'Tiki taka-voetbal van Guardiola is verleden tijd'

FinnDekker, 16-04-2019 om 12:30, 10553 views, Humo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jan Mulder smult van het voetbal dat Ajax momenteel speelt, zo blijkt uit zijn column bij het Belgische Humo. Het 'snelle, korte spel' van de Amsterdammers doet de oud-voetballer denken aan glorietijden uit het Ajax-verleden. 

'Ajax denkt niet alleen positief, het laat met de voeten zien wat wij niet in hun gedachten kunnen lezen: de ultrakorte combinatie. Ajax-teams uit het verleden werden beroemd door meeslepend totaalvoetbal of door de efficiënte elegantie van de Europese kampioenen of door de afgemeten driehoekjes. Nu, in 2019, is er het ultrakort', luidt het verhaal van de oud-Ajacied.

Ajax kan en mag zich meten met de Europese elite. 'Het tiki taka-voetbal van Pep Guardiola is verleden tijd. Ajax doet het korter en sneller. Voor dit supersonische theater heb je soms een herhaling op het grote scherm nodig om het te kunnen bevatten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
De citaten hierboven zijn wel degelijk Mulder's woorden.

Jan neemt enkele citaten uit het verslag van Ames (cursief en in het Engels) en daarop borduurt hij voort. Hij gebruikt tevens Ames als aanleiding om nog wat (columnvullende) bespiegelingen en uitstapjes te maken naar de Brexit en een paar iconen van de Britse popcultuur. Alleen in de alinea boven het stuk wordt Ames in het Nederlands geciteerd maar dat is om de lezer even kort duidelijk te maken waarover het stukje gaat. Meestal wordt zo'n intro alinea ook niet door de auteur geschreven maar door de redacteur.
1 -1
Mark03
Inderdaad. Jan Mulder gebruikt in zijn column citaten van Ames om vervolgens zijn eigen aanvullingen te doen.
0 0
MPAjax
Jan Mulder typt Nick Ames zijn verslag. Alleen de titel is van Jan Mulder maar het verhaal niet.
1 0
Ozymandias
Het voetbal van Barcelona, Bayern en City was in hun eerste twee seizoenen onder Guardiola het mooiste voetbal wat ik ooit heb gezien. Na twee seizoenen wordt het spel van Guardiola's ploegen dogmatisch en daarmee (in mijn ogen) ook saai. Er worden dan door zijn teams steeds minder risico's genomen en doordat ze zo goed zijn geworden in het behouden van balbezit wordt de bal vaak zonder veel creativiteit maar wel op de helft van de tegenstander rondgespeeld tot ze een gat vinden en dan met hun geweldige individuele kwaliteit dat gat benutten (middels een loopactie of pass). Tactisch is het fenomenaal voetbal en de uitvoering is nagenoeg perfect maar het is niet exciting. Ik vond het Liverpool van de eerste seizoenshelft (deze tweede seizoenshelft zijn de basisspelers duidelijk vermoeid en leunen ze daardoor veel meer op hun verdedigende kracht) veel leuker voetbal spelen.
2 0
AjaxPassion
Dit zijn niet de woorden van Mulder, maar van Nick Ames...

Begrijpend lezen is niet helemaal AS' ding...
2 0
Dazoo
Jan heeft zelfs van de weerman een herhaling nodig om het te kunnen bevatten.
5 0