'Ben bang dat Ajax afgelopen week de kans heeft laten liggen'

GinoHaverkamp, 15-04-2019 om 12:40, 11123 views, Algemeen Dagblad |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Willem van Hanegem heeft weinig vertrouwen in een goed vervolg van de Champions League-campagne van Ajax. 'Ik ben bang dat Ajax afgelopen week dé kans heeft laten liggen om Juventus echt in grote problemen te brengen', schrijft de oud-international van Nederland in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Ajax speelde volgens de Kromme zeker een prima wedstrijd afgelopen woensdag tegen de Italiaanse grootmacht, maar 1-1 was niet genoeg. 'Ik vrees dat Juventus morgen in Turijn wél bij de les zal zijn, al blijft Ajax een ploeg die het in zich heeft om ook in uitwedstrijden toe te slaan.'

'Juventus zal blij zijn geweest met de 1-1 in Amsterdam', denkt Van Hanegem. Vooral aan de bal vond hij de club van sterspeler Cristiano Ronaldo niet zo sterk. In tegenstelling tot vele anderen is hij overigens niet bijzonder lyrisch over Jurgen Ekkelenkamp, die in de slotfase Ronaldo naar de grond werkte tijdens een counter. 

'Dat Ajax in Europa weer aanzien krijgt, is mooi. Al moeten we ook weer niet overdrijven. Jurgen Ekkelenkamp gun ik een geweldige toekomst, maar Cristiano Ronaldo even vasthouden ongeveer omschrijven alsof hij net de winnende treffer in de finale heeft gemaakt, dat is gekkigheid. Dit stelde niets voor, dit had iedereen kunnen doen', zegt Van Hanegem daarover.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4xbestevaneuropa
Net als Boskamp verwacht ik bij deze heren toch een hele lichte angst dat Ajax straks bij de beste 4 van Europa gaat horenZe waren de laatste club uit nl die een europa cup won. Dat aller laatste beetje 'shine' willen ze niet ook nog verliezen en ze voelen de bui nu al hangen.
Toch geef ik van Hanegem een beetje gelijk, je had voor rust al 2 goals kunnen maken en die tegengoal was ook een cadeautje van Ajax. Als je beseft dat Juventus op de slachtbank lag en ze eigenlijk alleen een paar vingers missen, heeft Ajax zichzelf te kort gedaan. Natuurlijk kreeg Juventus ook kansen en die bal op de paal.Maar alle italiaanse kranten zeiden zelfs dat Ajax beter was en dat ze vergaten het af te maken. Dus op de slachtbank maar ze laten leven.
Het zit Ajax erg mee, ze kunnen ook 2 goals maken in de 1e helft, wie kan dat uitsluiten. Ik denk dat het erop of eronder is, of juve maakt er een paar en AJax heeft weinig in te brengen, of Ajax maakt de kansen af. Bij 1 goal van AJax gaan ze zweten want als AJax er dan nog 1 maakt dan moet juve er 3 maken om te winnen. Denk niet dat er een middenweg is van 1-1, of juve is in vorm of ajax maakt de kansen af. Denk dat als de geest uit de fles is bij AJax en juve zonder hun leider chielini de boel niet ziet zitten, ajax over ze heen kan walsen. Of het wordt 1-0 of 2-1 want het blijven natuurlijk italianen en juve waar wij bijna nooit van winnen. Maar dat was real ook.
0 0
koenos1
Ik zie zelf het gelijkspel juist als iets positiefs. Bij winst zijn de jongens zowat al met hun hoofd bij de halve finale en dan zal Juve er nog meer opklappen..
0 0
Pierre Heno
Helaas kunnen we ons Ajax niet in de halve finale CL praten.
0 0
MM1974
Ja en ik ben ook bang:)
0 0
Frank1978
Nou, mensen, we horen het... We moeten hopen dat Juventus ook morgen niet bij de les is. Ik ben het best vaak eens met Willem, maar dat Juventus tegenviel in Amsterdam, lag puur aan AJAX. Spelen we morgen weer zo goed en hebben we een beetje geluk, zit een plek bij de laatste vier erin, maar dan zal het ook wel weer liggen aan een tegenvallend Juventus...
2 0
Labrador
Edgar Davids zei het al bij Studio voetbal: Het ligt volgens de kenners altijd aan de tegenstander maar het ligt gewoon aan Ajax. Bayern,Juve,Real en Benfica hebben gewoon weinig te vertellen.
3 0
mercurius3
@JPM: als ik een pessimist ben dan zijn alle bookmakers dat ook. De odds zijn sterk in het voordeel van Juve. Men is realistisch. Bovendien leiden Italianen niet aan de Hollandse grootheidswaan. Er wordt enkel met respect over Ajax gesproken in Italië, geen negatieve wanklank over de tegenstander bij supporters, positieve stukken over Ajax in de krant, de trainer en het elftal spreken met respect over de tegenstander. Hoe anders is het in Nederland. Er wordt met zeer veel dedain over Juventus gesproken, Ajax wordt opgehemeld, supporters zijn respectloos en betichten Juve van doping zonder enig bewijs. Dat gaan die Italianen nooit pikken, die maken het gewoon klinisch af zoals altijd
0 -6
mallerd
Lul niet zo dom joh.
0 0
Frank1978
Net zoals Real het wel even af zou maken na de overwinning in Amsterdam...
1 0
MPAjax
1-1 is voor Juventus een gunstige uitgangspositie geweest inderdaad maar met 0-1 in Turijn winnen moet voldoende zijn ;-)
0 0
Frank1978
Ik hoop op 0-2...
0 0
Bullmajor
wordt gewoon 1-3
0 0
mercurius3
Met drie uitbraken van Juve liggen er drie in het netje bij Ajax. 1 kans 1 goal. Ik schat de kansen van Ajax op 25 procent. Italianen laten zich nooit gek maken door welke hosannastemming dan ook en spelen zulke wedstrijden klinisch uit. In Nederland heeft men zich teveel mee laten slepen door hosanna
1 -2
JPM
Dat een uber-pessimist zoals jij ons uit bij Juve (!) nog 25% kans geeft in de kwartfinale van de CL, is een teken dat dit seizoen ongekend is. Laten we dat koesteren.
4 0
JariJari
Ik denk 20% maar dat inderdaad gewoon erg goed. 20% kans op halve finale CL.

