Kluivert vol lof: 'Herken zaken uit eigen Ajax-tijd'

BVeenstra, 05-04-2019 om 12:50, 7371 views, Voetbal International, BBC Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Patrick Kluivert ziet in het huidige Ajax patronen terug van het Ajax waarin hij zelf furore maakte. De oud-spits won in 1995 met Ajax de Champions League en dat Ajax het dit jaar weer eens goed doet in het miljardenbal doet Kluivert goed.

In gesprek met BBC Sport noemt Kluivert Ajax een erg goed team dat erg uitgebalanceerd is. 'Ze strijden nog op drie fronten. De manier waarop ze Real hebben verslagen, is fantastisch. In grote lijnen herken ik zaken uit mijn eigen tijd. Aanvallen met verzorgd voetbal zit in het DNA van de club. Dat zorgt voor goede spelers. Het is een erg goed team. Niet alleen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, maar ook Hakim Ziyech en Dusan Tadic. Zij nemen de ploeg bij de hand', wordt Kluivert geciteerd door Voetbal International.

Dat Ajax nu goede prestaties levert in Europa vindt Kluivert geen toeval. ''Het heeft te maken met fases, dat er goede spelers doorbreken. Het kopen van Frenkie bij Willem II was een erg goede zet. Het draait allemaal om het herkennen van specifieke kwaliteiten op jonge leeftijd.'

Advies aan Ajax-talenten: blijf nog een jaar

De oud-spits van Ajax heeft advies voor jonge spelers die mogelijk de stap maken naar het buitenland. Zijn zoon Justin kon hij niet overtuigen, maar wellicht andere spelers van Ajax wel. 'Het is belangrijk om klaar te zijn als je de stap naar het buitenland maakt. Iedereen wil naar de grote competities, maar je moet mentaal en fysiek klaar zijn. Ze denken dat het makkelijk is om vanuit Ajax de stap te maken naar een grote club, maar dat is het niet.'

Volgens Kluivert krijgen spelers in het buitenland te maken met nieuwe omstandigheden en bovendien ligt het niveau er hoger. 'Je moet twee keer nadenken voordat je de stap maakt vanuit Ajax of PSV. Als ik talenten nu zou mogen adviseren, zou ik nog een jaar blijven. Nog veel wedstrijden spelen op hoog niveau en dan gaan.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
Zijn kleine broertje speelt al in de jeugd van Barca dus die is het niveau al gewend, vraag is of hij het gaat halen
1 0
de-Ajacied
Helaas denkt Raiola daar anders ovet
Die wil zo snel mogelijk cashen
1 -2
amthree
En dat gaat ook nu met de ligt gebeuren...
0 -1
AST020
Kluivert weet waar hij over praat en heeft gelijk.
Jammer dat Kluivert jr. dit niet inzag.
3 0
MosesD
Kluivert sr. ging eigenlijk ook te vroeg. Ajax was toen Europese top, maar hij koos voor het geld van Milan. Pas bij Barcelona kwam hij tot wasdom.
2 0
4xEC1
Nou..... Hij ging 'pas' na het seizoen '96/'97 weg (begon in '94). Seedorf, Davids, Reiziger, Bogarde, Finidi, Kanu, Overmars waren allemaal al weg van het '95 elftal. Dus dat valt best wel mee vergeleken met Justin.
1 0
MosesD
Ja, maar hij was nog 20 toen hij contract bij Milan tekende. Toch vrij jong, zijn laatste seizoen was hij ook grotendeels geblesseerd. Natuurlijk had hij was meer meters gemaakt dan zoon Justin, maar het was natuurlijk tamelijk vroeg om te gaan. Was niet slecht geweest nog een jaartje te blijven. Maar ja, dan hadden we vermoedelijk Shota niet in Ajax-shirt gezien.
0 0
AST020
Klopt wat je zegt.
Juist daarom had Kluivert jr. van zijn pa moeten leren en naar hem moeten luisteren.
1 0