Spaan tipt Ben Arfa en vergeet Memphis

BVeenstra, 03-04-2019 om 12:55, 13563 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan denkt niet dat het realistisch is dat Ajax in de komende zomer Memphis Depay naar Amsterdam kan halen. Bij Rondo werd afgelopen zondag gesproken over diens mogelijke komst, maar Spaan ziet het niet gebeuren.

'Bij Rondo ging het over Memphis, die goed zou zijn voor Ajax en omgekeerd. Vergeet het', schrijft Spaan, die beseft dat het salarisplafond bij Ajax wel flink is opgetrokken, in zijn column in Het Parool. 'Maar als er zo'n transfersom van Lyon-voorzitter Aulas bovenop komt, gaat het niet', vervolgt Spaan, die Depay een goede wedstrijd zag spelen en pas vijf minuten voor tijd gewisseld zag worden.

'Helaas voor Memphis waren de wissels van Génésio (trainer Olympique Lyon, red.) perfect', vervolgt de columnist. 'Invaller Traoré speelde in de 86ste minuut rechtsback Dubois aan die voorzette, waarop invaller Terrier elegant de winnende binnentikte. De beste voetballer bij Rennes was Ben Arfa (32): een prachtige dribbelaar en typische Ajaxspeler. Contract loopt af', besluit Spaan met een tip voor de beleidsbepalers van Ajax.

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint van FC Emmen? Zet dan in en krijg 6,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
433metdepuntnaarlinks
Lijkt me een rotte appel in de selectie ... Maar bij zulke spelers vraag ik me altijd af: in een aanvallend team kan je de Ben Arfa van New Castle misschien opnieuw eruit krijgen. En jezus wat was hij toen belachelijk goed!
0 0
Gonzalez75
Ben Arfa is geen slechte speler, maar qua houding en gedrag zou ik hem niet kopen. Trouwens, 32 jaar, dat is ook een feit em risico.
0 0
eriksen23
Ben Arfa, die draait zo ver door in zijn salariseisen dat hij een van de Arabische landen mogelijk als eerste optie ziet. Ik denk zelfs dat hij Rennes als springplank voor een vet contract gebruikt. Onvoorstelbare kwaliteiten, maar moet je er zeker met zijn huidige leeftijd absoluut niet bij hebben. Tevens lijkt zijn gewenste salaris mij gezien onze salarisplatfond ook onbetaalbaar.
0 0
MPAjax
Twee wisselvallige Europa League spelers, hij let zeker niet op maar Ajax kan betere spelers krijgen. Vind ze totaal niet geschikt en zeker niet voor dat salaris.
0 0
Oliveira
Ben Arfa is zeker geen slechte speler. Ik zou hem graag zien komen.
0 0
3*stars*3
Tadic kwam op 29 jarige leeftijd maar heeft een goedementaliteit, is fysiek top en natuurlijk een goede voetballer.

Ben Arfa is een goede voetballer en had potentie om een echte topper te worden.
Paar jaargelden ging hij nog naar PSG maar mislukte daar, lag niet alleen aan zijn kwaliteit maar ook zijn karakter.
0 0
fanforeffer
Krijgt spaan hier geld voor ?
0 0
Jajijdaar
Beide halen ;)

Ben Arfa op de plek van Ziyech
Depay op de nr. 9 positie.

Ik knipoog er trouwens bij, maar dit is tegenwoordig gewoon echt realistisch voor Ajax.
0 -1
Ajax27
Memphis zou geweldig zijn maar natuurlijk totaal onrealistisch. En met zijn status en die van Ajax speelt ie 1 jaar top waarna ie voor 50 miljoen wordt verkocht aan een topclub. Nee dan zie ik liever spelers zoals Propper komen die straks samen met spelers als Blind en Tadic een kern van 5-6 geroutineerde spelers vormen welke 3-4 jaar bij Ajax blijven en waar omheen toptalenten zich enorm snel en goed kunnen ontwikkelen.
0 0
Gajes
Die mij Traore maar, kan zowel spits als rechtsbuiten. Goed in een bal vast houden/kaatsen en kan ook zelf de acties maken.
2 0
Sterspeler
Van Lyon? Ik vond die vent veel te ongemotiveerd en wisselvallig. Neres is veel beter. Die is namelijk ook effectief als hij slecht speelt.

Bertrand mag daar lekker blijven. Vond hem toen al niet goed genoeg (door zijn gebrek aan consistentie) en nu nog steeds niet. Dit Ajax is beter dan Lyon en zelfs daar heeft hij geen basisplaats.
0 0
Lazell
Linksbuiten moeten we hebben. Tadic speelt liever op rechts dan op links, net als Neres.
0 0
Schip
Ja, speelde prima als spits. Maar waarom zou hij weer terug willen als hij al eens weg ging?
0 0
Red Devil
Die Memphis moeten ze zeker niet halen want dat wordt alleen maar problemen met dat nagemaakte ventje.
1 0
fanforeffer
100% mee eens.
0 0
Schip
Ben Arfa is een hele goede speler, maar speelt niet voor niets bij Rennes. Tegen Arsenal was hij slechts sporadisch aan het einde van de wedstrijd te zien. Momentenvoetballer geworden die veel te weinig drive heeft om al dat talent te gebruiken.

Spaan, echt. Die man zit er bijna altijd naast qua spelers.
1 0
VIP020
Laat Depay maar komen hoor. Tuurlijk het was een PSV'er, maar er zijn gekkere dingen gebeurd. Zie het niet gebeuren vanwege verschillende redenen, maar als het zover komt dan prima. Depay heeft zich wel ontwikkeld het afgelopen jaar en het is altijd goed om een Nederlandse basis in je team te houden. Gelijk Propper ophalen en dan heb je twee top versterkingen.
4 -1
AFC34
Juist, van probleemkind naar probleemopa.. Hoef ze beide niet per se. Al is Depay wel een heerlijke speler.
0 0
JanTa
Koeman heeft de juiste snaar gevonden en dat moet voor Ten Hag ook geen probleem zijn.
0 0
AsensioWillemsen
Alsof die Ben Arfa voor een koek en een ei komt
1 0
Aeter
Een koek is genoeg. Rennes vs Ajax, keuze snel gemaakt. Ben Arfa is helaas super blessuregevoelig.
0 0
MrAFCA
Meer een PSV speler, namelijk een smerig kut ventje! Ze zijn qua uiterlijk verschillend, maar had een broertje van Toivonen kunnen wezen.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
32 ....uh even niet doen dus. Thank god dat die Spaan niet het beleid voert wat een dwaas af en toe...
7 -2
AjaxDaniel
Enfant terrible, nee bedankt.
2 0