Bruggink: 'Ajax kan de Champions League winnen'

FinnDekker, 11-04-2019 om 21:00, 7638 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Arnold Bruggink deed donderdag bij FOX Sports een opvallende uitspraak. Volgens de oud-voetballer kan Ajax de Champions League winnen, mits men blijft spelen zoals het deed tegen Juventus. De Amsterdammers speelden woensdagavond gelijk tegen de Italianen.

'Ik vond Juventus en met name Ajax van zo'n ongekend hoog niveau, zo gedisciplineerd. Je kon echt zien waar ze op gehamerd hadden: geen voorzetten geven, maar doorcombineren. Eigenlijk verbaasde het me', vertelt Bruggink aan de andere aanwezigen, Jan Joost van Gangelen en Kenneth Perez.

'Als je dit ziet, kan Ajax de Champions League winnen. Als je zo'n niveau haalt tegen zo'n sterke tegenstander, dan kun je hem echt winnen', luidt de gewaagde uitspraak van de analist vervolgens. Aanstaande dinsdag is de return van de kwartfinale van de Champions League in Turijn.

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VakO
Dit is inderdaad de ultieme kans. Deze kans gaat voorlopig niet meer terugkomen, ook niet met een dikke portemonnee. Als ze Real en Juve weten te verslaan kunnen ze iedereen aan.
Het zou uniek zijn. Waarschijnlijk de eerste CL-winnaar die 3 voorrondes speelde.
Maar goed, eerst dinsdag.
0 0
Mathobo
Wie had dat gedacht 5 jaar geleden met dat zaadvoetbal van frankie...
1 -1
VakO
Dat is niet fair. Die had niet de beschikking over extreme talenten als De Jong, De Ligt en Vd Beek. Bovendien wilde het bestuur toen geen geld uitgeven.
0 0
Murtagh
Als we Juve weten te overleven wat ik zeker mogelijk acht en Tottenham in manchester iets minder waarschijnlijk. Heb je een aardige kans op de finale. En in een finale is alles mogelijk
0 0
RJB1979
Ik heb de wedstrijd niet gezien maar Liverpool kennissen die ManU - Barca keken zeggen dat Barcelona momenteel een parodie op zichzelf is. Volgende week door en alles is mogelijk.
0 0
Ajacied33
Kunnen ze ook gezegd hebben omdat ze United diep haten en haar tegenstander Barca weer wat minder sterk maken...?
0 0
ETM
Je mag gewoon niet zover vooruit kijken. Ja ik weet het, wij als toeschouwers hebben er geen invloed op, maar toch mag het niet ;)

