'Ajax heeft meeste recht om kampioen te worden'

BVeenstra, 06-04-2019 om 10:40, 11996 views, NH Nieuws |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij het radioprogramma NH Sportcafé van NH Nieuws is zaterdagochtend discussie ontstaan over welke club in de Eredivisie nou de beste spelers heeft en welke club nou het beste team heeft. Zo vindt Rinus Israël Ajax een stuk beter dan PSV, terwijl oud-doelman Jan Jongbloed juist vindt dat Ajax niet per se betere spelers of het betere team heeft dan PSV.

Israël, oud-speler van Feyenoord, zou het terecht vinden als Ajax uiteindelijk kampioen wordt. Het is bovendien zijn verwachting. 'PSV heeft genoeg problemen, het spel is niet geweldig. Ajax heeft het meeste recht om kampioen te worden. Ze hebben het beste voetbal laten zien en ze hebben de beste spelers. Ajax heeft dit seizoen een geweldig niveau gehaald. Als iedereen op de top van zijn mogelijkheden speelt, heeft Ajax een beter team.'

Jongbloed is het er niet mee eens. 'Wie zegt nou dat PSV mindere spelers heeft dan Ajax? Ik vind dat flauwekul. Het gaat ook niet om de betere spelers, maar om het betere elftal. Ze staan niet voor niets bovenaan', aldus de keeper, waarna Frits Barend aanvult. 'Dan is het juist knap dat PSV het zo goed doet, met veel jonge spelers. Wees blij dat we PSV hebben, anders was de competitie al beslist.'

Juventus in het achterhoofd

Tot slot doet oud-scheidsrechter Mario van der Ende nog een waarschuwing. 'Ajax heeft Juventus in het achterhoofd. Je ziet vaak dat ploegen punten verspelen rondom Champions League-wedstrijden', aldus de oud-arbiter, die daarin gelijk heeft. Vlak voor het thuisduel met Real Madrid ging Ajax onderuit bij Heracles Almelo (1-0).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dexy
PSV kent maar twee aanvalstactieken: hoge ballen c.q. voorzetten, ofwel counters. Als de tegenstander zich terugtrekt, spelen ze alles over de flanken om hem vervolgens hoog voor de pot te slingeren en dan maar hopen dat Luuk er met zijn kop tegenaan loopt. Valt de tegenstander aan, dan zakken ze in en spelen ze lange ballen richting Luuk, die ze vervolgens moet verlengen richting Lozano/Bergwijn. Kortom, bij beide varianten is Luuk voor hen heel belangrijk.

Het is eigenlijk zo opportunistisch en simpel als de pest. Maar hun tactiek werkt hier in Nederland, omdat geen enkele Eredivisie-ploeg buiten Ajax en Feyenoord weet hoe je dit moet verdedigen. In het buitenland leren ze standaard hoe je voorzetten moet verdedigen en hoe je counters tegen moet gaan (restverdediging hierbij heel belangrijk), maar Nederlandse ploegen (uitgezonderd Ajax en Feyenoord) besteden er gewoonweg geen aandacht aan.

