'De manier waarop is het mooiste aan dit Ajax-succes'

JesseTH, 19-04-2019 om 22:55, 7779 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor René van der Gijp is de manier waarop Ajax in Europa speelt nog belangrijker dan de behaalde resultaten. Meerdere topclubs uit verschillende grote competities werden verslagen en dat kwam niet voort uit toeval.

'Het mooie aan dit Ajax-succes is nog niet eens de winst op Juventus en Real Madrid, maar de manier waarop', oordeelt Van der Gijp aan tafel bij Veronica Inside. 'Als je elke keer met de hakken over de sloot in de laatste minuut wint... Maar ze spelen gewoon drie topclubs in Europa helemaal weg. Real Madrid haalde een aardig resultaat in Amsterdam, maar daar werden ze ook weggespeeld.'

'Ik ben niet de mening toebedeeld wat iedereen ineens gaat roepen: dit is zo goed voor het Nederlands Voetbal', voegt Gijp er wel aan toe. 'Nee, dit is goed voor Ajax. Denk je dat NAC of De Graafschap er iets aan heeft? Voor het Nederlands elftal is het ook goed. Dat heeft straks ook een paar jongens waarbij men zegt: die kennen we.'

Aan tafel viel bij de heren het 'pure' juichen van de Ajacieden op na de zege op Juventus. 'Het is ook allemaal nieuw voor die jongens. Als we Messi zo zien staan, dan zeggen we dat hij gek is. Hij heeft al zeven keer met zo’n groot ding boven zijn hoofd gestaan. Die gasten kunnen zich zo verschrikkelijk opladen voor dat soort wedstrijden. Dat zijn de wedstrijden waarbij ze aan de wereld kunnen laten zien hoe goed ze zijn. Dat vind ik echt mooi.'

Denk jij dat Donny van de Beek scoort en Ajax wint van FC Groningen? Zet dan in en krijg 3,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Spaan geeft Punten:

Een 9 voor Erik ten Hag
Een van mijn favoriete columnisten slaat de plank mis in zijn analyse van het gebrek aan waardering voor Erik ten Hag. Volgens Bert Wagendorp komt dat door de arrogantie van Amsterdam dat geen tukkersaccent zou pruimen. Ik dacht dat de calimero's in het algemeen uit Eindhoven kwamen, maar word hierin gelogenstraft door de stercolumnist van de Volkskrant.

Wie zijn de grootste afzeikers van Ten Hag?

Op de eerste plaats komt, met stip, Valentijn Driessen, de chef voetbal van De Telegraaf. Driessen komt uit een of ander gehucht op de geestgronden.

Op nummer twee van de afzeikers staat Johan Derksen. Dat hij door Wagendorp als Amsterdammer wordt bestempeld, zal hij beschouwen als het ergste affront hem ooit aangedaan.

Op drie staat René van der Gijp. ­Amsterdammer? Zo'n bril durven ze echt alleen in Rotterdam op te zetten. Genee ten slotte komt uit Leeuwarden.

Volgens dezelfde theorie beweert ­Wagendorp dat Marcel Keizer werd gewaardeerd door zijn Amsterdamse accent. Laten we hopen dat hier een hyperbool wordt gehanteerd. En dan nog is het bullshit.

Binnen Ajax zijn er nog steeds mensen, ook in de huidige technische staf, die het ontslag van Keizer onterecht noemen. Zijn populariteit bij de spelers dankte de trainer aan de empathische manier waarop hij het verlies van Nouri wist te managen.

Natuurlijk werd zijn opvolger Ten Hag aanvankelijk met een scheef oog bekeken, ook omdat hij de nieuwkomer Tadic en de recente aankoop Ziyech tot zijn vertrouwelingen koos. Omdat hij Dani de Wit rugnummer 34 gaf. Omdat hij met 3-0 van PSV verloor en een wisselbeleid voerde dat tegen Standard Luik na een 0-2 voorsprong een gelijkspel tot gevolg had. Het talent van Van de Beek had hij niet door en Neres zat te lang op de bank.

In de loop van dit seizoen hebben niet alleen de ­spelers van Ajax zich ontwikkeld. De trainer deed niet voor hen onder, verloor aan starheid en wist steeds opnieuw tactische omzettingen te doen die de ploeg verder hielpen.

In hetzelfde programma waarin Derksen, uit Grollo, Ten Hag 'een kabouter' noemde, wat overigens een oud fragment was, roemde ik, Amsterdammer, Ten Hag omdat hij in de tweede helft tegen Juventus op het hoogste niveau zijn collega Allegri tactisch had overklast. Wagendorp noemt Amsterdam de hoofdstad van de arrogantie. Ik denk dat je voor echte hoogmoed elders moet zijn.

Wat heeft hij deze keer gelijk, als doe zelfingenomen "voetbalkenners brand hij 1 voor 1 af tot aan het bot en terecht!
0 0
Godenzoon88
Ik weet nog wel dat Gijp zei dat Ajax nooit meer de voorrondes dan wel de kwartfinales zou halen... En kijk waar we nu staan.

