De Boer: 'Maar hij gaat zelf in midden staan'

FinnDekker, 18-04-2019 om 20:40, 9549 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het valt Frank de Boer op dat André Onana bij spelhervattingen van de tegenstander vrijwel in het midden van zijn goal staat, in plaats van dichtbij de verste paal. Dit komt door zijn imposante postuur, denkt de oud-trainer van Ajax.

'Als Onana een vrije trap tegen krijgt, zet hij een muur neer om één hoek af te schermen, maar hij gaat zelf bijna in het midden van zijn doel staan - omdat hij zo'n groot bereik heeft en zo explosief is dat hij beide hoeken op tijd kan bereiken', deelt De Boer met Het Parool.

Carlo L'Ami leerde de talentvolle doelman te vertrouwen op zijn grote lichaam, zo blijkt. 'André heeft een geweldig sterk lijf. Is snel, springt hoog, een echte atleet. Als hij uit zijn doel komt, denkt een aanvaller wel twee keer na voordat hij het duel met hem aangaat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Ben zeer blij met Onana, maar soms......Zijn spelhervattingen zijn af en toe zooo slecht voor je hart. Tegen Juve wachtte hij net wat te lang met de bal wegschieten toen Emre Can op hem kwam afstormen. Man, die bal ging over de achterlijn, maar zulke situaties moet je vermijden
2 0
AFCA020!
Ik vind Onana een topper, word er alleen gek van dat elke lange bal of uittrap balverlies oplevert. Daarnaast kan hij zijn verdedigers onnodig in de moeilijkheden brengen bij sommige korte ballen.

Als dat verdwijnt uit zijn spel is hij een van de betere ter wereld
0 0
AlexIbarra
Laatste tijd gaan de lange ballen op Tadic wel aardig vind ik.
0 0
Ozymandias
Ajax heeft met L'Ami een keeperstrainer met een geweldig 'track record'. Toen L'Ami werd aangesteld stond Stekelenburg bij Ajax op doel te schutteren maar ontwikkelde zich onder L'Ami tot een goede doelman. Daarna hebben Vermeer en Cillessen zich onder L'Ami tot basiskeepers van Oranje ontwikkeld (waarbij Cillessen de basisplaats van Vermeer bij Ajax én Oranje overnam). Nu dus Onana die zich geweldig ontwikkeld onder L'Ami. Hij is een beetje een vreemde vogel maar keepers helpen in hun individuele ontwikkeling lijkt hij als geen ander te kunnen. Ik ben blij dat Onana nog een seizoen blijft want het zou me niet verbazen als Kotarski hem daarna op kan volgen in de basis.
2 0
Schwalbino
HIj is erg all-round. Technisch heeft hij nergens echt een zwak punt. Tactisch is hij dit seizoen heel erg gegroeid.
0 0
Gecko
Hm. Toch wat foutjes soms
0 0
theflyingdutchm
Nou ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet eens ben met de Boer als het op uitkomen aankomt. Hij kan dan misschien wel explosief zijn doel uitkomen, maar zijn timing en inschattingsvermogen wanneer hij zijn doel uit moet komen laten nogal eens te wensen over. Neemt niet weg dat het verder een uitstekende keeper is die mij af en toe een hartverzakking geeft als hij weer eens denkt dat hij een speler moet uitkappen of moet uitlokken.
1 -3