Liefdesbrief aan Ajax: 'Opnieuw verliefd geraakt'

BartVeenstra, 17-04-2019 om 15:00, 11646 views, The Telegraph |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Engelse journalist Luke Edwards heeft in The Telegraph een uitgebreide liefdesbrief aan het adres van Ajax geschreven. De verslaggever is diep onder de indruk van hetgeen Ajax dit seizoen heeft laten zien in de Champions League.

'Dit is een liefdesbrief, een eerbetoon aan een team dat ervoor heeft gezorgd dat ik opnieuw verliefd ben geworden op voetbal en een club die ons eraan herinnert dat the beaufiful game iets puurs blijft houden', begint Edwards.

'Ajax is geweldig en die woorden gebruik ik niet zomaar. Ze spelen met een bepaalde vrijheid van meningsuiting, ze spelen als een team dat geboren is in Amsterdam, één van de meest artistieke en liberale steden waar het toegestaan is om je te laten verwennen, waar hedonisme een way of life is en je creativiteit wordt gevoed en aangemoedigd. Als één voetbalclub zijn thuisstad symboliseert, is het Ajax.'

De hele liefdesbrief met nog meer lofuitingen aan het adres van Ajax is hier te lezen. Stadszender AT5 heeft de brief in zijn volledigheid ook gepubliceerd.
Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frankey78
Ik ben verliefd, blijf verliefd en word steeds weer opnieuw verliefd op deze mooie magische club.
De enigste liefde in me leven die nooit zal overgaan.

1 land, 1 stad, 1 club.
De Amsterdamsche Football Club Ajax since 18 maart 1900
De mooiste voetbalclub ter wereld.
0 0
Hofpleinismaareenfontein
Verliefd geworden tijdens de verloren finale van '96. Een jaartje te laat, maar ik ben nu eenmaal geboren en getogen onder de rook van Rotterdam. Vanochtend realiseerde ik me dat de cirkel met deze overwinning tegen Juve wel even rond is.
1 0
Hofpleinismaareenfontein
Verliefd geworden tijdens de verloren finale van '96. Een jaartje te laat, maar ik ben nu eenmaal geboren en getogen onder de rook van Rotterdam. Vanochtend realiseerde ik me dat de cirkel met deze overwinning tegen Juve wel even rond is.
0 0
theflyingdutchm
verliefd geworden op het Ajax van 95 als 8 jarige jochie. Echter voordat ik mij goed en wel besefte wat ik daar zag was ik een 4-5 jaar verder en sindsdien heb ik qua voetbal vrij veel armoede gezien bij Ajax. Er zijn landskampioenschappen behaald, bekers gewonnen, poule fases overleefd, maar nooit had ik het gevoel hier staat een team dat ook maar de veters mag strikken van Ajax 95.

Natuurlijk waren er oplevingen door enkele spelers die door de jaren heen bij Ajax speelden, die met hun individuele klasse iets moois lieten zien, maar nooit echt als team. Spelers waar ik dan aan denk zijn: Zlatan, Sneijder, v/d Vaart, Suarez, Vertonghen, Eriksen,

Echter sinds het Ajax onder Bosz vond ik dat ze in de buurt kwamen van het Ajax 95. Zeker in de EL wedstrijden. Vol op de aanval, vol druk zetten. Ja je kreeg er een paar tegen, maar je scoorde er ook een paar en als dat meer was dan de tegenstander dan was het goed. Dat Ajax vond ik het leukste voetbal spelen, lekker opportunistisch.

Dit Ajax van Ten Hag speelt wat minder opportunistisch en misschien is dat uiteindelijk beter, meer vanuit de organisatie, met soms oogstrelende aanvallen die wel zo snel gaan dat je het amper kan volgen. Als ik dat soort momenten zie dan neem ik dat minder opportunistische maar op de koop toe, want de tranen springen in mijn ogen als ik ze zo zie combineren tegen teams als Real en Juve op dat soort momenten voel ik mij weer 8 kijkend naar weergaloos voetbal van Ajax.

