'Hadden ze maar niet moeten degraderen'

FinnDekker, 16-04-2019 om 09:15, 6522 views, NOS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Arno Vermeulen vindt dat FC Twente en de betrokken supporters niet moeten zeuren om een kampioensduel in de Johan Cruijff ArenA. 'Echt onzin. Hadden ze maar niet moeten degraderen', reageert de commentator bij Sportforum van de NOS.

'Denken ze bij Twente dat ze daar alles voor elkaar kunnen krijgen? Ze hebben net vijftien miljoen euro uit de zakken van de gemeente geklopt en nu willen ze in de Arena voetballen? Nee, volkomen terecht dat Ajax dat niet doet', aldus Vermeulen, die vindt dat de Tukkers zich anders moeten opstellen. 'Twente mag wel iets bescheidener zijn.'

Oud-Ajacied Hedwiges Maduro is het eens met zijn tafelgenoot. 'Het is jammer voor Twente, en ik begrijp ze, maar Jong Ajax speelt alle duels op De Toekomst. Dus deze ook. Je moet je niet gaan aanpassen aan een tegenstander die kampioen kan worden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Of Ajax maar ff de Arena wil afhuren incl. alle verplichte veiligheidsmaatregelen voor 1.500 verwende Twente supporters, ik dacht het niet.
1 0
vdhaas
Alsof ze de arena kunnen vullen...
0 0
geronimo
Twente kan de pot op, hun supporters haten Ajax als de pest
5 0
JariJari
Dit! Gun ze niets.
1 0
Mark03
Ze zitten altijd te zeiken over dat die Jong-teams competitievervalsing zijn. FC Twente dat ineens op een andere locatie speelt en ook nog eens veel meer supporters mee mag nemen dan andere clubs, is dat dan geen competitievervalsing?
4 0
OpNaarNummer4
Mensen doen alsof het kwestie van gunnen is, maar wat die woordvoerder al zei: De arena kan je niet even huren zo kort van te voren. De Arena is namelijk niet van Ajax. Stel dat het wel had het gekund, had het enorm veel geld gekost. Twente gaat dan namelijk met heel veel supporters komen, wat evenredig is aan veel politie inzet. Gaat Twente dat betalen? Dacht het niet, die hebben nog genoeg schulden. En zelfs dan is er natuurlijk nog het argument dat mochten ze bij elke andere ploeg kampioen kunnen worden, dan was hier al helemaal geen sprake van. Wil je zo graag met veel supporters kampioen worden, pull dan een Juventusje en verlies deze wedstrijd.
4 0
BokkieBokstra
Sorry hoor, Twente is een grote club met, ook in de toto divisie, een grote aanhang dus begrijpelijk dat ze deze vraag doen. Wat Twente in het verleden heeft gedaan of geld van de gemeente dat doet totaal niet ter zaken. Kan natuurlijk dat de Arena niet beschikbaar is, maar als wel kan vind ik het ook wel sympathiek om Twente tegemoet te komen. Collegiaal. Ajax is op zijn beurt ook blij als er geschoven wordt met wedstrijden voor ivm CL. Ik vind dat Ajax zich hier groot in moet tonen.

Aan het racuneuze gepraat van Vermeulen heb je nu niets. Of moeten we het over AZ hebben en hoe die aan zijn geld is gekomen? Roofgeld van Dirk.
0 -17
Nosky
Prima als Ajax daaraan mee zou werken, maar het heeft geen enkele reden om dat te willen doen.

Weet je nog dat 'onze' supporters in twee steden geweigerd worden?
En dan wel ruimte maken voor uitsupporters van een andere club?

Ik zou het best wel mooi vinden als die wedstrijd in de JC ArenA gespeeld zou worden - al zou dat kunnen, maar als Twente dat gaat eisen is het wat mij betreft meteen klaar.

Uberhaupt, Ajax zou dat ook enkel op één voorwaarde moeten doen: uitpubliek bij ADO en Feyenoord.
0 0
ACB
Als er wds van Ajax worden verplaatst ivm de CL iddat een verdienste van Ajax en in het belang van het NL voetbal lijkt mij. Al wil dat er bij sommige andere clubs niet in... Twente heeft geen enkele positieve bijdrage aan het NL voetbal geleverd na 1975 en verdient wmb helemaal niets.
Het zou wel een groots gebaar van Ajax zijn maar kan mij uitstekend voorstellen dat ze hier niets voor voelen.
0 0
Vlieske
Aan je naam te zien kom je uit die buurt.
1 0
BokkieBokstra
Ook dit doet niet ter zake waar ik vandaan kom. Het gaat over stijl en klasse die Ajax had kunnen tonen en een goed gastheer zijn voor Twente dat kampioen kan worden. Ik vind het sneu rancuneus gekruidenier van Ajax.
0 -7
ACB
In dit geval ( twente heeft de boel aardig genaait) kan ik mij best voorstellen dat Ajax niet meewerkt. Zou het om Sparta of bijv GAE gaan kan ik mij indenken dat er misschien naar een oplossing werd gezocht.
1 0
BokkieBokstra
Maar dat is verleden tijd, munsterman en zijn boekhouding. Vind dat je er ook een keer over op moet houden. Nu krijg ik het idee dat de boosheid op Twente een rol speelt. En dan uitgerekend van Arno Vermeulen, de AZ-er. Is zeker ook vergeten dat zijn club is gebouwd op roofcentjes van Dirk.
1 -8
JariJari
Krijgen we jullie gestolen titels en alle misgelopen miljoenen terug?

