'Nouri en De Jong tikten Jong Ajax-middenveld scheel'

ThijsZwagerman, 30-03-2019 om 19:20, 26989 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oud-Ajacied Sonny Silooy heeft zaterdagavond bij De Eretribune beschreven hoe Frenkie de Jong in 2015 de belangstelling van de Amsterdammers wekte. Silooy was assistent-bondscoach van Oranje O18 toen hij voor het eerst in contact kwam met De Jong, die toen nog niet als potentiële versterking werd aangemerkt door Ajax.

'Hij was wel bekend bij heel veel scouts en clubs, maar ik had hem nog nooit gezien. Hij nam het toen (bij Oranje O18, red.) over van Nouri, want Nouri ging toen naar de O19 toe. Frenkie de Jong kwam in zijn plaats', zo vertelt Silooy. De voormalig voetballer van Ajax tipte De Jong direct bij zijn oude werkgever, maar dat leek aanvankelijk tevergeefs.

'Ja, ze waren niet echt overtuigd. De laatste wedstrijd voordat wij naar het EK gingen, ergens in 2015, speelden wij tegen Jong Ajax. Toen speelden Nouri en Frenkie de Jong het middenveld van Ajax helemaal scheel. Overmars stond erbij. Ik keek toen even naar Marc en hij knikte "ja"', zo beschrijft Silooy, die wel wist dat Ajax stevige concurrentie van PSV zou krijgen. 'PSV was ook met hem bezig, maar ik zag: "Dit is een Ajax-speler." Uiteindelijk is het zijn keuze, maar ik heb met hem besproken wat de voor- en nadelen zouden zijn.'

Silooy raadde De Jong aan om voor Ajax te kiezen. 'Als je bij Ajax speelt, heb je een grotere kans om bij een grote club terecht te komen, mits je het natuurlijk goed doet. Als je PSV komt en je doet het daar goed, dan zou hij niet bij zo'n club terechtkomen als waar hij nu heengaat (FC Barcelona, red.).'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frenkie85
Die glimlach van frenkie doet me altijd aan nouri denken.... beetje dat kwajongen achtige, en altijd plezier in voetbal. Het brengt het zo terug naar de basis van sport. Gewoon lol hebben in wat je doet. Niet zoals al die robots die stoïcijns voor de camera staan.

God wat zou ik hem graag nog eens weer zien voetballen!
0 0
PuurGeluk
Elke keer weer een traan
2 0
Radikaal
die zin heb ik ook al 100 keer gedacht.
0 0
Joseph
Zouden 10 april het middenveld van Juventus scheel tikken..
1 0
Bky
Man, dit doet elke dag nog pijn. Ik mis die jongen verschrikkelijk.
6 0
Frenkie85
Niks aan toen te voegen! Prachtig mannetje
0 0
Chesterson93
Oh, je hebt toch gevoel.
0 -4
Aad82
Die twee tikten iedereen HELEMAAL scheel.

Nouri: Beste speler Jupiler league

de Jong: Beste talent Jupiler league

https://www.youtube.com/watch?v=2FEnQF4PYOs&t=133s
3 -1
ETM
Moeilijk om naar te kijken. Toch gedaan. Zo bescheiden is Nouri ook. 'Dat hij 'denkt ook een middenvelder met gogme te zijn' En dat hij 'hoopt ook zo'n pass als Frenkie te kunnen geven'..
Ik uitte in de loop van 17/18 steeds meer kritiek op Ajax en vooral op de leiding. Maar als ik dan Nouri weer zie, dan denk ik toch dat ik de context van de diepe ellende zwaarder had moet laten wegen.
1 0
AjaciedRK
Hoeveel calimero’s Zijn nu op hun eierdop getikt door deze opmerking?
0 -3