'Tot nu toe heeft niemand Ajax echt gerespecteerd'

GinoHaverkamp, 19-04-2019 om 11:20, 10926 views, RT |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Volgens José Mourinho hebben Juventus en Real Madrid het vooral aan hunzelf te danken dat ze in de Champions League zijn uitgeschakeld door Ajax. Op RT licht hij zijn uitspraken toe.

De Portugees stelt dat tegenstanders van Ajax zichzelf in de vingers snijden als ze Ajax het spel laten maken. 'Juventus was het volgende team dat Ajax liet spelen vanuit zijn kracht. Tot nu toe heeft niemand Ajax echt gerespecteerd. Ze kregen de kans om hun kwaliteiten te tonen', zegt hij bij het van oorsprong Russische televisienetwerk. 

Mourinho kan het als geen ander weten, want in 2017 stond hij met Manchester United tegenover Ajax in de Europa League-finale. Die won hij toen met 2-0. 'Het is een ploeg met fantastische jonge spelers die ook nog de ervaring van dat Europese seizoen in hun bagage hebben' zegt hij over de Amsterdammers. 'Wij maakten er een wedstrijd van die ze niet wilden. Naderhand klaagden ze bijvoorbeeld over de fysieke strijd, maar dat was omdat ze er niet mee om konden gaan. Als je Ajax bestrijdt op de manier hoe zij willen dat je ze bestrijdt, loop het risico dat zij beter zijn.'

Matthijs de Ligt

Twee jaar geleden kwam de inmiddels clubloze manager dan ook Matthijs de Ligt tegen in diezelfde finale. Momenteel is De Ligt één van de sterkhouders en misschien zelfs één van de beste verdedigers van Europa. Dat snapt Mourinho wel. 'Twee jaar geleden leek hij al een ervaren speler van 26 of 27 jaar. Nu is hij echt fantastisch.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Mourinho had destijds n goeie aanpak maar heeft zitten slapen. We hebben net 2 topploegen verslagen die Mourinho’s aanpak tot in de puntjes uitvoerden en beheersen.

Het verschil met 2 jaar geleden is dat wij een antwoord hebben op ploegen die proberen ons niet te laten voetballen. De duelkracht, individuele acties en mentaliteit zijn veel sterker dan toen.

Last but not least hebben we een coach die met omzettingen dynamiek in dit 11 tal brengt en van spelopvatting kan veranderen.
0 0
Pierre Heno
Iedereen wilde een Engelse ploeg als tegenstander want daartegen zouden we het beste in ons spel kunnen komen. Het werd Real Madrid. Daarna hetzelfde scenario voor de loting van de kwartfinales maar het werd Juventus. Eindelijk krijgen we nu onze i.e.i. meest gewenste tegenstander: Tottenham, Hotspur..en óók nog zonder Kane en Son in de heenwedstrijd.
0 0
Rentokill
Klopt. Weer iets nieuws on te leren: voetballen tegen een ploeg die je wel ligt. Bovendien is het kwartet van de 4 grote competities dan compleet.

Regerend titelhouder verslagen, favoriet voor de titel verslagen. Next.
0 0
Hakkie
Wat ook vergeten is, is dat Ajax stijf stond van het respect voor de slachtoffers van de aanslag die kort daarvoor plaats had gevonden in Manchester. Dit heeft overigens nooit als zodanig het nieuws gehaald, maar was mijn onderbuik gevoel.
Vergelijkbaar was het met het drama rond Boulahrouz bij Oranje tijdens het EK van 2008, waardoor het elftal volledig van de leg was tegen Rusland en werd uitgeschakeld, na spectaculaire overwinningen op Frankrijk en Italië in de voorronde.