Precies om die reden kan PSV zoveel punten halen hier in de Eredivisie. In enige andere Europese voetbalcompetitie zou ze dit never nooit lukken, omdat de voorzetten/counters daar gewoon veel beter verdedigd worden.
3 0
Babayaka
Degene die na de 34ste speeldag bovenaan staat is de terechte kampioen
5 -8
KKoossiiee
Allemaal meningen en zover ik kan zien open deuren. Lekker interessant.
1 0
Redrum
Rinus is een goeie gozer. Natuurlijk associëren wij hem met Feyenoord, maar Rinus is een Amsterdammer. Die heeft niet van nature dat minderwaardigheidscomplex dat ze in Rotterdam wel hebben. Dat zorgt ervoor dat RInus gewoon realistisch over Ajax kan praten.
5 0
Schip
Ja, prima, ongecompliceerde, eerlijke vent. Maar praten over 'verdienen' doen topsporters niet. Je pakt een prijs of niet. En zo niet, verdien je je het ook niet.
2 0
JanTa
Met het meeste recht daar koop je geen drol voor. Ajax heeft div. keren de kans gekregen om de koppositie te pakken maar hebben dat door eigen schuld nagelaten.
1 -1
EricAjax1
Onzin dat PSV een beter team heeft. Wanneer zien mensen nu eens in hoe simpel het is? Psv speelt alleen maar op de counter. nemen geen enkel risico in hun spel en daardoor lijkt het alsof ze verdedigend beter staan en meer voor elkaar opruimen maar in feite staan ze gewoon standaard met 8 man achter bal. Plus het feit dat het die simpele fans daar niet boeit als ze met 1-0 winnen van de Graafschap in de 90e minuut en het voetbal niet om aan te gluren is. Als Ajax maar geen kampioen wordt
15 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Het Ajax spel is veel moeilijker en kost meer kracht.
Als PSV ook met lef zou spelen, zou je beide teams met elkaar kunnen vergelijken.
Nu is dat totaal niet aan de orde.
Zie je Schwaab al met tig meter in de rug spelen?
Of hoe zou Zoet zich houden met een CV duo die ver voor hem staat?

Over Zoet gesproken, geen wonder dat 5 bondscoaches op rij kiezen voor een andere keep.
Goed voor een ploeg dat vooral veel verdedigers achterin moet houden.

Hoop dat het voetbal wint en niet dat laffe zooi uit Brabant.
8 0
Redrum
Elke voetbalfan met ook maar een greintje verstand ziet dat die club het meest laffe pisvoetbal van de hele wereld speelt. Iedereen die dat niet inziet is de moeite niet eens waard om aandacht aan te schenken. Luuk de Jong is met ruime afstand hun beste speler. Ga dat maar eens vertellen aan de fans van Newcastle en Borussia Mönchengladbach, die lachen je vierkant uit.
8 0
maikelklaassen
altijd dat gelul van psv heeft het beste team. ze spelen (zoals altijd) heel gesloten/degelijk en hopen op een bevlieging van de voorhoede. en in de nederlandse competitie zijn er weinig clubs die daar tegen op kunnen boksen. ajax moet 34 wedstrijden het spel maken tegen verdedigende ploegen met veel ruimte in de rug, wat vele malen moeilijker is. als je ziet hoe vvv en zwolle die goals weg geven, hopen dat vitesse verrast morgen...
4 0
Redrum
Ik kan het hier alleen maar 100 procent mee eens zijn. Het voetbal dat psv speelt is in de ogen van een Ajacied de term voetbal niet eens waardig. Maar in Nederland werkt het perfect voor hun, vanwege de simpele reden dat niemand hun echt serieus neemt. De drive om van psv te winnen is er gewoon niet bij clubs in Nederland, want psv heeft de uitstraling van een opgedroogde drol. Het philips stadion is een zo ongekend triest en meelijwekkend decor dat elke club die daar op bezoek komt vanaf de aftrap snakt naar het fluitsignaal. Psv is op papier een topclub, maar in de praktijk niks meer dan een omhoog gevallen provincieclubje.
5 0
mgtow
Dat heb je fucking goed verwoord ouwe.
1 0
Redrum
Is Jan Jongbloed toevallig zwak begaafd?
1 -1
Marcao
Jan Jongbloed... de ultieme loser. Met een betere keeper waren we wereldkampioen geweest. Geen woorden vuilmaken aan die knuppel.
7 -1
AnsB
Ook in mijn ogen dé fout die Michels destijds maakte door Jongbloed te verkiezen boven de in topvorm verkerende Schrijvers.
Maar dat kun je Jongbloed zelf niet nadragen, haha.
4 0
OKP-AFCA
Was het Cruijff niet die Jongbloed perse mee wou hebben en niet Van Beveren van psv, die toen toch bekend stond als de betere keeper.
Maar die had lopen klagen over de verdeling van het geld ofzo
1 0
AnsB
Ajax heeft in mijn ogen met afstand de beste spelers, maar met de beste spelers wordt je niet persé kampioen, dat is echt een fabeltje.
Wat PSV in mijn ogen vóór heeft op Ajax is dat ze mentaal heel sterk zijn, maar dat kan óók omdat Ajax veel 'afleiding' heeft. PSV heeft slechts één doel, terwijl Ajax menselijkerwijs moet doseren, krachten moet sparen - zowel fysiek als mentaal.
In combinatie met de speelstijl - Ajax geeft nu eenmaal veel meer ruimte aan de tegenstander - maakt dit Ajax kwetsbaarder dan PSV voor puntenverlies tegen 'mindere' tegenstanders. Ter verduidelijking: om de aanvallende speelstijl defensief te kunnen managen moet iedereen 100% alert zijn, meelopen, meeverdedigen en positioneel goed 'staan'. Dat is des te moeilijker als je niet 100% gefocust bent en niet 100% energie er in legt.

