'De fitheid van Ajax is opzienbarend'

GinoHaverkamp, 16-04-2019 om 07:55, 8609 views, Trouw |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Erik ten Hag beschikt dinsdagavond tegen Juventus, mits Frenkie de Jong in staat is om te starten, over een fitte selectie. En dat is redelijk uniek te noemen in dit stadium van het seizoen. 'De fitheid van Ajax is opzienbarend', schrijft Trouw dinsdagochtend.

De wedstrijd tegen de club uit Turijn wordt voor Ajax al de 51e van dit voetbalseizoen. 'Het is het elftal nauwelijks aan te zien', merkt Trouw op. Andere Champions League-kwartfinalisten moeten puzzelen met hun opstelling, terwijl Erik ten Hag structureel met de vaste basiself kan starten. Bij Juventus zijn bijvoorbeeld Giorgio Chiellini en Mario Mandzukic geblesseerd afgehaakt.

Niet alleen fysiek zijn de Ajacieden fris. Ook op mentaal gebied maken de spelers een goede indruk. 'Elke wedstrijd, of het nu de competitie, het bekertoernooi of de Champions League is, wordt aangevangen met dezelfde intensiteit en hongerigheid. Dat is bewonderenswaardig gezien de eindfase van het seizoen, waarin de wedstrijden zich snel opvolgen.' Spelers als Daley Blind, Dusan Tadic, Donny van de Beek en vele andere basisspelers hebben deze jaargang al meer dan 45 duels gespeeld.

Het helpt volgens Trouw dan ook mee dat voor veel jonge spelers de Champions League een nieuwe ervaring is. Zij zijn tot op het bot gemotiveerd. 'Ze zijn gretig om zich te tonen voor het oog van de wereld', besluit de krant.

Denk jij dat Ajax en Juventus met 2-2 gelijkspelen in Turijn? Zet dan in en krijg 13,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NaarCLbeker5
Misschien zijn wij nu degenen met de doping, in plaats van Juventus vroeger.
0 0
3*stars*3
Dacht ff dat uitspraak van Verheijen was. ;-)
0 0
RedFeather
En weinig blessures
1 0
blava
Ten Hag heeft een Duitse opleiding gehad. In Duitsland is men niet vies van conditie training. In Nederland wel. Een van de belangrijkste redenen dat het Nederlands voetbal terugviel. Langzamerhand wordt men ook in Nederland wakker. Zoals gewoonlijk is Ajax voorloper. Technisch voetbal met een goede conditie is dodelijk voor de tegenstander met Frenkie de Jong en Donny van de Beek als exponenten.
2 0
Kikke
Inderdaad! Nooit begrepen dat die voetballers professional zijn met zo weinig conditie training. We kregen op onze twaalfde al intervaltraining schema’s mee op vakantie. Je spieren worden na twee weken al minder.. onbegrijpelijk en als Bosz niet slaagt in Duitsland voor een tweede keer is dat om dit. Hij blijft maar volhouden dat hij daar niet in gelooft! Hoe ik ook hem een fantastische trainer vind, dit zal hem internationaal de das om doen.. als je Cruijff zijn docu’s ziet, had dat Ajax team ook zware conditie training! Als je lichaam pijn doet, nog een stukje verder gaan, zo bouw je conditie op..
0 0
Tscheu
Stay fit !!!
1 0
Ozymandias
In de eerste seizoenshelft werd er nog veelvuldig geschreven dat Ten Hag de spelers te intensief en lang liet trainen. Zo blijkt maar weer hoe conservatief de (Nederlandse) voetbalwereld is. Alle verandering is “fout” tot het moment dat het nut van deze verandering is bewezen. Nooit zal de Nederlandse sportmedia bij een verandering eerst gewoon even de tijd nemen voordat ze een mening formuleren over zo’n verandering. Nu blijkt Ajax ondanks een zeer zwaar seizoen toch fitter dan ooit. Ajax was tegen Bayern, Real en Juventus de fittere ploeg en dat terwijl dit Europese topclubs zijn wiens spelers jaar in jaar uit zo’n zwaar programma afdraaien.
6 0
Kikke
Zeg het al jaren, het is heel simpel hoor! Als je een super conditie hebt, dan raak je minder snel vermoeid, daardoor minder fouten en minder blessures.. daarbij win je vaak door fittere condutie aan het einde van de wedstrijd. Vind het ook onbegrijpelijk van mindere teams in de eredivisie, want conditie training kan iedereen doen. Dus als je minder talent hebt, kan je er in ieder geval voor zorgen dat de conditie tip top in orde is!
0 0
BillSplate
Laten we hopen dat dit ook gewoon zo aanhoudt.
1 0