Voetballers zijn ook mensen.
3 -1
Ajax27
Ach hou toch op, Mourinho heeft in deze gewoon 100% gelijk. Laat Ajax voetballen, geef ze de ruimte en ze spelen je helemaal zoek. Maar Mourinho had de ploeg tot in de puntjes geanalyseerd en wist precies hoe het Ajax pijn kon doen. Na 10 minuten was het al een verloren wedstrijd, dat zag iedereen toen. 2 grote verschillen met toen. De grootste talenten zijn afgelopen seizoen gebleven en er zijn een paar toppers bijgekomen wat ons kwalitatief echt wel beter maakt. En Ten Hag durft relatief snel te schakelen en weet met een paar omschakelingen of accenten op verschillende manieren te spelen. Bosz had 1 manier van spelen met zn beste 11. Dus zowel tactisch als de pure kwaliteit zijn dit jaar beter en dat kans ons dit seizoen veel moois opleveren.
1 -1
Pierre Heno
Mourinho heeft helemaal geen gelijk in zijn narcistische betoog over hoe geweldig zijn tactiek tegen Ajax was. 'Laat ze niet voetballen' is een loze kreet. Anti-voetbal is ook geen uitvinding van Mourinho. Met z'n tienen de bus parkeren evenmin. Al dat geOH over een Mourinho die Ajax tot in de puntjes had geanalyseerd is je reinste flauwekul. Ajax speelde die wedstrijd veel te lang met een spits die compleet uit vorm was en vee;l te laat werd gewisseld. Na die wissel werd Ajax meteen gevaarlijker maar toen stond het al 2-0 achter.
Bosz was ook bepaald niet op zijn best waar het de beste tactiek betrof die wedstrijd en een essentiële verdedigingsfout was de oorzaak van de 1-0. Van Gaal had Bosz al de beste tactiek tegen MU ingefluisterd maar Bosz heeft er niet echt naar geluisterd gezien zijn tactiek. Mourinho had ook al voorspeld dat Ajax voor 99% door Real zou worden uitgeschakeld. En zo blijft hij nog wat in het nieuws want voorlopig geen enkele Europese topclub die hem nog aan het roer wil met al zijn geweldige analyses.
1 0
ARUCAMBA
Mourinho vergeet een ding, dit ajax is veel beter is dan 2jaar geleden, ze zorgen ervoor dat ze niet in duels komen, hetzelfde Manchester met Mourinho en dezelfde taktiek zouden door dit ajax van de mat worden geveegd. Mourinho zou beter moeten weten, toen hij coach was van madrid won hij ook geen enkele wedstrijd van barca, om de eenvoudige reden dat Xavi en Iniesta al lang de bal hadden gespeeld voordat een speler een duel aan wou gaan
2 0
ambtenaar
Geweldig dat hij Ajax geen kans gaf, want Ajax staat voor voetbal en dat snapt hij niet
0 0
Ruff Rhythim
Dit Ajax had 2 jaar geleden dat Man U van Mourinho helemaal het stadion uitgespeeld en die beker binnengesleept. Deze enorme voetbalverzieker heeft zeker 2 jaar lang liggen slapen...
3 0
Onpartijdig
De man die zei dat we 1 procent kans hadden tegen Real....
2 0
Frank1978
Had deze griezel maar al zijn geld op Real gezet.
1 0
trodat4030
Ik heb liever dat hij geen financiële motivatie heeft om ooit nog een club te trainen. Laat hem maar lekker de rest van zn leven in Rusland zn zegje doen op tv, komt het voetbal ten goede.. Als ie gaat blaten is ie zo t makkelijkst te negeren.
2 0
Frank1978
Ja, daar zit ook wel weer wat in!
1 0
mercurius3
Mourinho heeft wel gelijk. En dat is precies wat Spurs ook gaat proberen. Veel fysieke strijd en fel op de bal.
1 -4
Pierre Heno
