'Juventus - Ajax is een wedstrijd van nu of nooit'

GinoHaverkamp, 16-04-2019 om 08:35, 8349 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als Ajax of Juventus de Champions League wil winnen, dan moet dat dit seizoen gebeuren. 'Juventus - Ajax is een wedstrijd van nu of nooit', schrijft De Volkskrant in haar voorbeschouwing voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd.

Ajax heeft, samen met FC Porto, van alle Champions League-kwartfinalisten de kleinste begroting. Eigenlijk is het voor Europese begrippen een kleine club. De Volkskrant: 'Ajax plukt de dagen en wil zijn talentvolle generatie laten gloriëren voordat het grootkapitaal de etalageruit breekt.' Vrijwel elke basisspeler van de Amsterdamse club staat in de belangstelling van op zijn minst één Europese topclub én Frenkie de Jong stapt deze zomer al over naar de wereldtop. De middenvelder speelt volgend seizoen voor FC Barcelona.

Juventus, daarentegen, behoort al jaren tot de Europese top, maar verloor wel haar laatste vijf Champions League-finales. In 1997, 1998, 2003, 2015 en 2017 werden de Italianen verslagen. De laatste gewonnen finale was uitgerekend tegen Ajax. Toen werd gewonnen na penalty's. Om wat aan die droogte te doen heeft de club wereldster Cristiano Ronaldo naar Turijn gelokt. 'Voor de speciale missie', schrijft De Volkskrant. De Portugees maakte in de achtste finale, tegen Atlético Madrid, eigenhandig een 2-0 achterstand ongedaan en was vorige week tegen Ajax belangrijk met de enige Italiaanse treffer.

Wie van de twee ploegen het Champions League-seizoen na de wedstrijd mogen vervolgen, weten we dinsdagavond rond een uur of elf. De tegenstander in de halve finale is Manchester City of Tottenham Hotspur.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint van Juventus? Zet dan in en krijg 14 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
behangdelul
Denk wel eens tegen beter weten in: Zou de UEFA/FIFA zich niet kapot schamen dat ze het voetbal zo naar de kloten hebben laten gaan dat een team als Ajax nu alweer door het grote geld wordt leeggeplukt?

Maar ach...tegen beter weten in.....not a single fuck was given...
0 0
Schip
Mjah, het is de interne markt werking die voor een stroom van talent naar de grote competities zorgt. Niet zozeer de Uefa. De Fifa al helemaal niet.

Wanneer de Uefa regels opstelt om die stroom te neutraliseren, stremmen ze het vrij verkeer van werknemers. Dat is een verboden belemmering in principe.

Alleen op interne markt niveau kun je uitzonderingen inroepen. Misschien dat een brexit wijzigingen teweeg brengt, maar dat is mogelijk wishfull thinking.
0 0
behangdelul
Misschien om te beginnen eens starten met dat je als club die deelneemt in de CL gewoon geen schuld mag hebben. En als je wel mee doet heb je geen aanspraak op het prijzengeld. Gewoon je eigen broek ophouden. Vervolgens minimaal 6 spelers uit eigen land en pas transfers vanaf hun 18e, daarvoor is het verboden om met jeugd te praten.
0 0