'Dat heersende gevoel is zo gevaarlijk voor Ajax'

GinoHaverkamp, 02-04-2019 om 07:15, 6382 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na de 3-1 overwinning van Ajax op PSV van afgelopen zondag ligt de titelstrijd in de Eredivisie weer helemaal open. De achterstand op PSV bedraagt nu twee punten, terwijl er nog zeven wedstrijden resterend zijn in de competitie. Het Algemeen Dagblad legt verschillende factoren die van belang kunnen zijn voor de kansen van beide ploegen naast elkaar.

De lezers van de krant (67 procent denkt dat Ajax kampioen wordt) en vele analisten zijn het er over eens: Ajax pakt alsnog de landstitel. 'Maar juist dát heersende gevoel is zo gevaarlijk voor Ajax, dat dit seizoen al vaker liet zien dat gemakzucht een achilleshiel is', denkt het AD. PSV heeft immers de titel in eigen hand en Ajax niet.

Wat volgens de krant echter wel in het voordeel van de Amsterdammers kan werken, zijn de spelers die het achter de hand heeft en kan gebruiken op cruciale momenten: Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar. 'Dolberg in wedstrijden waarin Ten Hag weer een extra spits nodig denkt te hebben. En Huntelaar? Zijn gif is, ondanks zijn 35 jaar, nooit op. De ideale stormram voor de laatste wedstrijden. The Hunter werd in zijn rijke loopbaan nog nooit kampioen.' De vastigheid van de Ajax-selectie is dan ook een voordeel voor hen. Dusan Tadic, weliswaar als valse spits, Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg zijn alle drie een ander soort spits, maar de rest van de spelers weet wel hoe het daarmee moet omgaan. Dat is volgens de krant minder het geval bij PSV.

Het grote gevaar is volgens het AD echter het resterende programma. PSV en Ajax moeten weliswaar allebei nog zeven Eredivisiewedstrijden spelen, maar Ajax moet daarbuiten nog aan de bak. Zo moet de recordkampioen nog de bekerfinale tegen Willem II spelen en ook nog twee Champions League-wedstrijden afwerken tegen grootmacht Juventus. Weet Ajax de Italiaanse club uit te schakelen, dan moet het minstens nog twee duels extra spelen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax_026
Totaal off topic,
maar kun je ergens het zwarte-keeper-trainings shirt kopen? vind sowieso de keepershirts wel mooi de afgelopen jaren.
0 0
Pierre Heno
Dolberg achter de hand..de spits die nauwelijks scoort. Dat schiet niet bepaald op in een titelrace.
0 -1
Harrie Nak
Niemand heeft het meer over ons positieve doelsaldo. Ik lees er op het Lampies forum ook opeens niemand meer over.
0 0
geronimo
Kampioenschap moet doel nummer 1 zijn, de beker is tussendoortje
0 0
ETM
Ja klopt wel, maar anderzijds had ik een achterstand van 8 punten nog veel gevaarlijker gevonden....
2 0
SamW
Die bekerfinale zie ik juist als iets positiefs. PSV ligt dan twee weken stil. Ajax houdt ritme door die zondag een heerlijke wedstrijd te spelen, die ook nog eens euforie kan opleveren. Als je zou mogen kiezen, speel je toch veel liever dan dat je thuis op de bank naar die wedstrijd moet kijken?
5 -1
433metdepuntnaarlinks
Lekker negatief zeg; "Weet Ajax de Italiaanse club uit te schakelen, dan moet het minstens nog twee duels extra spelen" - poh poh verschrikkelijk zou dat zijn. Stel je voor ... Moet je niet willen dit ...
5 0
MickS
Niet zeuren. Ajax wil zo op drie fronten meedoen, dus moeten ze gesteld staan om zo veel te spelen.
Onze spelers mogen ook niet miepen, want alle topclubs waar ze zo graag zo snel naar toe willen, daar moeten ze eenzelfde hoeveelheid potjes spelen, en vaak zelfs meer (UK), en zeker veelal in een hoger tempo en niveau dan in onze Eredivisie.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Onze spelers zeuren ook niet hoor, de media is altijd bezig met zware programma's en what if scenario's.
0 0
Vazajax
Laatste voorspelling van fivethirthyeight:
https://projects.fivethirtyeight.com/soccer-predictions/?ex_cid=rrpromo
Beide ploegen hebben volgens deze site 50% kans om de competitie te winnen.
Wordt het doelsaldo?
0 0
Redrum
Ik denk het wel ja.
0 0