MU schoot gewoon alle ballen naar voren richting die Fellaini. Zo speelt PSV ook maar dan alle ballen op Luuk de Jong.
1 0
EricAjax1
Kijk anders even naar die aanval van Ajax tegen Juve die de hele wereld over ging. Juve probeerde kort druk te zetten maar Ajax voetbalde zich er onder uit. Dat kon het Ajax van 2 jaar terug niet.
2 0
EricAjax1
Onzin. Ajax had toen Klaassen schone en ziyech op het middenveld. zat totaal geen opbouwende kwaliteit in. Achterin met Een 17 jarige de Ligt en een Sanchez die ook niet goed ia in opbouwen. Nu staan daar Blind en FdJ. I rest my case
2 0
Pierre Heno
Die Mourinho blijft maar doen alsof zijn tactiek bepalend was voor het slechte spel van Ajax in de EL-finale. Veel te veel eer voor die egotrippende mafklapper. Bosz had Dolberg al in de eerste helft moeten wisselen en Traoré als centrumspits moeten laten spelen -zoals uiteindelijk veel te laat in de wedstrijd gebeurde toen het al 2-0 stond. Met Bertrand in de spits liep het meteen veel beter. Mourinho komt voorlopig niet meer aan de bak bij een Europese topclub. Ze zullen daar gek zijn.
2 0
31xAjax
precies, eigenlijk wil hij zichzelf een veer in z'n reet steken omdat hij wel van Ajax won. Het verschil is echter dat het toen om 1 wedstrijd ging en nu om 2 en bovendien is Ajax nu een compleet, veel meer ervaren team. Tactiek is sowieso een ietwat overschat element in het voetbal. Dat speelt op dat niveau niet z'n grote rol als velen hier denken. Talent, kwaliteit, fitheid, dat is waar het veel meer om gaat.....
2 -2
Pierre Heno
Precies. Nu ook weer al die teksten van 'Ten Hag bepaalde met zijn tactisch plan voor een groot deel de winst op Juventus' . Wanneer je er de spelers niet voor hebt begin je helemaal niks met een tactisch plan. De spelers moeten het doen en met exceptionele spelers bereik je meer. Het tactisch plan van Ten Hag om Ronaldo niet te laten scoren pakte anders niet zo best uit: hij maakte twee maal ongeveer dezelfde goal en beide goals brachten Juventus op een 1-0 voorsprong. Hettactisch plan zal vast prima geweest zijn maar blijkbaar wisten de spelers het niet adequaat ten uitvoer te brengen.
1 0
Ruudje74
Twee jaar geleden geen Blind, geen Tagliafico, geen Neres, geen Tadic, geen de Jong, de Ligt nog piepjong.
Wel Viergever, Sanchez, Younes, Traore, Dolberg in de spits, Sinkgraven linksback.
Klinkt toch anders....
Van die spelers had niemand nu basis gestaan, zelfs Sanchez niet (je haalt geen Blind of de Ligt eruit voor hem).
Daarbij is van de Beek sterk verbeterd. Onana was al goed, evenals Schone. Veltman ipv Mazraoui...mij om het even. En Ziyech was er al.
0 0
Ronaldinho020
Hahaha wat zeg jij allemaal joh?
0 0
Pierre Heno
TIP van AS: nog maar 's opnieuw lezen dan.
0 0
rafael32
Het staat er wat negatiever dan wat hij zei. Hij zei dat Tottenham, Juve en Real Madrid eigenlijk niet goed genoeg zijn om hun eigen spel tegen Ajax te spelen, maar Barca en Liverpool hebben wel de kwaliteit omdat te doen. Geen respect betekent niet het inzicht hebben dat Ajax voetballend beter is dan je eigen team.
0 0
trooop
Juve respecteerde ons wel degelijk. Als ze de 2e helft goed van achteruit hadden doorgedekt hadden ze ons eronder kunnen krijgen. Dat is namelijk de manier om Ajax te bestrijden: zware, felle, goed uitgevoerde druk spelen wij ons meestal niet onderuit.

