'Tachtig miljoen voor De Jong complete waanzin'

GinoHaverkamp, 16-04-2019 om 11:50, 14157 views, DAZN |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Voormalig Ajacied Rafael van der Vaart vindt dat FC Barcelona te veel geld heeft betaald voor Frenkie de Jong. 'Complete waanzin', zegt de inmiddels gestopte voetballer over het bedrag van rond de tachtig miljoen euro die met de transfer is gemoeid.

Dat hoge bedrag komt volgens de ex-Ajacied door de losgeslagen transfermarkt, maar ook door de goede Europese prestaties van Ajax. 'Ook in het buitenland wordt er anders naar Ajax gekeken', meent Van der Vaart. 'Frenkie wordt verkocht voor tachtig miljoen euro. Dat is natuurlijk complete waanzin. Hij heeft net anderhalf jaar goed gespeeld en hij wordt weggekocht door FC Barcelona. Dat getuigt er ook weer van dat het Nederlandse voetbal er weer toe doet. Je kunt weer trots zijn op dat je uit Nederland komt.'

Ondanks zijn kritiek over het prijskaartje is Van der Vaart wel positief over de voetballer De Jong. 'Ik heb hem hoog zitten', laat hij weten aan DAZN. 'Hij is het grootste talent van Nederland, maar hij is wel een middenvelder die niet veel goals maakt en niet veel assists geeft. Hij is iemand die van achteruit speelt en nu voor tachtig miljoen verkocht wordt.' Dat is volgens Van der Vaart de wereld waarin we leven. In zijn tijd was dat anders. 'Ik werd voor vijftien miljoen euro verkocht. Dat was toen ook veel geld, maar nu speelt geld geen rol meer.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Michels
Hey Raf, ik ben eigenlijk altijd trots geweest dat ik uit Nederland kom! Tuurlijk, het voetbal heeft even een knauw gehad, maar in die periode werden onze hockey dames weer eens wereldkampioen, net zoals onze fietsers, onze zwemmers, onze schaatsers en ga zo maar door. Wat de Nederlanders (we hebben het nu alleen ff over sport, breek me de beek niet open wanneer we ook technologische vooruitgangen gaan meerekenen) elke keer weer presteren met zo'n klein landje en die paar miljoen inwoners, is buiten gewoon. Daar kan 95% van de wereld alleen maar jaloers op zijn!
0 0
AFC Ajax
Ik verwachte dat hij zou zeggen dat het complete waanzin is omdat het bedrag veel te laag is..
2 0
Kaatje
Er is zoveel over Frenkie te schrijven.
Vanavond mogen we hem gelukkig weer aanschouwen... Toch, Erik? Ja toch?
1 0
4xEC1
Punten van kritiek wat je vaak hoort over de Jong zijn dat hij dus weinig scoort en weinig assists geeft. Maar de reden dat hij door heel de voetbalwereld zo wordt opgehemeld is omdat hij gewoon bijna in zijn eentje vaak het complete middenveld van de tegenstander kapotspeelt met zijn versnellingen, bewegingen en passes. Hij liet o.a. Modric en Griezmann vaak z'n hielen zien. Èn verovert ook best veel ballen. O zo belangrijk als je als team heerst op het middenveld, daar win je wedstrijden mee. Wat gaan we hem missen zeg...
4 0
HStorm
De ruimte die hij voor andere spelers maakt en zijn verdedigende kwaliteiten, zijn inzicht, zijn van wereldklasse. Die jongen maak je de pis daarnaast ook niet lauw. International, sleutelspeler met Europese ervaring.

Voor dergelijke spelers betaal je simpelweg de marktwaarde of meer. Zeker gezien de jonge leeftijd en mogelijke potentie. Stel je voor dat hij nog een paar stappen maakt, dan is 80M een lachtertje straks. En die kans is zeker aanwezig.
2 0
ajaxdordtt
Ik denk dat het te weinig is. Het is wat vroeg om te zeggen, maar Frenkie heeft me zo overtuigd de laatste maanden. Niet alleen met zijn spel, maar ook met zijn interviews. Zo volwassen, straalt zoveel uit. Ik denk echt dat het 1 van Nederlands grootste spelers ooit kan worden.
5 0
De Stift
Frenkie is het grootste Nederlandse talent sinds Sneijder en Van der Vaart. Ik begin ook echt weer zin te krijgen in de komende EK's en WK's.

Cillessen is gewoon een uitstekende keeper die nog een aantal jaar mee kan. Met De Ligt en Van Dijk hebben we zo'n beetje het beste centrale duo van de wereld. En met Blind op links en Dumfries prima backs.

Het hele middenveld draait natuurlijk om Frenkie. Er mist nu nog wat verdere creativiteit, want Wijnaldum en De Roon zijn toch vooral dichtlopers. Hopelijk blijft Van de Beek zich goed ontwikkelen en kiezen talenten als Unuvar en Ihattaren op termijn voor Oranje. In de aanval is het te hopen dat Depay een slimme carrierekeuze maakt en bijvoorbeeld naar Ajax komt. Hij is de onvervalste aanvalsleider. En we moeten hopen dat Kluivert en Bergwijn zich goed ontwikkelen.

