Boskamp geniet van De Ligt en Van Dijk

ThijsZwagerman, 24-03-2019 om 12:23, 3406 views, VTBL |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jan Boskamp heeft zich bij VTBL zeer lovend uitgelaten over het centrale verdedigingsduo van het Nederlands elftal. Liverpool-verdediger Virgil van Dijk en Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt maken veel indruk op de analist.

'Wij hebben twee fantastische centrale verdedigers. Je hebt De Ligt en Van Dijk! Als je naar De Ligt kijkt, in de laatste wedstrijd, toen ging hij drie keer een duel aan... Dat was werkelijk niet te geloven. Hij sloopte die middenvoor gewoon', zo vertelt Boskamp.

Oud-Ajacied Theo Janssen, eveneens aan tafel bij VTBL, is het niet met Boskamp eens. 'De Ligt en Van Dijk zijn in de duels fantastisch, maar zodra ze tegen lopende mensen staan, hebben ze echt wel een probleem. Ze laten zich te veel weglokken (uit het centrum, red.)', zo stelt Janssen. Boskamp ziet dat anders en vindt dat De Ligt en Van Dijk elkaar goed aanvullen. 'Als De Ligt in duel gaat, dan geeft Van Dijk hem rugdekking. Dat gaat vanzelf, want dat zijn gewoon twee wereldspelers.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AST020
Theo Janssen heeft gelijk.
De verdediging (en Koeman) moeten wel tot een oplossing komen met wat te doen bij lopende mensen van de tegenpartij.
Nu andere landen (tegenstanders) dit gezien hebben (zeker de 1e helft tegen Duitsland), zullen ze met lopende spelers komen.
Is eigenlijk ook logisch, want een duel met Van Dijk en/of De Ligt win je niet van ze.
Maar als je gaat lopen in de ruimte achter deze 2 'rotsen', dan krijg je wel mogelijkheden als tegenstander.
0 0
eros
De Ligt, van Dijk, de Jong, Wijnaldum, Depay zijn nu al de grote 5 van dit oranje.
Nuttige spelers als de Vrij, Blind, Weghorst en Babel.
Talenten als vdBeek, Bergwijn, Dumfries, Rosario, Kluivert, Malen, Gravenberch, Fosu-Mensah, Dilrosun en Stengs.

Het EK van 2020 kan leuk worden als het nederlands voetbal zich door blijft ontwikkelen.

We moeten naar mijn mening alleen stoppen met spelers als Strootman, Promes en Luuk de Jong
1 -1
A'dam Oud-West
Wat Theo probeert te zeggen is... "Ik zou persoonlijk nooit die extra meters maken en gewoon wachten tot de bal mijn kant op komt"... Zo kennen we 'm wel weer, toch? ;) Niet best voor de geloofwaardigheid van je programma als er zo'n Theo Janssen aan tafel zit die niet helemaal snapt hoe doordekken werkt...
0 -1
Schip
Theo heeft een punt, dat ging namelijk fout tegen Feyenoord, maar welk centraal duo heeft geen moeite met lopende mensen. De Ligt wilde corrigeren voor een niet functionerende Magallan en neemt nog weleens wat veel hooi op zijn vork. Dat was op zich een uitzonderlijke situatie.

Kwestie van afstemmen. Het is wel zo dat verdedigers die groot en sterk zijn, op zich op die manier het best te bestrijden zijn. Backs als Reiziger waren daarom fantastisch. Snel, enorm wendbaar en in staat op snelheid te corrigeren. Dan kan je centrum weleens inschuiven.
1 0
gi0vanni
Wanneer was het Oranje tegen Feyenoord dan? :d Tegen Duitsland en Frankrijk ging het best goed. Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering.
0 0
Schip
Mjah, Frankrijk werd door ons onder druk gezet. Dat is een verschil.

En juist tegen Duitsland ging het vaak lelijk fout. Duitsland sneed juist heel makkelijk door de verdediging en hadden ruim voor kunnen staan. Ook uit kwamen we goed weg.

Het is een beetje scorebord journalistiek om enkel naar de uitslagen te kijken.

Maar op zich is De Ligt een jongen die altijd wil leren. En Van Dijk is de man van de geleidelijke ontwikkeling. Dus Jan heeft uiteindelijk ook een punt. Happy? :)
0 0