Juve deed dat vooral in het begin heel goed, maar uiteindelijk niet goed genoeg. Dat krijg je ervan als je van afwachten je huisstijl maakt. Een beetje ruimte en je bent gezien, zo goed zijn wij tegenwoordig.

De andere manier kan inderdaad het verkrampte, geestdodende mourinho-spel zijn. Maar daarmee respecteer je Ajax misschien wel, maar het voetbal niet. Maar dat interesseert die zak dan weer niet.
3 0
rafael32
Feitelijk zegt hij dat Ajax voetballend beter is dan iedereen en dat je alleen maar kan winnen met 2 bussen voor de goal en zo fysiek mogelijk spelen., net zoals hij. Dat gelul over respect gaat nergens over. Real moest winnen om hun seizoen te redden. Dus spelers en coach speelden voor eigen overleven. Juve was zo wanhopig dat de coach openlijk begon te klagen dat de spelers De Jong geen rood aangesmeerd hadden. Spaarde zijn hele elftal. Real en Juve waren bang voor het voetballende vermogen van Ajax en wisten daarop geen antwoord te verzinnen.
0 0
Victor
1 ding voorop ik ben echt geen fan van deze man maar als ik eerlijk ben heeft hij in grote lijnen wel gelijk
iedereen denkt Ajax pakken we wel even kijk naar de reacties na de loting Real was blij met de loting tegen Ajax en Juve ook en dat is eigenlijk wat hij zegt
en over de finale tegen manchester daar heeft hij wel in laten zien hoe het ook kan
1 -4
Aspers73
Hij won, dus had hij gelijk. Maar deze ploeg is niet die ploeg.
0 0
rafael32
Je bent niet eerlijk. Dat is het probleem.
0 0
EersteAanname
Meneer Mourinho gaat er even aan voorbij dat Juventus 9 andere spelers opstelde in de wedstrijd voorafgaande aan de wedstrijd tegen Ajax om zo fit en scherp mogelijk voor de dag te komen. Wat een walgelijke clown is het toch ook, die bovendien erg veel moeite heeft zijn ongelijk toe te geven.
4 0
mcjc
2 jaar geleden had hij gelijk, maar Ajax is inmiddels gegroeid en is vele malen sterker dan 2 jaar geleden. Niet te vergelijken omdat er met Veldman en Onana nog maar 2 spelers in de basis stonden van het team uit de EL finale.
1 0
Koningtoto
Veldman speelt echt al jaren niet meer bij ons.
2 0
Nicknaam
Ziyech, Schone, De Ligt..
0 0
Stamhoofd
Blind stond ook in het veld.. Oh nee wacht..
0 0
mcjc
Mourinho heeft een hekel aan Barcelona, Guardiola en Cruijff, dus ook aan Ajax.
4 0
Meso
In andere bewoordingen: Mourinho heeft een hekel aan mooi aanvallend voetbal...
2 0
Redrum
Dat heeft hij wel heel duidelijk bewezen ja. Mourinho is voor mij de belichaming van anti-voetbal. Een laffe pisflikker in elke vezel van zijn lichaam. Misschien kan hij nog trainer worden van psv, zou een perfecte match zijn.
1 0
geDaante
Heeft ie helemaal gelijk in, Ajax heeft het het moeilijkst wanneer de tegenstander druk zet, zie Benfica (moeilijkste tegenstander in de CL), Feijenoord en Heracles.

Nog wat werk aan de winkel wat betreft opbouwen en vooral onder druk uit voetballen.

Mensen die roepen dat Ajax wel zo'n type Matusiwa of andere bikkelaars kan gebruiken op het middenveld, snappen het dan ook niet. Waar het kan moet er zelfs nóg meer voetballend vermogen bij.
2 -3
AlexIbarra
Benfica was wel lastig te bespelen maar die kregen het deksel ook op de neus uiteindelijk.
Verder mag je van topteams verwachten dat ze met hun eigen spel van Ajax denken te kunnen winnen.

