'Álvarez heeft iets weg van De Ligt'

GinoHaverkamp, 02-04-2019 om 15:30, 9659 views, VoetbalPrimeur |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Edson Álvarez kan voor zowel Ajax als PSV een toegevoegde waarde zijn. Dat denkt journalist Daniel Reyes. Tegenover VoetbalPrimeur laat hij zijn licht schijnen op de eventuele kansen van de Mexicaanse centrumverdediger bij Ajax en PSV.

Dat Álvarez in de belangstelling staat van Ajax en PSV, is volgens Reyes niet zo raar. 'Hij is heel veelzijdig. Álvarez is een centrale verdediger, maar hij kan ook als rechtsback en als controleur spelen. In december speelde Club América de finale om het kampioenschap in Mexico, tegen Cruz Azul, en toen was hij heel goed. Hij scoorde ook. Álvarez is rechtsbenig, maar het was een fraaie goal met z'n linker. In Mexico voorspelt iedereen hem een mooie toekomst.'

De Mexicaans international is in de ogen van Reyes een harde verdediger die goed is in één op één-duels, maar tegelijkertijd ook beschikt over een uitstekende techniek. 'Ook Internazionale schijnt hem te willen', onthult de verslaggever. 'Ik denk dat Nederland zijn voorkeur geniet. In Mexico heeft de Eredivisie een goede reputatie. Het is ook een goede competitie om te beginnen in Europa. Eerst Nederland, dan een groter voetballand.'

'Álvarez sowieso beter dan Magallán'

PSV staat er goed op in Mexico, want veel goede Mexicanen hebben in Eindhoven gespeeld of staan daar nu onder contract. 'Die voorsprong heeft PSV dus', beweert Reyes. 'Aan de andere kant speelt het Champions League-succes van Ajax ook mee, denk ik. Spelers zien dat, ze weten nu dat ze bij Ajax ver kunnen komen in de Champions League.'

De journalist ziet in Álvarez dan ook de ideale vervanger van Matthijs de Ligt bij Ajax. 'De Ligt is een topspeler. Nee, zó goed is Álvarez niet, nog niet. Hij heeft wel iets weg van De Ligt. Ze zijn allebei supersterk en goed aan de bal. Trouwens: ik vind Álvarez sowieso beter dan Lisandro Magallán. Niemand was van Magallán onder de indruk tijdens de finale van de Copa Libertadores tussen Boca Juniors en River Plate.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JC4ever14
Wat een paniek opeens. Gaan we nu de meest gepasseerde keeper en meest gepasseerde verdediger van de eredivisie kopen, om vervolgens een Mexicaan te jopen omdat PSV succes hiermee heeft. Niet te volgen of ziet iemand het anders?
0 -1
Ozymandias
Wat hebben een 18 jarige centrale verdediger en een 19 jarige keeper die met het oog op de toekomst worden aangetrokken met een 21 jarige centrale verdediger te maken die direct voor de basis wordt gehaald?
0 0
Ferd
we gaan deze Mexicaan kopen omdat hij goed is, daar heeft PSV niets mee te maken
0 0
jackwolf
Het kan geen kwaad om op meerdere paarden te wedden.
Je toch hoe dat gaat, als je denk een speler binnen gehaald te hebben verdwijnt hij op het laatste moment naar een Spaanse of Engelse club.
0 0
PJSM
Snel halen dan deze gozer.
0 0
3*stars*3
Toen Ajax bezig was met Magallan, riepen een aantal forumleden al om Alvarez.
Magallan mogen we nog niet afschrijven maar s geen type Ajax verdediger.
Eerlijk is eerlijk, Sanchez was het ook niet maar door zijn power icm zijn snelheid was het echt een rots in de branding.

Blijft bizar dat dat Ajax geen titel heeft gepakt in 16/17 en Fey met een beperkt selectie zo boven zichzelf uitsteeg.
Maarja andere discussie...
0 -1
ErikDeBosz
Die kun je gewoon afschrijven, is echt helemaal niks.
0 -4
Patrick78
Op basis van drie wedstrijden?
3 0
MPAjax
wie er ook mint, onmogelijk
0 0
EuforischeRealist
Zou het kunnen dat Magallan misschien toch wel een stukje beter is dan hij tot op heden heeft (kunnen) laten zien?