En het ergste is dat die Driessen nog alles nalult ook... zielig clubje bij elkaar.
3 -2
Maus1978
Gijp moet eerst eens ruiterlijk zijn ongelijk toegeven samen met al z’n kornuiten. Jarenlang afgeven op het Nederlands voetbal , Ajax en Johan belachelijk maken om het hebben van ambitie, etc etc. Wat is nu je verhaal dan sukkeltje.. gewoon mond houden en je gaan schamen. Of erkennen dat je fout zat en dat JC wel degelijk gelijk had !! WZAWZDB
4 -2
Rik428
stel je niet zo aan joh dorpsgek
1 -3
arigold
Gijp, hoeveel punten hebben wij niet voor Nederland gehaald? Nog 4 van dit soort seizoenen en zelfs AZ gaat rechtstreeks de CL in...

Die vergat hij even...
3 -1
JanTa
Alle feiten op een rijtje, Ajax staat nu 20e, PSV 40e en Feyenoord 70e op de Europese ranking. Ajax heeft nu ongeveer evenveel punten dat PSV, Feyenoord en AZ bijeen geschraapt hebben.
0 0
3*stars*3
Iemand zei het hier een tijd geleden al.
Sinds Gijp naast Dick zit in de studio, is hij positiever geworden over Ajax.
Aan de andere kant, zou hij zichzelf echt belachelijk maken als hij prestaties van Ajax zou bagatelliseren.

Ik Zag net trouwens filmpje van die Driessen in interview met Veronica.
Dat blijft wel de grootste rat van NL.
4 -1
Juichtoon
Gijpie moet wel maar hij staat natuurlijk enorm in z'n hemd. Hij heeft Ajax en z'n beleidsmakers en Johan altijd keihard uitgelachen met hun ideeën over terug naar de Europese top.
Daarbij ging hij gisteren maar door met nonsens. De prestaties van Ajax zijn goed voor Ajax en niet voor de rest, zei Gijpie gisteren. Ms moet iemand deze beste man uitleggen dat voetbal een piramide is en dat als de top daarvan hoger reikt iedereen meeprofiteert.
Clubs als NAC en Willem II komen nu ook ineens uit het land van Ajax en kunnen daardoor gemakkelijker hun targets binnenhalen want die spelen dan opeens in de competitie van Ajax en in de achtertuin van Ajax. Ze hopen dan ook sneller in de smaak te vallen bij deze voor hun Europese grootmacht.
Ook wordt de doorstroming naar de A selectie voor de jeugd van Ajax minder makkelijk, want het niveau is immers hoger. Ook hiervan kunnen andere clubs in NL profiteren.
Tenslotte gaat ook de marketingwaarde van de eredivisie omhoog en hiervan profiteert ook iedereen.
5 -1
..::Rootje::..
Je brengt een mening als een feit.

Welke targets heb je het hier eigenlijk over? NAC heeft een samenwerkingsverband met Manchester City. Gaan die opeens hun betere talenten aan NAC verhuren, omdat ze uit het land komen van Ajax?
Gaan deze clubs de transferwaarden van hun spelers verlagen, omdat het een club betreft uit de competitie van Ajax?

Hoezo wordt de doorstroming moeilijker?
Als een speler goed genoeg is voor de A-selectie, dan speelt hij gewoon voor het eerste. Ik zie hierin ook niet veel veranderen. Ik zie eerder Ajax meer spelers kopen, omdat de lichting gewoon te dun is. Daarbij verkoopt Ajax zijn spelers bijna iedere jaar, dus van concurrentie kan je ook niet echt spreken.

Slaat nergens op.
1 -3
Juichtoon
Mijn financiele argumenent ga je maar niet op in. En al geef ik maar 1 geldig argument dan heeft Gijpie al ongelijk.
Andere argument heeft te maken met de grotere aantrekkingskracht die van de prestatie van Ajax uitgaat. Spelers van elders willen nu eerder overstap maken en dit heeft niets met hun transferwaarde te maken. Zij zullen sneller de afweging voor NL maken.
Doorstroming van de iets minder talentvolle Ajax jeugd zal moeilijker worden. Zij kunnen dan naar NAC of Nec. Anders bleven zij langer bij Ajax.
0 0
Ajacied33
Mooi gezegd en zo is het natuurlijk ook
0 0
Litmanen85
Wat hebben we veel excuses gehoord in die aflevering hahahah..
2 -2
Cello
Ik vroeg me vandaag af hoe die gasten, die op jonge leeftijd 'voor het geld kozen', die van de generatie Mazraoui, Van de Beek, De Jong, De Ligt zijn en destijds helemaal niet onder deden voor deze spelers zich nu zullen voelen??. Zouden die zich nu achter de oren krabben?.
Sommigen van hen hadden niet alleen al een EL finale achter hun naam hebben kunnen hebben, maar hadden nu ook nog minimaal een halve finale CL achter hun naam kunnen hebben. Los van het podium dat ze nu missen is het maar de vraag of ze daadwerkelijk bij hun huidige clubs wel eerste keus zijn en dus basisspeler veelal.