Ik was bang dat Juve of Atletico ons net zo zouden kunnen ontregelen als United in 2017 maar dat bleek bij Juve niet het geval. Nu een meer voetballend Tottenham, ben heel benieuwd.
0 0
Ajacied33
Jammer dat hij geen trainer meer was van Real toen wij ze troffen. Dan hadden we hem lekker zn arrogante smoel kunnen snoeren. Een hele nare vent vind ik dit. En dat is niet alleen omdat ie Ajax nu een beetje afkraakt. Verder gewoon laten lullen. Zijn voetbal spreekt gewoon niet tot de verbeelding, dus eigenlijk mag hij helemaal niet praten
3 0
Murtagh
All we ever hear from you is blah blah blah
13 0
Koningtoto
Ik ben afgestapt van dat nummer sinds de 6-2 en twee keer puntenverlies na de winterstop. Ik luister het nu alleen na afloop. Dom bijgeloof, maar toch.
1 -2
ajax4lifebaby
2 jaar geleden vielen we heel opportunistisch aan, nu zit er echt meer gedacht achter. Veel meer op de winst zeg maar, minder tegengoals.
3 0
Hollister
Gemakkelijk lullen.. met Ten Hag 2 jaar geleden was hij ook kansloos geweest.. zo n tactisch wonder is hij nl ook niet met zijn enige systeem.. verdedigen en loeren
1 -2
Ozymandias
Een half jaar geleden lieten een paar analysten van BT Sport in een uur durende bespreking over het falen van Mourinho waarop zijn speelstijl niet meer tot succes leidt. Mourinho is nooit een tactisch sterke hoofdtrainer geweest en dat wordt nu duidelijk doordat hij niet het vermogen heeft om zijn speelstijl aan te passen aan het voetbal van nu. Dat is iets wat Guardiola zo'n geweldige tacticus maakt. Hij heeft zijn speelstijl eerst aan het Duitse en toen het Engelse voetbal aangepast zonder de basisprincipes van die speelstijl te veranderen.
3 -4
Schip
Mourinho is helaas een hele sterke tacticus geweest, echter wel eentje die volkomen maling heeft aan de schoonheid van het spel en enkel oog heeft voor winst. Hoe lelijk ook.

En Pep heeft zichzelf enorm in de voet geschoten en City een halve finale of meer ontzegd, door zijn beste spelers niet op te stellen. Debruyne was echt ijzersterk in de return.

Natuurlijk had hij pech, maar hij experimenteert tijdens topwedstrijden. Dat is gedurfd, maar soms krijg je de deksel op je neus en je moet afvragen of Pep zijn eigen innovatiedrift niet onterecht voorrang geeft boven het clubresultaat.

Beste trainer ooit waarschijnlijk, en een levens eerbetoon aan Cruijff, maar het is niet zo dat Mourinho als antichrist geen goed tacticus is. Spijtig genoeg, is hij enorm goed op dat vlak.
1 -1
Woodenshoe
De Guardiola die door Tottenham volkomen terecht werd afgestraft op zijn eigen domme arrogantie, die?
1 -3
Ozymandias
Wil je nou echt beweren dat Guardiola geen fenomenale tacticus is? Het is niet voor niets dat Cruijff hem als één van de tactisch slimste mensen noemde waar hij ooit mee heeft gewerkt (naast Guardiola noemde hij ook Bruins Slot). Lekker op één wedstrijden oordelen. Typisch AS...
3 -2
Woodenshoe
Lekker makkelijk, alleen bij clubs werken waar alles mogelijk is.. Ik heb het helemaal niet over tactiek. Ik heb het over het sparen van spelers in de kwartfinale CL. Ik vind het heeeerlijk dat ie daarop afgestraft wordt met zijn poenerige Sjeik club. Hij moet zich de ogen uit de kop schamen dat hij met City zo slecht presteert in de CL.
0 -1
..::Rootje::..
Ik ben het eens met Woodenshoe.
Guardiola kan een ploeg prachtig laten spelen, maar als het gaat om resultaten halen, dan faalt ie door zijn tactiek.

