Öztürk: 'Toch zelden uitleggerig of betweterig'

FinnDekker, 18-04-2019 om 19:20, 5575 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Twee zessen en de halfruimtes. Dat is het antwoord op de vraag: wat is er in de rust van de wedstrijd Juventus - Ajax tactisch veranderd. Althans, dat schrijft Süleyman Öztürk bij Voetbal International. Deze omzetting zorgde voor een veel beter Ajax na rust. Een Ajax dat afrekende met de Italianen.

Deze twee aanpassingen zouden na het duel zijn bevestigd door Erik ten Hag op de persconferentie. 'Hij weet dat voetbal een spel is van tijd en ruimte en door Lasse Schöne een paar meter te verplaatsen, werden de linies van Juventus zodanig uit elkaar getrokken dat kon gebeuren wat is gebeurd', stelt de verslaggever. 'Erik ten Hag kan over voetbal praten zoals architecten over de maximale draagkracht van een dak. In vaktaal die een diepere kennis van het onderwerp verraadt.'

'Toch is hij zelden uitleggerig of betweterig. Ten Hag analyseerde het sprookje na afloop gelukkig niet kapot', vervolgt Öztürk. 'Hij liet iedereen die dat wilde dit Ajax hartstochtelijk omarmen. Ajax als antigif voor het grote geld. Ajax als antwoord op het cynisme in de top. Ajax als prachtige uitzondering.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VakO
Ik vond Ten Hag bij Utrecht al een topper zoals hij over voetbal sprak en het team liet voetballen. Wat mij betreft was hij gehaald als opvolger van Bosz. Weinigen zagen het. Zijn stem of accent. Lekker belangrijk. Ik herkende een opbouwtrainer met visie. Na Keizer en een seizoen dat overschaduwd werd door #34 kon hij geen goed doen. Dit jaar ook niet en die uitglijder tegen PSV werd veel te zwaar aangerekend. Ondertussen hadden we al 3 voorrondes overleefd. Inderdaad, met hulp van het bestuur dat eindelijk de portemonnee had getrokken. De poulefase werd overleefd alsof het niets was. Daarna werd het ongenaakbare Real op imponerende wijze aan de zegekar gebonden. Nu begon zelfs Valentijntje fan te worden van Erik. Na Juve kan hij niet meer stuk. De fans juichen en Johan is daarboven zo trots als een pauw. Ik glimlach met hem mee. Het seizoen is nu al onvergetelijk. Het trotse gevoel als heel Europa kwijlt bij het echte Ajaxvoetbal is onbetaalbaar. Eventuele titels zijn de kersen op de taart. Maar smullen is het sowieso.
3 0
Ozymandias
Zowel toen Bosz werd aangesteld als toen Ten Hag werd aangesteld was ik daar blij mee. Beide hoofdtrainers stonden op mijn lijstje op de tweede plaats (achter Vanhaezebrouck) als favoriete opties om de rol van respectievelijk De Boer en Keizer over te nemen. Ik had alleen bij zowel Bosz als Ten Hag nooit kunnen verwachten dat ze het Europees gezien zo ongelofelijk goed zouden doen.
0 0
Nosky
Ik vond ook dat Ten Hag het bij Utrecht meer dan aardig deed. Tenslotte heeft hij m et Utrecht ook een goede voorronde reeks neergezet, en het (met wat pech) nét niet gered dat seizoen. Dat gaf mij deze zomer ook wel vertrouwen in de voorrondes.

Ik heb Ten Hag niet geopperd na het vertrek van Bosz, maar ik had het wel ondersteund als ze toen met hem aan waren gekomen.

Ten Hag heeft dan wel niet de flair, uitstraling en romantische manier van praten (over voetbal) van Bosz, technisch, tactisch en inhoudelijk was ik vanaf het begin af aan wel van hem onder de indruk. Maar dan moest je niet teveel naar de TV-interviews kijken, maar wat meer over zijn opvattingen lezen.

Ik heb in de periode van zijn aanstelling een en ander nauuwkeurig gevolgd, de motivaites van Ajax om met hem én Schreuder aan de gang te gaan. Daar liep ik toen wel warm voor. En achteraf moeten we toch wel kunnen concluderen dat dit gewoon een hele goede zet is geweest van Marc en Edwin.

In de tussentijd is Ten Hag ook verbaal en qua uitstraling er enorm op vooruitgegaan als je het mij vraagt. Ik kan nu best wel genieten van interviews, of wanneer die elders aanschuift voor een praatje. Dat accent heeft mij overigens nooit gestoord.

Ik hoop écht dat Ajax dit seizoen met zilverwerk bekroond, en dat Ten Hag dan in ieder geval met krediet in de boeken komt te staan. Want dat verdient hij.
0 0
mercurius3
Suleyman vind ik eigenlijk één van de beste analisten in Nederland momenteel. Hij is gegroeid en heeft ook de juiste intonatie in zijn stem. Ik luister graag naar hem en ben het eigenlijk bijna altijd wel met 'm eens.
2 -1
Ajacied33
Ja, mee eens. Zijn stukjes in de VI zijn altijd een verademing om te lezen
0 0
trooop
Same here. Hij kijkt ook alles wat los en vast zit, terwijl de meeste analisten buiten de topclubs om amper buitenlands voetbal volgen.

Overigens is een lekenpubliek in vaktaal toespreken normaal gesproken eerder een zwaktebod. Maar je kunt van ten hag moeilijk nog beweren dat hij niet weet waarover hij praat. Ook vind ik het een beetje klein dat hij er tijdens ieder perspraatje wel een verholen complimentje aan zichzelf bij in weet te frommelen. Daar hebben wel meer trainers last van, ook zij die zich allang bewezen hebben (van gaal, mourinho). Het werkt veel beter als je dat aan anderen over laat.
Maar ach, hoe belangrijk is dat nog als je met Ajax de halve finale CL weet te halen.
0 0
Schwalbino
Yo. Gaan we weer omhoog op de kermisattractie. We zitten nu weer even in de hemel. TH is Harry Potter, Overmars is Tovermars, met Sar kun je best een potje bier drinken.

Als we geen kampioen worden en ook de CL niet winnen (onvoorstelbaar!) dan giert de wagen weer naar beneden. Ten Hag is dan Voldemort, Overmars is Marc Netto en Sar heeft de uitstraling van een koningspoedel die gedrogeerd is om goed stil te staan tijdens het districtskampioenschap Noord-Holland Oost.
8 0
Lazell
Echte he, het is echt walgelijk hoe de ene 'analiticus' over de andere heenvalt om te vertellen hoe goed Ajax wel niet is, terwijl ze eerst over elkaar vielen om te zeggen dat dit Ajax' 5e seizoen zonder prijs wordt. Zeg dat lekker als we 5 punten achter staan tegen Ajax en we tegen Standard Luik in de voorronde spelen. Makkelijk, opportunistisch gezever altijd. je kan de klok erop gelijk zetten.
0 0
insectenverdelg
Dat we die titel niet pakken, tja dat zou zuur zijn. Maar de Cl Is kat in t bakkie. Dat ziet iedere gek.
0 0