'Mazraoui op links geen succesvol experiment'

SJvanveen, 15-04-2019 om 22:53, 7334 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Vincent Schildkamp is niet geheel zeker van Noussair Mazraoui op linksback bij Ajax. De verdediger vervangt mogelijk de geschorste Nicolas Tagliafico tegen Juventus dinsdagavond, maar daar wordt niet iedereen warm van.

Schildkamp, commentator en journalist van FOX Sports, laat bij Natafelen weten dat hij Mazraoui op linksback geen keuze voortkomend uit weelde vindt. 'In Florida, toen stond hij daar, en was het geen succesvol experiment.' Henk Hoijtink vervolgt: 'Het is niet pur sang verdedigen wat hij doet. Als rechtsback kan je daar je kanttekeningen bij plaatsen.' 

Kenneth Perez komt met een andere variant, waarbij de aanvallende impulsen en automatismen mogelijk meer bewaard blijven. 'Kan Joël Veltman geen linksback staan? Je hoeft er niet overheen, terwijl Mazraoui juist over Ziyech heen kan.' De voormalig Ajacied ziet de afwezigheid van Tagliafico bovendien niet als doorslaggevend iets. 'Frenkie de Jong, hij is heel belangrijk. Vier spelers moeten echt fit zijn, namelijk: André Onana, Matthijs de Ligt, De Jong en Dusan Tadic.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
Damn, Neres gaat ook weg. Arsenal will hem zsm inlijven.

Tadic, Ziyech, de Jong, Tagliafico, de Ligt en Neres gaan dus allemaal weg. De tering!

En misschien Blind en vd Beek ook.
1 -4
Boer Gijs
Helemaal niet joh
0 0
ETM
Kap nu verdorie met bezig zijn met volgend seizoen. Leef nu! Nu staat Ajax in de kwartfinale van de CL in haar volle glorie. Als het grote Ajax-wezen waar jij als het goed is bezeten door bent. Neres doet mee, Aad.
Stop met denken aan de ijskoude realiteit van de industriele voetbalwereld.
Nu genieten, Aad. Morgen is nu van latere zorg.
We spelen tegen Juve met Ronaldo. Wij zijn Ajax etc.
Je reageert op topic Mazraoui als linksback. Wat denk je ervan Aad?
2 0
mgtow
500 miljoen op de bank en niemand van naam of statuur die naar ons wil komen. Zodat we opgescheept zitten met de Vlappies en de Pierie's die normaal naar Feyenoord zouden gaan.
1 -1
ETM
Gaat nergens over om een optreden van Mazraoui in een oefenwedstrijd te vergelijken met een eventueel optreden in de CL. Hij zal de pot van zn leven moeten spelen waar hij ook staat. En wie er ook staat het is een achteruitgang tov Tagliafico.
Normaal gesproken is de linker flank de flank waar het meest gecombineerd wordt. Maar thuis tegen Juve hevelde het spel juist naar rechts. Benieuwd wat er nu gebeurd. Veltman op rechts laten zorgt iig dat je 3 man laat staan. Dat zou een logische keus zijn. Aan het centrum wil je niet komen. Veltman heeft ook al heel lang niet als cv gespeeld. Daar zijn automatismes echt t meest cruciaal.
Ik vind dus Sinkgraven of Mazra op links de enige echte afweging. Sinkgraven heeft meer om op terug te kunnen vallen. Maar ik denk dat Mazra meer vertrouwen heeft. Die heeft veel meer met dit team gespeeld en al meerdere positieve CL ervaringen. Mazra op links lijkt me dus echt de meest voor de hand liggende keuze. Als Costa start en je dus extreme snelheid vanaf rechts heb komen zou je kunnen redeneren Mazraoui dan meer nodig te hebben, maar Veltman kan weer beter 'vroeger' verdedigen, dus het gevaar in de kiem proberen te smoren. Daarbij lijkt het me dat Costa weer vanaf de bank zal komen.

Tegenover wie de heren Veltman en Mazra ook komen te staan, het wordt de test van hun leven. Ajax moet zorgen dat het als team sterker zal blijken te zijn.
1 0
atalantanio
In de VS had niemand er zin in, dat kun je niet vergelijken met nu. Ik zou Mazraoui daar gewoon neerzetten en Veltman rechts, anders worden het weer van die fantasie-opstellingen.
0 0
paulurs
Ik zou voor een 3-4-3 gaan met Mazraoui op het middenveld. We hebben gewoon geen linksback die goed genoeg is, Blind is de enige, maar Magallan en de Ligt is nog niet ingespeeld.

Ik zie weinig problemen in het omgooien van de opstelling, het systeem is Frenkie. Hij draait ook moeiteloos mee in het Nederlands elftal. De aanval blijft gewoon in takt.
0 0
hakkietjakkie
Waarom niet Blind, Mathijs, Veltman, Mazraoui dan? Staat iedereen op zijn goeie been.
0 0
paulurs
Veltman centraal? Pure zelfmoord.
1 0
AsensioWillemsen
Beetje overdreven om te stellen dat Mazraoui verdedigend niks brengt. Er zijn weinig aanvallers geweest die hem dit seizoen helemaal hebben weggespeeld
10 0
Bramzel
Klopt, maar dat was wel op rechts.
2 0
Gajes
Wat is er met sinkgraven? Is verdedigend niet geweldig maar aanvallend prima
2 -5
Pierre Heno
Kijk Ajax-Heerenveen nog even terug svp. Sjinkie was bij 3 van de 4 tegengoals betrokken.
Liep overal achteraan. Nooit meer LB zetten, behalve misschien tijdens de rust.
1 0
Labrador
Die komt achterin gewoon te kort. Nous speelt dit seizoen prima maar was de laatste tijd wat minder. Misschien dat hij , nu hij de hete adem van Veltman in zijn nek voelt, wat beter gaat spelen.
2 -2
Rondo64
Ik vermoed dat Mazraoui linksback staat, gezien het feit veltman ook op rechts inviel tegen excelsior. Heel erg vind ik het niet maar volgens mij is veltman wel iets beter met zijn linker been
2 0
ajax4lifebaby
Zou gewoon mazroui op rechts zetten omdat hij een geweldig koppel is met ziyech en veltman dan centraal en blind links back. Grote fout als hij mazroui op links gaat zetten denk ik.
0 -6
Pierre Heno
Veltman centraal is een zekerheid voor essentiële fouten = tegengoals.
0 0