Er is veel potentie rondom de kern die uit topspelers bestaat. Namelijk Cillessen, De Ligt, Van Dijk, De Jong en Depay.
3 0
Joseph
Grootste Nederlandse talent is natuurlijk de Ligt, wat hij op 19 jarige leeftijd laat zien en al vanaf zijn 17e laat zien, is werkelijk ongekend. De Johan Cruijff van de verdediging.

Verder helemaal mee eens, er komen hele mooie toernooien aan voor het Nederlands elftal. Met Gravenberch, Ihattaren, Unuvar, Chong, Simons, Brobbey, Hansen, Redan, Zirkzee en dan vergeet ik vast nog wat grote talenten, komen er ook sterke middenvelders en aanvallers bij.
1 0
mgtow
Alleen het voetbal van Ajax doet er toe. Psv is nauwelijks interessant. En over Feyenoord gaan we het maar niet hebben laat staan de rest.
2 0
Joseph
Als Ajax hem nu had kunnen verkopen zou hij makkelijk over de 100 gaan, is gewoon de baas tegen Madrid en was de baas tegen Juventus. Als je dan kijkt wat ze voor Coutinho betalen, is Frenkie een volstrekt koopje.

Dat het doorgeslagen is, is wel duidelijk. Raffael is ook duidelijk jaloers, die had ook miljoenen meer kunnen verdienen met zijn talent als hij later geboren was.
3 0
TimAFCA
Ik zou wel eens willen weten hoeveel voor-assists Frenkie heeft. Hij is voor mijn gevoel altijd betrokken bij doelpunten, maar dan dus eerder in de aanval. Spelers als Busquets, Fernandinho en Casemiro scoren ook niet veel.
0 0
Ozymandias
Niet zo veel. De Jong heeft dit seizoen gemidded 1.3 ‘key passes’ per wedstrijd maar de enorme waarde van De Jong ligt dan ook ergens anders. Hij zorgt ervoor dat spelers meer ruimte krijgen doordat hij tegenstanders naar zie toe trekt (en regelmatig een tegenstander uitspeelt) en pas op het laatste moment (wanneer de tegenstanders zo ver mogelijk uit positie zij getrokken) de bal naar een teamgenoot speelt.
0 0
Schwalbino
Hij geeft aan dat de bedragen die we de laatste jaren zien de pan zijn uitgerezen. Hij zegt niet dat Barca in de huidige markt teveel voor hem heeft betaald.

Het is gewoon een enorme inflatie. Er is zoveel meer geld in de markt dan 10 jaar geleden terwijl het aanbod van spelers een stabiel gegeven is. Dus lopen de transferprijzen op. Als de verkopende club ook weer inkoopt op die markt met hoge prijzen is het plaatje opeens minder rooskleurig. De enigen die er beter van worden zijn de spelers en de makelaars.
0 0
Rondo64
"Frenkie wordt verkocht voor tachtig miljoen euro. Dat is natuurlijk complete waanzin. Hij heeft net anderhalf jaar goed gespeeld en hij wordt weggekocht door FC Barcelona."
Mijns inziens klinkt dit wel alsof hij ook zegt dat ze in de huidige markt te veel hebben betaald voor Frenkie.
0 0
Ozymandias
Volgens mij is dat niet wat Vd Vaart bedoelt. Volgens mij bedoelt hij dat het waanzin is dat een speler die een half seizoen geweldig speelt voor Ajax in de huidige markt 80 miljoen euro waard is.
1 0
Schwalbino
Precies. Dit citaat maakt het duidelijk:
"'Hij is iemand die van achteruit speelt en nu voor tachtig miljoen verkocht wordt.' Dat is volgens Van der Vaart de wereld waarin we leven. In zijn tijd was dat anders. 'Ik werd voor vijftien miljoen euro verkocht. Dat was toen ook veel geld, maar nu speelt geld geen rol meer."
0 0
Daneman
Ajax heeft ook geluk dat de Ligt, van Beek en Frenkie boven de rivieren wonen. Als Frenkie onder de rivieren had gewoond had ie zomaar voor PSV kunnen kiezen.
0 0
JariJari
Schuurs komt uit het zuiden en kiest ook gewoon voor ons.
0 0
Koekepeer
Zoek Arkel eens op zou ik zeggen

*Ligt natuurlijk niet onder alle grote rivieren. My bad
0 0
Gecko
Vsn der vaart. Is held
Top Ajacied
0 -1
JariJari
Die niet terug wilde komen toen hij nog goed genoeg is. Ook slecht voor zn lichaam gezorgd (laatste jaar bij Ajax was hij slecht doordat hij dik was). Geef mij maar gewoon Klaas Jan, heb niks met van der vaart.
1 0
Rondo64
80 miljoen is wel redelijk terecht denk ik nu. Zonder de jong is ajax echt niet zo goed meer. Volgend jaar overwinteren wordt zonder hem weer een hels karwei
0 0