Nee dan snel je bek houden en ik hoop dat Twente failliet gaat.
1 0
Pipodeclown112
Dus we mogen niks van Twente vinden want dat is allemaal verleden tijd, maar AZ moeten we blijven bashen? Lekker consequent he?
2 0
BokkieBokstra
Ik vind niet dat we AZ moeten bashen en ook Twente niet. Gebeurd is gebeurd, daar ging het me om. Vermeulen doet dat wel. Dan haal je de zaken door elkaar.
0 0
Pipodeclown112
Daarom heb je het zeker ook herhaaldelijk over 'de roofcentjes van Dirk'? Gebeurd is gebeurd, toch? Volgens mij haalt BokkieBokstra zelf ook wat zaken door elkaar.
0 0
BokkieBokstra
Ik reageer op Vermeulen die oude koeien uit de sloot haalt. Dat doe ik dan even over AZ. Daar denk ik ook over, het is gedaan. Maar Vermeuelen haalt zaken door elkaar wat betreft Twente. Zwak voor een journalist.
0 -1
Ruff Rhythim
Hoezo erover ophouden als een club als Twente willens en wetens de boel genaaid heeft (en nog steeds) en keer op keer uit de stront getrokken wordt hiervoor, daar waar andere clubs net aan hun hoofd boven water moeten houden zonder overheidssteun en daarom vaak ook omvallen.

Weet je hoeveel onvrede er zit bij die clubs als je ziet dat die gasten steeds gered worden terwijl die andere noodlijdende clubs er aan onderdoor gaan?
En weer moeten zien hoeveel miljoenen er nu weer in die bodemloze put worden gestort om die club overeind te houden? Niks verleden tijd !!

Twente die allang wist dat ze er financieel rotslecht voorstonden, maar doodleuk door gingen met geld spenden?

De manier waarop Twente hun gemeente als het ware chanteert om financieel bij te springen, want bij een faillissement van die club wordt het financieel alleen nog maar erger voor de gemeente Enschede?

Het zijn deze dingen waarom vele andere clubs een intense grafhekel aan deze club hebben gekregen.
0 0
BokkieBokstra
Ja, god zo is het maar net. Ik ben ook nog steeds boos dat Haarlem niet gered is door de gemeente voor een flauwekul bedrag. Nadat ze meegegaan waren in de plannen van die fantast van een Erik de Vlieger. NAC heeft weer de bof dat de gemeente van alles doet. Twente ook. Zo is het maar net. Ik vind dat je daar op een gegeven moment over op moet houden, nu krijg ik het idee dat er meer door elkaar heen speelt. De boosheid op Twente en een eventuele wedstrijd in de Arena.
0 -3
Ruff Rhythim
Ja die zaken kan je nou eenmaal niet meer los van elkaar zien, heel simpel.
Daarnaast denken die supporters wel even de stad te komen overvallen met veel geschreeuw en bombarie in hun aankondigingen, terwijl een toontje of duizend keer lager zingen hen een heel stuk beter zou passen...
0 0
BokkieBokstra
Dat is duidelijk dat je dat niet los kan zien, dat doen Vermeulen en Thijs Zonneveld ook niet. De laatste begon nog over een transfer van Fer waar niets aan deugde.
ik herinner me ook dat de Twente fans naast de schoenen liepen na de titel maar hoort dat niet bij iedere club met succes? Niets menselijks is de twente mensen vreemd. En dat een tocht willen maken in de stad is inderdaad gekkenwerk.

Maar ik geloof dat ik wat alleen sta met de voorkeur voor Twente fans in de Arena!
0 -1
Deepblue
Ben het wel vaker eens met Arno Vermeulen, ook nu weer!
3 -1
Elayais
Je moet het toch ook gewoon doen met de omstandigheden bij een uitwedstrijd? Dit zou hetzelfde zijn als Ajax aan VVV vraagt om even dat kunstgras te vervangen voor de wedstrijd, want dat is fijner.

Wij mogen toch ook geen supporters meenemen naar ADO? En sommige uitvallen zijn kleiner voor ons om veiligheidsredenen. Gaat echt nergens over dit. Dat je als "grote" club FC Twente überhaupt een titel in de kkd wilt vieren...
4 0
JariJari
Hopelijk keren ze volgend jaar weer terug. Kunnen ze proberen nog zo'n titel te winnen.
0 0
Elayais
uitvakken*
0 0
Sluk
Als ze in Enschede de boel niet hadden opgelicht hadden wij die 34ste titel al en was Twente nooit kampioen geworden. Tegelijkertijd waren ze dan ook nooit gedegradeerd, dus Twente heeft het compleet aan zichzelf te danken. De supporters van Twente kunnen hier alleen niet zoveel aan doen, zij mogen hier dan ook best over mopperen, maar dan wel op de toekomst komende vrijdag ;)
4 0
Mokum2018
Echt, ja echt ben ik het nu eens met Arno Vermeulen. Dat had ik nooit verwacht!
6 0
Mauroafca
Als er nou 1 club is die de komende 15 jaar even zijn smoel moet houden is het Twente wel.
8 -1
Schip
Het is veelzeggend dat ze zich maar blijven wentelen in de slachtofferrol.

Gedegradeerd, de boel opgelicht, de club bijna naar een faillissement geduwd, financiële verplichtingen naar zovele partijen niet nagekomen, belastingcenten opgesoupeerd van de gemeente.

En dan nog verongelijkt gaan lopen doen, omdat ze niet bij een wedstrijd kunnen zijn waarin ze mogelijk geen kampioen gaan worden.

Als ze een feestje willen vieren, doen ze dat lekker in het eigen stadion. Dat heb je met thuiswedstrijden.
6 -1
Bart_meer
Wat ben ik het hier mee eens!
0 0
433metdepuntnaarlinks
Dat ik het nog een keer eens zou zijn met Arno Vermeulen ... Maar spijker op de kop dit!
9 0