Son en Kane er niet bij is natuurlijk fijn.
1 0
TontoKarnaggel
Snap wel een beetje wat Kieft bedoeld, toch hoop ik niet dat we kritisch en negatief gaan reageren als we onverhoopt door tottenham uitgeschakeld worden. Ook dat is gewoon een club met een vier keer zo hoge begroting als de onze. Een club bovendien die al jaren onze sterkste spelers koopt en gewoon bovenin de PL meedraait. Geen schande om van te verliezen plus dat wat we nu al gekregen hebben van deze selectie te mooi is geweest om nu nog veel meer te eisen.
1 0
Radie125
Als we vanavond winnen schat ik de kans 90% dat we kampioen worden zit nu op 80%.
1 0
Ginoajax1
Ik denk dat de horde Groningen cruciaal wordt. Kom je die zonder schade door, kan het mooi worden. Maar dat moet nog wel even gebeuren. De messen zijn daar geslepen, behalve die van Sierhuis.
1 0
Juichtoon
Zeker omdat als we vanavond niet winnen PSV een enorme boost krijgt.
0 0
Jari83
Psv gaat verliezen van ADO zie ik in mijn glazen bol
0 0
Maus1978
Kieft lult ook (net als Derksen, Driessen, Gijp etc.) als een opportunist eerste klasse... jarenlang Nederlands voetbal bashen... iedereen die ook maar enige ambitie durfde uit te spreken was naïef en werd belachelijk gemaakt. Ook aanvallend voetbal was niet meer van deze tijd bladibla... En nu is het “ een must” dat Ajax de CL-finale haalt. Wees nou eerst eens zo groot dat je toegeeft dat je er al die tijd naast zat, met je negatieve praatjes..
3 0
Ruudje74
Kieft is een realist, wordt weleens verward met negatief wanneer de situatie zodanig is.
Ajax heeft net als de Spurs topspelers, alleen mist de Spurs 3 belangrijke spelers, dus Ajax is ‘uit’ de favoriet en moet je zeker daar een resultaat halen.
1 -1
AFCAMM
Inderdaad. Ik vind Kieft vaak een verademing. Niet omdat hij zegt wat ik wil horen, maar omdat hij echt lijkt te zeggen wat hij denkt en kritisch/realistisch is. Ik denk dat je absoluut negativisme kunt vinden in zijn uitspraken, maar dan moet je er wel naar zoeken.
3 -1
Simon1
Neem nog even een lijntje, Kieft, en kijk daarna eens in de spiegel.

Luldebehanger zonder zelfreflectie.
2 -10
Bocarra
Het kan verkeren zij Bredero al. Eerst heel lang op alles en iedereen binnen Ajax inhakken om daarna een 180graden draai te maken. Het zou Kieft sieren om eens aan zelfreflectie te doen.
0 0
behangdelul
En dit is dus het grootste gevaar van allemaal...
1 0
Juichtoon
Die Willem. Jarenlang maar roeptoeteren wat er allemaal ontbreekt en fout is aan Ajax en aan spelers en nu is het halen van de finale van de CL een must. Tja.
0 0
Ajacied33
Mooie woorden, zeker van Kieft die toch vaak wat negatief is. Alleen moet hij ons geen druk opleggen dat de finale CL halen een must is. Mensen doen alsof je het tegen Excelsior opneemt of zo. Zij hebben meer te besteden als ons, zij komen van een grotere competitie met meer weerstand. Laat ons lekker in de underdog rol...Maar we gaan wel winnen haha
2 0
31xAjax
Kieft is niet negatief, hij is realistisch en gaat niet vaak mee in de hysterie. Een mooie pass is bij hem een mooie pass en niet een fantastische pass. Maar de vele Calimero's hier begrijpen dat niet.....
2 -1
Schip
Nou, hij heeft gewoon een punt. Dat is het nadeel van Spurs in plaats van City.

Maar City zou weer andere nadelen hebben gehad. Je moet het doen met wat de loting je brengt. Als je ze in de groepsfase had getroffen, zou Spurs een sterke tegenstander zijn geweest. Tikkie sterker nog dan Benfica, minder sterk dan Bayern. Maar ook zij hebben een enorme boost gekregen en hebben een underdog gevoel.

Denk dat het een redelijk evenwichtige krachtmeting wordt. Benieuwd hoe dat centrum om zal gaan met veel lopende mensen. Ook zij zullen dan een keuze moeten maken.
1 0
AjaxPassion
Blind gaat iig niet de fouten maken die Laporte maakte ;-)
0 0
MK77
Bla bla bla
Iets met beren en huid
1 -1