'Van de Beek is de personificatie van Ajax'

GinoHaverkamp, 12-04-2019 om 07:40, 6238 views, Trouw |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Donny van de Beek is exponent van het gretige Ajax van dit seizoen. Dat vindt TrouwDe middenvelder speelde woensdag tegen Juventus (1-1) een goede wedstrijd en wordt geprezen om zijn prestatie.

Het moment na afloop van het duel tussen de beide ploegen was volgens Trouw veelzeggend. Van de Beek en Leonardo Bonucci spraken nog even met elkaar op de middenstip. 'In zekere zin waren ze woensdag de personificaties van Ajax en Juventus', schrijft de krant. 'Van de Beek jeugdig, energiek en fel, Bonucci efficiënt, zakelijk en kordaat, waarbij de routinier soms alle zeilen moest bijzetten om de gretige Ajacieden van zich af te slaan.'

Die jeugdigheid, energie en felheid viel dan ook goed terug te zien in het spel van Van de Beek. Hij speelde beweeglijk, was balvast en leverde goede passes af. Tevens wist hij Miralem Pjanic, de regisseur op het middenveld bij Juventus, uit zijn spel te krijgen. 

'Ajax lijkt de wetten van het internationale topvoetbal snel te adopteren. Dat geldt ook voor Van de Beek', vindt het dagblad. 'De prominente rol die hij momenteel vervult, vlak achter spits Tadic, strookt niet met zijn situatie aan het begin van dit seizoen. Toen moest Van de Beek vaak genoegen nemen met een reserverol. En als hij dan eens in de basis mocht starten, werd hij weer gewisseld. Sinds de uitwedstrijd tegen Excelsior in november staat Van de Beek echter onafgebroken in de basis.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Excelsior? Zet dan in en krijg 7,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Mooi toch. Ook dat hoort bij de ontwikkeling van een speler. Hoe ga je om met zo'n situatie. Neres heeft het ook meegemaakt. Je kunt snel je zaakwaarnemer wat stomme dingen laten roepen in de media, maar gelukkig heeft Ajax dan met spelers als Huntelaaar, Tadic, Blind en Ziyech voldoende geroutineerde spelers die de jonge honden op zijn plaats zetten (en soms via Twitter op een ludieke manier te kakken zetten).

Ik hoop dat ie nog een jaar blijft en vervolgens met een deel prijzen in zijn zak naar een prachtige club gaat.
0 0
HansBeus
Hopelijk blijft hij nog ff bij Ajax!.
0 0
Henkjanklaas
Donny heeft zich prima terug geknokt in het elftal. Hij moet nog werken aan beslissend te zijn in de CL door de schaarse kansen die hij dan krijgt binnen te schieten. Maar ja, het is nog een jonge knaap dus er zit veel potentie.
0 0