Driessen ziet kunstgras als groot probleem voor Ajax

BartVeenstra, 18-04-2019 om 08:40, 5060 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen denkt dat het kunstgras in de Eredivisie een groter probleem wordt voor Ajax om spelers te behouden dan wel binnen te halen dan het bieden van een hoog salaris aan dergelijke spelers. Dat schrijft de chef voetbal van De Telegraaf in zijn column in de ochtendkrant.

Enkele spelers dreigen zoals bekend bij Ajax te vertrekken na dit seizoen. 'Alleen met salarissen dik boven de drie miljoen euro kan Ajax buitenlandse uitdagingen voor spelers misschien het hoofd bieden', schrijft Driessen, die betwijfelt of dat überhaupt genoeg is om spelers te behouden of te strikken. 'Weliswaar is de kans op Champions League-voetbal groot bij Ajax, tegelijkertijd heeft de club in het weekeinde slechts wedstrijden in de aanbieding tegen Excelsior, Emmen, VVV-Venlo, PEC Zwolle, ADO Den Haag en Heracles Almelo. Internationaal nietszeggende tegenstanders, die hun thuiswedstrijden ook nog eens op kunstgras spelen. Niet bepaald een aantrekkelijk plaatje om spelers te houden en helemaal niet om topspelers naar de Johan Cruijff ArenA te lokken.'

Het kunstgras wordt door Driessen dan ook als een groot probleem gezien voor Ajax. 'Hier dienen zich dus de beperkingen aan voor een Nederlandse club op het internationale speelveld. Ajax kan zomaar slachtoffer worden van het eigen succes. Daarom moet de club volop genieten van het moment. Het zal niet ieder seizoen feest zijn, maar Ajax komt altijd terug aan de Europese top mits het de eigen filosofie van opleiden en spelen niet verloochent.'

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Die eikel schijschijnt ook af en toe aan te schuiven bij Genee c.s. samen met ene Naaihuis, schijnt een scheidsrechter te zijn. Belachelijk eigenlijk dat de KNVB dit toestaat.
0 0
OpaVerteld
Totaal ongeloofwaardig deze clown.
Zelfs als hij zou beweren dat Ajax een Amsterdamse club is, zou mijn 1ste reflex zijn er ernstig aan te twijfelen.
Het hele seizoen al onzin verkondigd, het hele seizoen vol met missers.
Driessen is het schoolvoorbeeld van de foute vorm van A'damse bluf, omdat het gepaard gaat met luiheid.
Voor een koffiebon nog te duur!
0 0
Ajax27
En toch weten we al sinds jaar en dag ontzettend grote talenten aan ons te binden die vervolgens naar de europese (sub)top gaan.... blabla.
0 0
Babayaka
Gaan we weer, als je bij barca speelt heb je alleen de wedstrijd tegen Real in het verschiet, de rest is ook niet echt boeiend.
0 0
Sterspeler
Zelden een journalist gezien die zo weinig wetenschappelijk onderzoek doet en die zoveel onzin loopt te verkondigen. Quit sharing your thoughts and start to share facts. Nobody cares.
1 0
trodat4030
Ik wordt helemaal simpel van de woorden: 'Valentijn Driessen denkt.......' Kan ie daar niet gewoon mee stoppen? Journalisten moeten feiten delen met de lezers, niet hun mening. Tegenwoordig heeft iedere lamlul die voor 1 of ander vaag mediumpje werkt opeens een 'mening'.. Prima hoor, maar vertel dat lekker in de kroeg tegen je collega's op de vrimibo.
1 0
MarcoB1971
Ah eerst was ETH en nu is het grote probleem het kunstgras. Als er maar een probleem is he Valentijn!
1 0
off
Blijft een gedrocht natuurlijk.. Clubs probeerden concurrentievoordeel te halen door geld aan spelers anders te besteden dan gewoon gras. En nu willen ze financieel geholpen worden om van het kunstgras af te komen. Indirect betaal je dus gewoon voor hun spelers.
0 0