Analisten oneens over eigen goal: 'Vind je dat echt?'

GinoHaverkamp, 04-04-2019 om 08:05, 10100 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

FOX Sports-analisten Ronald de Boer en Kenneth Perez zijn het niet met elkaar eens over wie schuld heeft aan de eigen goal van Nicolás Tagliafico tegen FC Emmen. De Boer vindt keeper André Onana schuldig aan het doelpunt, terwijl Perez de vinger wijst naar de Argentijn.

Tagliafico wilde de bal terugspelen op Onana, die naast zijn doel stond, maar speelde de bal te hard de verkeerde richting in. In plaats van naar Onana, ging het leer richting het eigen doel. De keeper kon een eigen goal niet meer voorkomen. 'Onana ziet de bal toch aankomen?', vraagt De Boer zich af. Hij vindt dat de sluitpost te laat reageerde op de verkeerd aangespeelde bal van Tagliafico.

'Onana denkt volgens mij al na over wie hij kan aanspelen', vervolgt de broer van oud Ajax-trainer Frank de Boer. Perez is het oneens met zijn collega-analist. 'Vind je dat echt? Onana doet in eerste instantie het juiste: hij staat naast het doel. Je leert als verdediger dat je de bal nooit richting het doel moet terugspelen op de keeper.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Showtime Poll
Wie is schuldig aan de eigen goal van Tagliafico tegen FC Emmen? 34% Nicolás Tagliafico
30% André Onana
36% Niemand, het was gewoon een ongelukkig moment
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
niet zo moeilijk.. Tagliafico past in een vrije lijn waar niemand staat de bal over de grond van 20-25 meter naar Onana toe. Dat Onana pas een seconde later realiseert dat die bal echt voor hem is en hij niet goed staat... tja. Van zo'n afstand met zo'n vrij zicht had iedere keeper die gewoon moeten hebben. 100% fout van Onana. Geleuter over dat je als verdediger altijd de bal naast de goal moet spelen.. wat een slap gelul.
0 0
SilverHaze
Onana nam juist al positie daarvoor. Als er geen afspraken over gemaakt worden was hij wel blijven staan om de bal weg te peren. Onana liep bovendien achteruit om ruimte te creeeren. Aangezien hij keeper is, heeft hij niet de flexibiliteit om het nog te herstellen... Ziet er knullig uit, maar het heeft weinig zin om hier iemand de schuld van te geven. In de CL wordt zo'n bal gewoon naar voren gepeerd, niks aan de hand.
0 0
JesperOlsen74
Want Perez is zijn hele leven verdediger geweest...?
Wat n onzin. Gewoon een goede terugspeelbal van Nico en Onnana stond te slapen.
Gelukkig zonder (grote) gevolgen. Op naar de volgende wedstrijd.
0 0
Lazell
Hoef je geen verdediger voor te zijn geweest om dat te weten. Weet nog wel dat ik in de C-tjes een keer als keeper volledig over de bal heen maaide bij een terugspeelbal (welk vaker). Dan kan je op je vingers uittellen dat het niet handig is om de technisch meest zwakke speler zo'n consequeties te laten dragen als er dan een keer een slechte aanname of inschatting is .
0 0
Tinus
Fout van beide, lijkt me duidelijk. Teveel snelheid aan de terugspeelbal en tussen de palen. Onana reageert veel te laat.
0 0
ETM
Tagliafico past naar een doel waar geen doelman in staat. Onana op de plek waar hij de terugspeelbal wilde ontvangen. Nico slaapt.
1 0
Web
Juist, jij hebt het goed gezien
Maar het kan gebeuren, gelukkig bij een 0-5 stand.
0 0
AlexIbarra
Ik ben fan van Andre, maar hier reageerde hij gewoon te traag.
Bij de tweede goal trouwens ook niet heel erg vlot.

Nico moet die bal natuurlijk niet tussen de palen terugspelen maar als doelman sta je er nou eenmaal vooral om in te grijpen als er iets misgaat, of als er fouten worden gemaakt.
Je ziet aan het voetenwerk van Andre dat hij dit niet had verwacht, en het te laat tot hem doordrong dat het alle hens aan dek moest zijn ipv rustig aan en rondkijken.

Ik zeg 30% schuld van Nico, 70% schuld van Onana.
Maar goed, geen beter moment voor dit soort fratsen dan 0-5 voor bij Emmen.