Dat is niet alleen tegen Tottenham bewezen, maar ook bijvoorbeeld tegen Barcelona toen hij nog Bayern Munchen coachte. Daarnaast zijn er nog tal van voorbeelden.
2 -1
Woodenshoe
Evenals de hier zo bewierrookte Peter Bosz..
0 -2
Sterretje73
Mwoah ik vind dit interview anders ook aardig arrogant overkomen. De knulletjes van toen zijn nu wereldvoetballers dus nu zou ik hem graag hetzelfde trucje nog eens een keer willen zien proberen.
3 0
Labrador
Morinho is toch Portugees voor kwal?
2 -1
je
Mourinho who the F...k is Mourinho anti Voetbal man
Parkeer de bus en scoor en win een prijs.
Niemand maar Dan ook niemand kan een overwinning van Mourinho herrineren bouring voetbal
Bbbbbbbbbbbbbooooooooooooouuuuuuurrrrriiiinnnggggggggggggggg
1 -1
geronimo
Nu is eerst Groningen belangrijk!!!
2 0
insectenverdelg
Overigens als Mourinho als een deskundige had gekekn zag hij dat Juve t dd eerste helft thuis wel deed. Maar dat ten Hag daar in de 23 helft een antwoord op had. Misschien ff de VK lezen van vandaag Jose
1 -1
Koningtoto
Wat lult hij allemaal? Omdat hij van Bosz heeft gewonnen, denkt hij precies te weten hoe je Ajax uit kan schakelen? Juve had het de eerste 20 minuten uitstekend voor elkaar. ten Hag liet wat looplijnen dichtlopen en zo kwamen wij eenvoudiger aan de bal. Mourinho respecteert het tactisch vermogen van ten Hag niet.
0 0
Frank1978
We horen het van "the special one", mensen. Als wij de CL winnen, komt dat niet doordat we het goed hebben gedaan, maar omdat geen enkele tegenstander ons heeft gerespecteerd...
0 0
insectenverdelg
Maac voor Mourinho bestaat voetbal alleen maar uit hrt ontregelen van de tegenstander....
0 0
KlasseLasse
die mourinho heeft echt problemen met zichzelf! ajax afzeiken! hij is echt de enige die niet wilt voetballen in europa maar als een blok beton wilt spelen
0 0
Caparzo
Hij kan het gewoon niet laten zijn collega's indirect neer te zetten als domme naïeve sukkels, om zichzelf vervolgens als de grote special one te presenteren, die dit absoluut niet had laten gebeuren. Je zou haast denken dat narcisme een Portugees trekje is :)
4 0
ZwartNazareth
Heb je die kwezel ook weer...
2 0
Schip
Haha, dan heeft hij Barca ook heel erg gerespecteerd door puur afbraakvoetbal te spelen in zijn jaren bij Madrid.

Ik denk dat de coaches van de tegenstanders het voetbal een stuk meer respecteren dan Mourinho.

Dit team is gewoon veel beter dan twee jaar terug, zowel qua overvloed aan kwaliteit, als in ervaring. Daar zou dat United niet van hebben gewonnen. Mourinho wil gewoon niet erkennen dat dit Ajax - zeker met een Frenkie - moeilijk onder druk te zetten / houden is en dat ook Juve het fysiek wilde maken, maar daar gewoon niet of slechts 15/20 minuten in slaagde.

Hij zat er naast qua analyse van de kansen tegen Real en probeert zich zelf te verkopen als coach met het geheime recept hoe zo'n ploeg aan te pakken. Jammer dat we niet alsnog tegen hem kunnen spelen.
11 0
Frank1978
Geen enkele liefhebber van voetbal heeft Mourinho ooit gerespecteerd.
4 0
Gecko
Bosz had er geen antwoord op denk ik
Jammer
0 -1
DaNaRWaL
op het moment dat Sanchez omviel toen hij tegen Pogba opliep, wist ik al genoeg. Ajax was die hele finale niet krachtig genoeg en leek wel verlamd. gelukkig hebben ze dat nu niet meer gehad in de CL. heerlijk team en heerlijk seizoen dit. kom maar op met die prijzen!
0 -1
Frank1978
Het was ook jammer dat we op achterstand kwamen door zo'n van richting veranderde bal. In dat seizoen haalden we bovendien vooral thuis een erg hoog niveau, uit was het anders. Nu ziet dat er ook heel anders uit.
1 0
ErikDeBosz
Bosz had gewoon hetzelfde moeten doen als Manchester United: helemaal niks.
1 0
SamW
Maar nu hebben we Frenkie, Dusan en Daley. Met het elftal van nu hadden we die finale gewonnen.
1 0
Ajax-Amsterdam
En o.a. de Ligt, vd Beek en Ziyech die enorm zijn gegroeid
1 0
davidodo98
als je nou een stukje schrijft, zorg er dan voor dat de zinnen een beetje kloppen. een keer ff doorlezen voor je t upload zou al helpen.
2 0
Frank1978
Gaap...
1 0
gi0vanni
Juve en Real Madrid uitgeschakeld door Real Madrid. :d
0 0
Frank1978
Enige grappige aan dit stukje tekst en dat betreft dan nog een vergissing ook.
0 0