Ik hoop dat de miljoenen heel slim geïnvesteerd worden. Marc is weer op de plek van de scouting gaan zitten en ik heb daar wel vertrouwen in. Kijk elk jaar een halve finale CL is te veel gevraagd denk ik voor Ajax, maar geduchte team in de CL en een kanshebber bij de EL zoals teams als Benfica, Monaco, Atletico, Dat moet er voor Ajax wel echt in kunnen zitten ondanks de wellicht mindere financiële middelen.
0 0
MeisterX
Ik ben net 19 en heb de gloriedagen dus nooit meegemaakt. Sinds ik geboren ben is er vaker om ons gelachen dan dat we zijn geprezen. Het eerste kampioenschap dat ik bewust meemaakte was in 2011, wat was ik trots! Nog drie titels volgden en ik, naïef als ik was, dacht dat er geen einde aan zou komen. Mindere jaren volgden, maar de trots bleef en de liefde groeide. 2017 was voorlopig mijn hoogtepunt, een grote mensenmassa op het Museumplein en Ajax werd weer gezien in Europa. Afgelopen jaar werd en debacle door meerdere redenen, maar dit jaar zijn we terug. Het beste Ajax dat ik persoonlijk heb meegemaakt. Ongelooflijk hoe de superlatieven niet alleen in Nederland, maar ook in Europa tekort komen. Voor het eerst maak ik mee hoe het is om zo veel respect af te dwingen, voor het eerst heb ik een beetje het idee hoe het in de hoogtijdagen moet zijn geweest. De liefde voor Ajax is ongekend groot en de trots blijft groeien. Hiervoor kunnen we de spelers en de staf alleen maar bedanken, ze hebben ons dit seizoen al zoveel moois gegeven. Ajax, ik hou van je. Alle tranen, alle schaamte van 4 jaar niets en alles wat we hebben meegemaakt leidt hier naartoe. Dit is ons jaar en laten we vooral genieten van deze vreugde. Ajax, club van mijn hart, bedankt!
2 0
mercurius3
Ja, het is te vergelijken met de hoogtijdagen van 95 en 96, de hype, hoewel dat team nog dominanter was maar dit spel is bij vlagen iets attractiever dan toen. Bovendien won dat team daadwerkelijk de CL en dat moet nu ook gebeuren.
0 0
Aspers73
Femke Halsema deze brief laten lezen, dan zal ze in de gaten hebben wat Ajax voor Amsterdam betekent, welke uitstraling Ajax aan Amsterdam en zelfs Nederland geeft. En daar hoort een Entrada bij want ook die zijn uniek. En btw...ik vind dit team beter (of betergezegd artistieker) dan het team in 1995.
1 0
JordyAjacied
23 jaar nu, verliefd geworden op het Ajax van Ronald Koeman met Sneijder, vd Vaart, Zlatan etc. Fanatiek fan sinds 2003.
3 0
Frenkie85
Zo heeft ieder zijn eigen jaartal dat hij verliefd werd op ajax. Ik in de midden jaren 90. Het is iedere keer weer genieten als je weer eens zo lichting hebt als deze en velen daarvoor.
0 0
afcaman
Die tijd was geweldig inderdaad! Vergeet ook Pienaar niet. Alles omtrent Ajax was prachtig toen. Die donkerrode kleur van de trainingspakken vond ik toen geweldig. Ik móest er een hebben.
0 0
Oeroeboeroe
vanaf 5 maart 1969 toen ik Ajax voor het eerst op tv zag en in de beslissingswedstrijd met 3-0 van Benfica zag winnen
2 0
Ajax27
Ik krijg er gewoon de kriebels van als ik het lees. Prachtig!
Wat hebben we toch het geluk dat we fan zijn van deze club.
Stonden we er maar wat vaker net als de rest van de wereld bij stel wat voor magisch jaar dit is.

Puur genieten!
4 0
Fieldman
Prachtig.
2 0
sdds
al 25 jaar vanaf mijn 12e 1994/95
1 0
InOost
Ik krijg er weer tranen in m'n ogen van. Wat houd ik van deze club!
6 0
amthree
IK WAS AL VERLIEFD OP DEZE CLUB!
4 0
Gecko
Al 46 jaar verliefd
3 0