Italiaanse media lovend over Ajax: 'Groots Ajax'

GinoHaverkamp, 17-04-2019 om 10:35, 8388 views, Italiaanse media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In Italië heerst er na de 1-2 overwinning van Ajax op Juventus logischerwijs een stemming van mineur. In de Italiaanse kranten wordt de club uit Turijn flink door het slijk gehaald, maar er zijn ook genoeg complimenten voor Ajax. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

La Gazzetta dello Sport, de bekendste sportkrant van Italië, is bijvoorbeeld erg lyrisch over de ploeg van Erik ten Hag. 'Groots Ajax', kopt het. 'De mannen van Ten Hag speelden een exceptionele tweede helft, waarin ze met uitmuntend voetbal een plek in de halve finale verdienden', schrijft het bekende blad. 'Juventus leek in niets op het elftal dat we een maand geleden tegen Atlético Madrid zagen. Ajax had er nog twee of drie kunnen maken en zou dat ook verdiend hebben. Fenomeen Ronaldo scoorde weer, maar het was niet genoeg.'

Zelfs Tuttosport, praktisch gezien de huiskrant van Juventus, is positief over Ajax. 'Totale teleurstelling', schrijft de krant over de uitschakeling van Juventus. 'Ajax gaf Juventus een les. Zowel op tactisch gebied als qua spelinzicht. De tweede helft is Ajax volledig de baas, waardoor er weer geen einde komt aan de Champions League-vloek over Juve.'

Corriero dello Sport dan: 'Juventus werd in de tweede helft volledig overklast door het snelle veldspel van Ajax.' De krant prijst vooral de verdediging van de Amsterdammer die erg goed stond, en Donny van de Beek, die de ruimtes goed benutte. 'Allegri moet zich binnenkort verantwoorden bij de Juventus-leiding', voorspelt het blad.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
Altijd kritische La Gazzetta Dello Sport: Ziyech was de beste. 'Il Migliore' en 'Ziyech is niet af te stoppen'.
0 0
AgeM
Wat ontzettend jammer dat niemand in de buitenlandse en nederlandse pers een woord gerept heeft over ons fantastische talent Frenkie de Jong terwijl hij toch uitmuntend speelde vooral de eerste helft .
Gelukkig was daar Pirlo gevonden , die toch nog een goed woordje voor hem deed .
En natuurlijk Helen H ons Brabants luizenmoedertje , die onze Frenk toch nog even naar de voorgrond haalde, ze zal wel weer snel geprobeerd hebben de kleedkamers op te zoeken een slijmspot achterlatend .
En een interview met Ziyech kan ze nu helemaal vergeten na de opmerkingen van gisteren , die werden zelfs de Boer te gortig .
0 0
Sluk
Juventus heeft de champions league vloek op zichzelf afgeroepen door de manier waarop ze hem in 96 wonnen.
6 0
Willem410
Om nog maar te zwijgen over 1985, volle bak juichen terwijl de doden supporters nog zo'n beetje op de sintelbaan lagen.
2 0
milanoajaxpiet
mijn familie woont in bologna volbloed italianen maar die hadden gisteren de ajaxvlag uithangen.de haat naar juve is zo groot hahaha
10 0
Rondo64
No shit, die haat tegen de grootste club in Italië is nog veel erger (en terechter) dan hier. Als je die wedstrijden van Juve kijkt is het nog kutter voetbal dan wat psv speelt en is de scheids standaard heel partijdig. Het is bijna onmogelijk om Juve niet te haten als Italiaan.
1 -1