Van der Gijp: 'Angst van Juventus was groot'

FinnDekker, 17-04-2019 om 22:00, 6150 views, Veronica |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Dick Advocaat is behoorlijk onder de indruk van het spel waarmee Ajax Juventus heeft uitgeschakeld in de Champions League. René van der Gijp is op zijn beurt vooral verbaasd over het slechte niveau wat de Italianen haalden dinsdagavond. Beiden deden hun verhaal bij Veronica.

'Ik heb met verbazing zitten kijken naar het waanzinnige spel van Ajax, maar ook naar het slechte spel van Juventus. De angst van Juventus was groot. Als je die Italianen ziet spelen, denk je dat de trainer voor de wedstrijd heeft gezegd: ga lekker het veld op en doe maar wat', stelt Van der Gijp.

'Het was wel een genot om naar te kijken', reageert Advocaat, die vreest voor een leegloop. 'Er gaan er toch drie of vier weg. Probeer maar hetzelfde terug te krijgen. Een ploeg als Real Madrid kan zo'n ploeg houden, Ajax niet. Dat is doodzonde. Als je ziet hoe ze spelen. Dat kan nog jaren mee.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4ever86
Dat men hier nog uitspraken van v/d Gijp gaat analyseren. Snap gewoon eens dat v/d Gijp onze club uit de grond van zijn hart haat. Zogenaamd grappig willen zijn, maar luister en kijk eens tussen de regels door. Ten eerste wil hij nooit lang over Ajax praten als er gewonnen is, ten tweede ligt het altijd aan de tegenstander, ten derde als we verliezen heeft hij ineens wel de tijd om aantal spelers volledig belachelijk te maken met zn cynische narcastische ‘grapjes’. En nu we al de clubs achter elkaar aan t spit rijgen waar hij zich al jaren op loopt te rukken, dan is meneer ‘ingetogen’ enthousiast. Ja kan vooral niet TE he bij club waar hij eem godsgruwelijke hekel aan heeft. Maar voor de vorm en die kudde-fans moet hij wel een beetje blij doen, want als hij dat bij dit Ajax zou doen word hij echt voor dorpsgek uitgemaakt. Dus doet meneer een beetje blij, maar wil constant praten hoe slecht Juve wel niet was. Nota bene ook een team waar hij inmiddels 124 x op is klaargekomen.

Want ook hij weet dat we iedereen aan het spit rijgen omdat dit team echt een team is die voor elkaar door het vuur gaat. Maar tactisch overklassen we iedereen gewoon werkelijk. Tegenstanders hebben gewoon geen antwoord op ons spel. Competitie is tegenstand gewoon veel te laag voor dit Ajax, waardoor we punten verspelen. Het haalt gewoon niet het beste in je naar boven omdat de tegenstand gewoon te laag is. Zie het maar, als extreem voorbeeld, dat je met je kleine 4-jarige broertje/neefje gaat voetballen. Zo is het ook voor dit Ajax in de Eredivisie. Maar Europees haalt dit team wel hun potentie vanwege het niveau tegenstand. Alleen Barca en City zie ik als gelijken in Europa. Maar ook ten opzichte van hun zijn qua verdediging met vlag en wimpel sterker. En middenveld/aanval zijn minimaal gelijk in totaliteit (geen inviduen zoals Messi voor de duidelijkheid, als team bedoel ik). Dus tja sowieso top 3 Europa op dit moment.

Dus wat betreft v/d Gijp. Vond hem altijd al een clown, in de negatieve zin van het woord. Maar dit succesjaar van Ajax laat alleen maar duidelijker zijn ware aard zien. Doorzag die rat allang, daar niet van. Maar wat geniet ik hiervan. Want ik weet hoe pijn hem dit doet. En dat hij nu wel geforceerd blij moet doen.....hahahaha. Ja, die vuile mismaakte, teveel chromosoom-missende, inteelt combi 010/040-er kan wel janken nu. Maar ja wie het laatst lacht, lacht het best.....WZAWZDB
5 -6
ErikDeBosz
Als ik jou was, zou ik een bezoekje brengen aan de dokter.
1 -3
Ferd
Durft ie niet, want hij is bang om in dezelfde wachtkamer te moeten zitten als Gijp. Die loopt namelijk ook bij een psychiater.
1 -2
mercurius3
Ik ben het eens met van der Gijp. Ik heb me ook over Juve verbaasd. Geen enkele pit in de tweede helft, tactiek van niks, waren gewoon tandeloos.
0 -5
Benleiden
Tweede helft was de pijp leeg bij Juve en Ajax wijzigde een paar details en kwam zo goed tussen de linies te spelen. Nou, daar word je als tegenstander dan niet fitter van hoor. Elke keer een stap te laat en je zit gewoon te wachten op de doodsteek als Juve zijnde.

Gijp zat gewoon te brallen. Dit Ajax is technisch zo goed dat ze Juve kapot hebben gespeeld. De eerste wedstrijd heeft ze het dunne in de broek bezorgd.
0 0
JanTa
Gijpie, Bayern speelde slecht tegen Ajax, Real speelde slecht tegen Ajax en nu doet Juve het ook. Dit is geen toeval maar deze clubs hadden geen antwoord op het spel van Ajax die zich nooit aanpast op de tegenstander.
4 -1
Joseph
Dat de druk van Ajax er mee te maken heeft, gaat er maar niet in bij van der Gijp, toch raar dat hij aan mag schuiven als het serieus over voetbal gaat.
3 -1
Spuit11
Als Ajax de CL wint komt dat doordat het andere team er geen zin in had, volgens Gijp.
5 -4
Petterson1964
Onzin. Hij zei vorige week nog dat de presaties van Ajax in de CL niet gebagatelliseerd moeten worden.

De achterhoede van Juve deed zelfs zonder druk de raarste dingen aan de bal, niks mis mee om dat benoemen.
Maar zelfs dat is natuurlijk al 'anti Ajax'.
2 -5
Benleiden
Nee, dat is Hollands. Het glas is altijd halfleeg in Nederland. Eindeloos discussiëren over van alles en nog wat en dan puntje bij paaltje komt er alleen maar onzin uit.

Wat deden ze voor gekke dingen dan zonder druk op de bal? Dat ene moment met Neres waar de kans van Ziyech uit kwam? Hebben onze spelers ook weleens last van.

Ajax heeft gewoon twee kanshebbers op eigen kracht uitgeschakeld. Als we details gaan zoeken dan vind je die bij elke wedstrijd. Zonder fouten geen goals.
2 -1
Rolleman
vermoeiend idd
4 -3