Nu weer ff 2 clean sheets zou erg fijn zijn.
0 0
ETM
70% Onana zelfs? Ieder zn mening hoor, maar Tagliafico past zonder te kijken de bal in eigen doel. Je kunt ook goed zien dat er behoorlijk wat vaart aan zit. ( nepgras gedreven). Onana is verrast.
Als je al Onana ook iets wil aanrekenen dan lijkt me me eerder 90% Taglia 10% Onana :)
0 0
ETM
Tsja Ronald is weer eens rare dingen aan het zeggen.
Ingewikkeld is het niet. Tagliafico past de bal het doel in. Tagliafico maakt de fout. Zoals Perez ook zegt staat Onana waar hij hoort te staan voor een terugspeelbal. Wat wel lullig voor beiden is is dat verdomde kunstgras, daardoor schiet die bal door.
0 0
Am*dammer
Nico lijkt een beetje het vuur kwijt sinds de transfer geruchten rond AM.. od zie ik het verkeerd? Na eigen goal.. beetje schouders ophalen alsof het em niet echt kan boeien.. en ook tegen pu-es-vuh von ik em niet echt super..
0 -1
arigold
Een wijze les, laten we het daar op houden, Nico zal dit niet meer zo snel doen in de CL.
0 0
Rentokill
Klopt wat jullie hieronder zeggen: De plastic sprietjes spelen ook zeker een rol. Je zag het ook aan de passing en inschatting bij de spelers. Ajax speelde best slordig. Rara...
0 0
AjaciedNB
Op nat kunstgras schiet zo'n bal toch wat sneller door, dus is zeker een factor
0 0
Ajaxtao
Denk ook dat het moeilijk is om de snelheid van de bal in te schatten op die schjtvelden.
Hoop dat de degradanten allemaal kunstgras hebben.
4 0
433metdepuntnaarlinks
Ik hoop stiekem dat we als Ajax zijnde een start gaan maken om hier iets aan te gaan doen. De reden voor kunstgras is simpel: geld. Alle clubs met kunstgras willen een echt veld, alleen geld is de sta-in-de-weg.

Ga als club naar de KNVB, maak een plan om een bepaald budget vrij te maken en spreek met de clubs die Europa ingaan af dat ze een bepaald percentage afstaan aan de KNVB die aan de slag gaat om de kunstgras velden aan te pakken. Hoe en wat, dat is voor de KNVB en mijn idee is ook echt niet, wij dokken 100% voor het verwijderen van het kunstgras veld en het onderhouden van de nieuwe velden. Nee ik neig meer naar een team vanuit de KNVB die bij Feye gaat kijken en leren, delen in kennis en middelen en zorgen dat er overall meer goed gras komt.

Want wij zijn een van de grootste verliezers, wij hebben er last van. Dan moeten wij ook maar een start maken om dit uit te bannen. We hebben toch geld genoeg, maak een aanzetje en laat jezelf horen als pionier. Qua transfergelden ben je koploper, je doet nog op drie fronten mee, voor de tweede keer in 3 jaar ben je Europees naam aan het maken en je talenten staan wederom wereldwijd in de picture. Kijk eens wat dit ook aan Marketing kan doen als je openlijk naar de wereld je goede wil toont en de voorloper wordt om kunstgras ook uit Nederland te bannen. De grote topclub die de sport en de kleintjes helpt. Het argument "het is hun probleem, dat zij maar betalen ..." Is zo simpel. Het is voor die clubs helemaal geen probleem, het mag en het spaart kosten. Het is voor die clubs de oplossing, voor ons is het een probleem.
1 -1
AlexIbarra
Ik vind het op zich niet zo erg als wij wat betalen maar vind het oneerlijk / vreemd dat veel andere kleine clubs wel hun eigen gras regelen.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Fair enough, niet aan gedacht. Maar daarom vind ik juist dat een KNVB de leiding moet nemen. Gedeelde kennis, geld en materialen om overall het gras te verbeteren.

Mijn punt is vooral; er moet iets gebeuren en dan moeten wij maar de voorloper zijn. Ook al kost het ons wat extra centen, its for the greater good.
0 0
Bullmajor
En toch is Ajax, statistisch, de beste op het kunstgras. Feye en pisvee hebben er meer moeite mee...
1 0
433metdepuntnaarlinks
Ja maar dat mag geen argument zijn. Je hebt er als competitie een hoop frustratie door, je zag het met een Ziyech en Veltman, waar je toch rekening houdt met speelminuten op een kunstgrasveld. Genoeg blessures geweest door dat kunstgras (ook bij andere clubs) en het hoort ook gewoon niet; voetbal speel je op echt gras. Ik geloof niet dat er echt spelers Nederland zouden weigeren vanwege kunstgrasvelden maar je moet het gewoon niet willen. En ik denk ook dat clubs die het hebben, het ook liever niet hebben. De noodzaak is er gewoon en het scheelt ze gewoon een hoop kosten. En het mag, dus je overtreedt geen regel of niks.
0 0
CaptainDavy
Feyenoord heeft uberhaupt moeite met elke uitwedstrijd, bij zo'n vergelijking moet je daar eigenlijk voor corrigeren.
2 0
appeltje
Combinatie van factoren. Scherpte bij twee spelers even wat minder dan krijg je dit.
2 0
433metdepuntnaarlinks
Eens, fout van Tagliafico maar Onana had dit wel kunnen herstellen als hij wat scherper geweest was. Maar ik vraag me ook hardop af welke rol het gras hierin speelt. Die bal schiet echt wel door, had je dit op een echt veld gedaan was Onana echt wel op tijd geweest, hij leek de snelheid van de bal op dit gras fout in te schatten.
3 0