Of gaan we gewoon mee met alle journalisten die hem bashen en geloven we echt dat je als basisspeler de finale van de Zuid Amerikaanse CL haalt terwijl je er niks van zou kunnen?
16 -1
3*stars*3
Wat ik wel apart vond, is dat Magallan bij 1 van de grootste z-Amerikaanse clubs speelde maar niet in aanmerking kwam voor Argentijnse selectie, op weg naar het WK.
Je zou dan denken dat de bondscoach wat uitproberen richting het WK maar hij kwam totaal niet in de plannen voor, terwijl Argentinië behoefte had aan goede CV’s.

Laten we hopen dt onze scouts het goed hebben gezien.
1 -1
Ar
Feyenoord was natuurlijk als heel team slecht.
Op die korte invalbeurt van gister kun je niet oordelen.
Dus ja, misschien is ie zo slecht nog niet.
En hij is in principe gehaald voor volgend seizoen.
Mogelijk moet je de hele achterhoede en een deel van het elftal verbouwen. En dan wil je toch een redelijk geraamte hebben.

Veltman, Schuurs, Magallan, Sinkgraven;
Mazraoui, Van de Beek, Blind;
Neres, Dolberg, Tadic
0 -1
MPAjax
een speler beoordelen op basis van 2 wedstrijden is onmogelijk
0 -1
gi0vanni
Denk dat hij inderdaad wel wat kan. Hem eest een aantal keer de kans geven is een goed idee voor een oordeel. De geruchten waren vooraf dat hij een super sterke verdediger is maar dan niet te ver van de 16 af en dat hij niet bepaald snel is en niet mee naar voor gaat dus puur een verdediger. Maar hopen dat het niet waar is want Ajax staat bijna altijd ver van de goal af.
0 -1
Ajax27
We gaan mee met de journalisten. Voetballend gewoon te beperkt.
2 -9
Danos
Dat werd ook over Neres gezegd ik zijn eerste half jaar
0 -1
Intec
Maar dan heel anders.
0 -1
Arie Vink
Ik zou het ook echt niet begrijpen als de voorkeur naar Pierie gaat ipv Alvarez..
8 -1
Welja
Ajax is over aan het stappen naar het Engelse model. Een hoop halen voor relatief weinig geld en maar zien wat er aan de strijkstok blijft plakken.

Diegene die renderen verkopen met veel winst na er wat plezier van gehad te hebben.

Zuid-amerikanen komen zowiezo niet voor meer als 2 seizoenen. Die willen zo snel mogeljk door naar Spanje.
0 0
JariJari
Beide!
0 -1
Ar
Pierie aan de hand van Blind, denk dat ie dan snelle stappen gaat maken. Je moet Pierie dan meer zien als optionele vervanger van Frenkie, zoals ie speelt vanaf de lcv. Dus niet vanwege zijn pure verdedigende kwaliteiten.
Maar goed, wat mij betreft haal je gewoon Riedewald terug.
0 -2
Bramzel
Ik ook niet. Daarom heb ik net voorgesteld om een berichtje naar Edwin van der Sar te sturen (helaas heeft Overmars geen social media). Hopelijk luisteren ze een beetje naar ons en volgen ze hopelijk ook een beetje AjaxShowtime. Maarja niet geschoten is altijd mis.
6 -1
AjaxDaniel
Denk niet dat het een keuze tussen beide is. Pierie kan je ophalen voor een laag bedrag, eventueel met Johnsen als wisselgeld. Vervolgens 1 a 2 jaar verhuren want die is echt nog niet klaar voor het niveau wat Ajax nu moet nastreven.

Als je Alvarez haalt, haal je iemand die er (vrijwel) meteen staat.
9 -1
Freddy Al
Dat zou een goede constructie zijn, selectie is kwalitatief niet breed genoeg dit seizoen.
Maar eerlijkheidshalve ken ik Alvarez niet goed genoeg om hem te kunnen beoordelen.
0 -1
Bramzel
Dat moet toch ook als de Ligt vertrekt of ligt dat aan mij?
3 -1
JariJari
Ja dat zegt hij toch?
0 -1
AJAIXIXIXI
Een aantal Nederlandse spelers moet je ook in je team hebben vind ik. Anders krijg je zo'n lelijke ploeg als bijvoorbeeld Chelsea.
3 -8
afcas
je moet kijken naar kwaliteit. niet naar nationaliteit...
5 -1