Borst: 'Frenkie speelt geen toneel, nooit'

FinnDekker, 16-04-2019 om 09:30, 3489 views, De Betweters |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Bij de Betweters is maandag uitgebreid gesproken over Ajax. De Amsterdammers spelen dinsdag de return in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus. De vergelijking wordt gemaakt met het team van 1995 dat het miljardenbal won.

'Het is appels met peren vergelijken', begint Hugo Borst, die het gek vindt dat Aad de Mos zoveel huidige spelers beter vindt dan de Ajacieden van toen. 'Het is toch raar? Vier spelers maar van toen... Hij twijfelt tussen Daley Blind en Frank Rijkaard. Hij kiest nét voor Rijkaard...' Koert Westerman snapt de beredenering van de oud-coach wel. 'Het tempo is zo omhoog gegaan. Geen een speler zou mee kunnen in het huidige Ajax.'

'Maar waar kon je meer van genieten? Het Van Gaal-Ajax was een geoliede machine, waarin iedereen heel gedisciplineerd zijn werk moest doen. Dit Ajax is een verzameling individualisten. Ze nemen het teamverband niet zo nauw. Maar het is smullen', luidt de voorkeur van Borst vervolgens.

Frenkie de Jong

Tot slot wordt ook de blessure van Frenkie de Jong aangehaald. Westerman vraagt zich af of Ajax en De Jong expres doen alsof de middenvelder geblesseerd is. 'Dat doet Frenkie toch niet? Frenkie speelt geen toneel, nooit', reageert Borst.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RaynoFischer
Frenkie speelde geen toneel nee, maar is wel een slimme jongen, luisterde gewoon naar zijn lichaam.
Je speelde thuis tegen Excelsior die je gewoon duidelijk ging winnen, dan moet je niks forceren en zorgen dat je er tegen Juve staat ;)
0 0
JPM
Een verzameling individualisten die het teamverband niet zo nauw nemen.

Dit toont maar weer eens aan dat die Borst er he-le-maal geen pepernoot van begrijpt, of wil begrijpen wanneer het om Ajax gaat.
1 0
Rentokill
Ik snap hem wel een beetje. Als je de lijnen doortrekt dan heeft Frank de Boer de dicipline die van Gaal bij Ajax predikte te ver doorgevoerd met zn looplijnen. Onder Bosz ging het de hele andere kant op met de 3 secondenregel en duelkracht. Bij ten Hag komt er weer wat balans. Wat hij vooral toevoegd is weerbaarheid (plan B) en mentalitieit.
0 0