Flemming: 'Tegen De Ligt heb je een zware middag'

BartVeenstra, 18-04-2019 om 09:45, 9489 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Als voormalig Ajacied Zian Flemming moet kiezen, ziet hij in Frenkie de Jong de beste speler van Ajax. De speler van PEC Zwolle is daarnaast ook lovend over Matthijs de Ligt en verder is hij ook te spreken over enkele andere (oud-)Ajacieden.

'Ajax heeft veel goede spelers, maar Frenkie is in mijn ogen echt uniek. Hij heeft iets bijzonders', zegt Flemming in de rubriek Persoonlijk van Voetbal International. De aanvaller ziet in De Ligt zijn vervelendste tegenstander. 'Tegen Matthijs de Ligt heb je een zware middag. Hij is groot en sterk en het is lastig zijn zwakke plek bloot te leggen. In de jeugd van Ajax was het op de training ook nooit leuk tegen Deyovaisio Zeefuik of Azor Matusiwa te staan. Verder kan ik me geen heel zware tegenstanders herinneren, we wonnen altijd bijna alles in de jeugd.

Flemming spreekt ook over wie hij de meest onderschatte speler vindt. 'Daley Blind krijgt altijd veel kritiek, maar hij is een heel slimme en belangrijke speler', aldus Flemming, die bij Ajax het meest leerde van Casimir Westerveld. 'Casimir Westerveld was mijn trainer in de E’tjes van Ajax en heeft me vooral veel bijgebracht op het gebied van discipline. Shirt in je broek, sokken omhoog, veters goed strikken; dat soort dingen.'

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Hij heeft mij in de E tjes geleerd, shirt in de broek, sokken om hoog, veters goed strikken enz.
Leuk hoor, als hij ook maar trainde met het aantal ballen als spelers, en vrij liet in pingelen.
0 0