PSV heeft 20% kans voor de eredivisietitel :p
Willem 2 heeft 20% kans op de beker
1 -1
Freddy Al
De Kromme is in de regel wel realistisch en niet negatief over Ajax, zijn gevoel over de kansen van Ajax is reëel.
Wat mij betreft moeten we onbevangen gaan spelen, uitgaan van niks en vechten voor goud.
Juventus is geen betere ploeg dan Real Madrid maar is wel heel serieus gewaarschuwd door ons spel daar.
Fysiek zijn ze in het voordeel niet in de laatste plaats doordat ze heel veel spelers hebben gespaard dit weekend.
Het zal heel moeilijk worden en we hebben wat geluk nodig om dit te overleven,eerlijk is eerlijk.
1 0
VakO
Gelukkig bepaalt het spel van Ajax het resultaat en niet de woorden van de kromme.
0 0
HZMKK
Willem is altijd heel realistisch en heeft hier ook gewoon gelijk.
Niets mis mee
2 -1
masterrr
Sneue titel van AS.
Objectief hoeft natuurlijk ook niet helemaal maar altijd maar die quotes van Willem eruit halen. Vind zijn kijk altijd wel realistisch! Ook uiterst kritisch naar zijn eigen club.
3 0
GinoHaverkamp
Na nader inzien, en na het lezen van jullie comments, kwamen we inderdaad tot de conclusie dat het niet zo'n hele goede titel is. Het klopte feitelijk gezien wel, zoals Bakayaka hieronder al zegt, maar ik snap dat jullie toch met een wat andere insteek op het artikel klikken. Daarom hebben we het ook aangepast. Denk dat deze titel wat meer de lading dekt!
1 0
sucre
Dit is weer een mooie hoor van AS.. bijzonder lyrics! Haha
2 0
GinoHaverkamp
Haha, daar lagen we even te slapen. Bedankt voor het scherpe oog!
0 0
Babayaka
Oe beetje zuur.
1 0
BarcoVanMasten
Pfoe, wat een trieste verdraaide clickbait titel. Ga alsjeblieft niet Voetbalzone achterna. En doe wat journalisten eigenlijk zouden moeten doen: Het nieuws eerlijk overbrengen!
10 -1
Gecko
Feijenoord is een topploeg Willem

Not
2 -3
atalantanio
Alsof Juve in Amsterdam niet bij de les was. Hoeveel goede wedstrijden tegen Europese topclubs moet Ajax nog spelen voordat de credits daarvoor eens naar Ajax gaan?
7 0
Babayaka
Dat is een goeie, en wat zullen ze verzinnen wanneer ajax onverhoopt de cl wint.????
3 0
HansBeus
Dan hebben ze geluk gehad met dat de tegenstanders in een moeilijke fase zaten...
1 0
Schwalbino
Volgens mij heeft hij het toch echt erover dat we het neerhalen van Ronaldo door Ekkelenkamp niet moeten overdrijven en niet over de prestatie van Ajax in zijn algemeenheid.
15 -1
Babayaka
Hij zegt toch echt, het is mooi dat ajax meer aanzien krijgt in europa, al moeten we het ook niet overdrijven. Heeft nog niks met ekki te maken.
2 0
RJB1979
Dit.
1 0
Arie Vink
Aanzien is terecht, de reactie op de actie van Ekkelenkamp is overdreven. Maar dat wil Willem niet op zo een manier zeggen, want dat is teveel eer voor Ajax.
4 0