Maar nu Bruggink zo stout is, wil ik er toch wat over zeggen. Hij heeft gelijk. Maar heel veel moet net goed ipv net fout gaan. En mijn geloof erin wordt verdubbelt als Ajax daadwerkelijk kan afrekenen met dit Juve.
Je kan dan weer zeggen jamaar Barca zus en City zo. En Liverpool dit en dat. Maar inmiddels is Ajax gewoon in de 7de hemel beland. Spurs was City tactisch de baas. Het oppermachtige City, moest zich gewonnen geven door het pressie-spel van Spurs. Porto creeerde prima mogelijkheden tegen Liverpool. Barca is Barca. Maar je kunt Ajax inmiddels niet meer geheel afschrijven.
0 0
OpaVerteld
Hoop het ook, maar als Bruggink het zegt slaat de twijfel toe.....
0 -1
JohnnyD
1-3
0 0
Aad82
Real Madrid, Juventus, Manchester City en in de finale Barcelona verslaan.
0 0
Koningtoto
Tottenham.
1 0
Koekepeer
Tottenham en Barca zou fantastisch zijn natuurlijk. Wil ik ze in Eindhoven nog eens horen over de zware poule
0 0
Koningtoto
Dinsdag door en Bruggink kan zo maar eens gelijk krijgen.
3 0
Frank1978
Absoluut... Ik zeg altijd dat als je eenmaal de laatste acht hebt bereikt van een toernooi, alles mogelijk is. Van uitgeschakeld worden in de kwartfinales t/m het winnen van de cup. Je komt niet zomaar zover in de CL. Hopelijk hebben we dinsdag een topdag en dat beetje geluk!
2 0
Koningtoto
Ajax heeft gisteren een half uur vol gas gespeeld, waarin juve niet wist waar ze het zoeken moesten. Dinsdag gaat Ajax 90 minuten vol gas en gaan we door. We zijn gewoon beter dan juventus.
3 0
Dit is mijn club
Ik droom nog lekker even mee met Bruggink, maar wat eerst onmogelijk leek kan nu echt gaan gebeuren. Als ze erin blijven slagen dit hoge niveau aan te tikken en het geluk een beetje aan je kant is dan kan Ajax serieus zijn 5e Europacup I binnen halen.
3 0
Labrador
Oei wat moet dit een kutavond zijn voor Jan Joost.
5 0
MPAjax
Ehh op basis van de wedstrijd van gisteren kan je zeggen dat Juventus aan een 0-0 genoeg heeft dus zullen net zoals gisteren achterover leunen en af en toe een uitbraak doen
0 0
JesperOlsen74
Dan hoop ik dat ze dat doen, niet te veel aanvallend ingesteld zijn en Ajax diep in blessuretijd de 0-1 maakt.
0 0
Dexy
Heb vandaag de langere samenvattingen van Liverpool-Porto, Tottenham-City en United-Barcelona teruggekeken. Qua positiespel c.q. combinatievoetbal hield het in alle drie de wedstrijden niet over.

Ik durf met vrij grote zekerheid te zeggen dat Ajax momenteel het beste positiespel van alle overgebleven ploegen heeft. Alleen City komt heel dicht bij ons in de buurt.

Qua individuele kwaliteit is het natuurlijk een ander verhaal, Ajax heeft simpelweg geen Ronaldo, Messi, Salah of Aguero die met één actie een wedstrijd kan beslissen voor je. Maar toch, als we zo blijven spelen ben ik ervan overtuigd dat we het ook een City/Liverpool/Barca heel moeilijk kunnen maken.
4 0
CL=5
wij hebben Ekkelenkamp
3 0
Moozz03
Als we winnen van Juve zie ik t ons wel die finale halen (zonder blessures en schorsingen). Dan ontketent er iets in t team, wat tot op een bepaalde hoogte natuurlijk al is gebeurd, dat uniek is. Heel erg exciting in ieder geval.
3 0
Dexy
Zeker. Het zou wat zijn zeg, als we die Cup winnen. Dat zou in internationaal perspectief een sprookjesscenario zijn vergelijkbaar met het kampioen worden van Leicester City drie jaar geleden (om maar een voorbeeld te geven).

En mochten we er toch uit vliegen dinsdag, dan mogen onze boys alsnog heel trots zijn. Wat zij hebben losgemaakt in Europa is echt ongekend.
2 0
ajaxminimax
Klopt helemaal, ik zeg nu ook wat er maar gebeurt we kunnen weer trots zijn op dit europees seizoen, Alles meer zie ik gewoon als bonus, maarja winnen dat is wel heel magisch, dan moet ik wel vakantie vragen bij de baas... Godskolere wat heeft ajax weer veel losgemaakt.
1 0
Bky
Ik roep dit al vanaf het begin, maar opeens als Bruggink het roept is het opvallend en krijgt hij een topic.
4 -3
NUL20
Wie ben jij dan?
2 0
Schwalbino
Als oud-voetballer heb je zo je privileges. Je hoeft niet eens veel zinnigs te zeggen.
0 0
Ajaxmax
Gebeurt niet, maar t kan!
0 0
Leviathan
De bal is rond... Om maar is even een cliché te gebruiken
0 0