Al wordt er jammergenoeg door de jonge gassies niet zo naar gekeken, maar de prestatie's van het huidige Ajax zou voor jongere generatie's te meer het bewijs moeten zijn om juist NIET op vroege leeftijd te vertrekken. Al helemaal niet als je tot de beste van je leeftijdscategorie behoort.

Daarnaast is uit het verleden gebleken, dat veel spelers die succes hadden met Ajax, zoals in 1995-96-97 dat succes NA Ajax nooit meer geëvenaard zagen. Seedorf en later nog Vd Sar hebben het nog opnieuw geëvenaard. Het zou me niet verbazen, dat het succes van 2017 en nu 2019, zeker als men nu 'en masse' bij Ajax vertrekt, straks het enige en misschien dus wel grootste succes van de huidige generatie Ajax spelers zal blijken te zijn.
Kans is dus zeer groot dat sportief men dit nooit meer zal evenaren.
5 -1
Kikke
inderdaad, deze jongens vergeten soms ook wel dat het het team is wat ze zo goed maakt, je kan je afvragen, of je dat niveau ook behaald als je in een ander team op een andere manier speelt. Uitzonderingen natuurlijk daargelaten...
0 0
Sterretje73
Hmm die laatste zin heb ik tot 2 jaar geleden jaarlijks gehoord en kijk waar we nu staan. Only time will tell maar we staan er zoveel beter voor dan pakweg 10 haar geleden toen ik en met mij velen onze eigen club bijna niet meer herkenden. Dat is uiteindelijk de grootste winst en zal hopelijk weer de lijn naar boven doortrekken. Meedraaien op een hoger financieel plan en dus mee in de vaart der volkeren.
1 0
Cello
Dan begrijp je die zin niet denk ik. Dat gaat niet over Ajax als club, maar voor de individuele spelers, die straks vertrekken.
0 0
..::Rootje::..
Die Gijp is een pillenslikker en valt op zwarte mannen. Ik kijk dat programma niet meer. Je ziet gewoon dat hij moet kotsen als hij de naam Aj.. wat?
Zei hij iets positiefs over Ajax? Gijp heeft er tenminste verstand van. En kan tenminste nuchter reageren. Echt een symphatieke vent!

Derksen kan hier echt een voorbee.. wat? Was Derksen ook positief over Ajax? Dit soort analisten zijn echt schaars in Nederland. Begrijp niet waarom er zo weinig mensen naar kijken. Volgende aflevering zit ik zeker met popcorn op de bank.
Topshow!
6 -5
JohnnyD
Ik snap dit soort magere commentaren gewoon niet. Ben een Ajacied in harten nieren, maar bovenal een voetballiefhebber. Als alle spelers hier een Feijenoord of psv shirt aan hadden gehad, was ik net zo blij geweest. Het is pure voetbal wat hier vooralsnog wint en welke voetballiefhebber kan hier nou niet blij mee zijn? Heel Camp Nou ontplofte toen De Ligt scoorde. Het is gewoon mooi wat er momenteel gebeurt, meer dan mooi. Als je niet verder kunt kijken dan het shirt, ben je geen voetbal liefhebber.
2 -2
Juichtoon
Net zo blij als het Fnoord of PSV was geweest?? Net zo blij?
0 0
Gecko
Gijp voor Ajax
Moet niet gekker worden
3 0
Afc22
Heb nooit begrepen waar al die verhalen hier vandaan komen. Bij VI zijn ze absoluut niet anti Ajax. Tuurlijk ze hebben kritiek op Ajax en zo nu en dan slaat het helemaal nergens op, maar dit doen ze net zo hard bij de andere clubs. Het grappige is dat Feyenoord supporters juist zeggen dat ze anti Feyenoord zijn. Ik denk dat dit wel aangeeft dat mensen kritiek op hun eigen club meer bijblijft.
5 -1
Juichtoon
Ze kunnen nu niet anders, ik veronderstel dat je dit doorziet . Hij zou zichzelf nog meer voor gek zetten als hij in nu als enige in Europa de prestaties niet zou waarderen. Overigens zei hij nog wel tegen bolle Jan " dat Juventus was ook slecht hoor" (dat Juventus zomaar ballen inleverde kwam niet door de druk van Ajax maar Juventus was gewoon slecht). Even kwam weer de echte Gijpie boven.
0 0
VanDeMolen
Gijp heeft altijd sympathie gehad voor PSV omdat hij daar zelf gevoetbald en vooral geneukt heeft. Maar hij is inderdaad ook voetballiefhebber en dan kun je niet ontkennen dat je graag naar Ajax kijkt.
0 -3
AFCAjax
Hij heeft in een interview met veronica magazine gezegd dat hij een beetje voor de kakkerlakken is vanwege zn zoon.
0 -1