PSV heeft in mijn ogen meer kans op het kampioenschap omdat ze nu al voorstaan, mentaal sterk zijn en spelers hebben die - ook al spelen ze beroerd - heel makkelijk wedstrijden kunnen beslissen.
2 -1
Bjorn
Met kunst en vliegwerk staan ze aan kop, maar ze staan er. Aan ons om de komende wedstrijden te winnen en dan zien we waar het schip strand.
2 -1
Redrum
Over één ding is de hele wereld het eens: Ajax speelt het beste voetbal. Psv speelt eh ja, tja, hoe moet je dat noemen? Degradatievoetbal voor gevorderden?
2 0
AmSTERdamzuid
hahahaha
0 0
Ajaxadept
Mee eens, vaak veel geluk gehad in de laatste fase van een wedstrijd. Poets ook de listige buitelingen van Lozano niet uit die daar mee aardig wat penalties "versierd" heeft.
0 0
Joseph
PSV doet het gewoon heel knap, op elke positie hebben ze een mindere speler dan Ajax en alsnog staan ze boven ons.

Hopelijk is het na dit weekend anders, PSV verdiend het inderdaad niet, te gênant voor woorden hoe die zich Europees laten naaien. Nederland verdiend een betere kampioen.
1 -3
Marcao
En ze hebben bakken met geluk. Te vaak zijn ze gematst door de arbitrage en viel de bal met goed in de laatste minuten. Dit is geen resultaat van een visie en/of goed voetbal. Het gaat psv zeker tegen zitten, statistisch onvermijdelijk. Goede kans dat het de komende wedstrijden de andere kant op valt.
0 -1
Joseph
Dat is gewoon hun spelletje, ballen pompen als het nodig is, met Luuk hebben ze daarvoor een speler die dat goed beheerst. Ze hebben daarmee ook geluk, maar dat dwingen ze wel af. Ik houd er niet van, verdiend geen kampioenschap, maar wij hebben onder Frank met lelijker voetbal de kampioenschappen gewonnen.
0 0
Marcw1972
Ik hoop het uiteraard, maar roepen we dit niet al heel lang? En elke keer blijft het psv maar meezitten.
0 0
Rentokill
Onana vs Zoet?
...etc.
1 -1
Jos1983
Pff dat deze heren een podium krijgen zeg. vd Ende is een twitteraar zonder publiek die enkel afgeeft op de VAR.. Z'n opmerking over puntverlies van AJAX rondom de CL is grote onzin. Tot de acthste finales tegen Madrid verloor AJAX enkel van PSV, na Athene uit en speede het gelijk tegen Heracles, de rest werd in winst omgezet...
0 -1
GerardAjax26
We hebben (helaas) zowel verloren als gelijk gespeeld tegen Heracles rondom een Europese wedstrijd.
0 -1
GerardAjax26
Dat geweldige niveau heeft Ajax voornamelijk in Europa behaald. Zeker na de winterstop vind ik het wel meevallen hoe goed zowel Ajax als PSV het doen in de competitie.
1 -1
Jeugd
Iedereen mag een mening hebben, ook als het niet leuk vindt om te horen.
Verder totaal irrelevant....."recht op kampioenschap".
Je wordt kampioen of je wordt het niet.
2 -1
laling
Jongbloed heeft altijd al een hekel aan Ajax gehad.
1 -2