Spaan: 'De Jong naast Pröpper een werknemer'

BVeenstra, 23-03-2019 om 09:25, 12841 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Columnist Henk Spaan van Het Parool ziet Frenkie de Jong bij het Nederlands elftal liever naast Marten de Roon spelen dan naast Davy Pröpper. De journalist denkt dat de Ajax-middenvelder het best tot zijn recht komt wanneer hij samenspeelt met de speler van Atalanta Bergamo.

'Naast De Roon heerst Frenkie de Jong over het middenveld. Vervang De Roon door Pröpper en Frenkie wordt van baas tot werknemer', schrijft Spaan in zijn column in Het Parool. 'Pröpper viel goed in (tegen Wit-Rusland, red.) en toch denk ik dat De Jong naast De Roon floreert en dat dit partnerschap het middenveld beter maakt dan De Jong naast Pröpper. Ze noemen het balans en dat is het ook.'

Spaan ziet dat De Ligt bij Oranje ook een andere speler is dan bij Ajax. 'De Matthijs de Ligt die naast Virgil Van Dijk in het centrum van de verdediging speelt, is een andere dan die van Ajax. Daar leidt hij en neemt hij de verantwoordelijkheid voor glijdende blocktackles. In Oranje is die taak voor Van Dijk. De Ligt wordt schaduw.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
redfella
van de Beek voor De Roon is de oplossing voor dit Nederlands elftal. wat een sloom middenveld was dit vanavond, niet om aan te zien. Je moet aanvallen met een snel middenveld en al helemaal als je zonder echte spits speelt. De verdediging is ook meer gewend om zo te spelen. was gewoon een fout van Koeman om weer die De Roon te laten staan ipv Van de Beek
0 0
LL
De Jong moet t eens laten zien in een topper in Nederland. Tegen PSV, Feyenoord en AZ uit telkens door t ijs gezakt.
0 -14
Bramzel
Hey trolletje! Ik ben het niet helemaal met je eens. Daarnaast heeft hij zich laten zien op een ander podium genaamd de Champions League. Maar hoe jij er tegen aan kijkt is het des te mooier dat je er 86 miljoen voor krijgt toch?
4 -2
LL
Maar trolletje hier weer... Frenkie is schijnbaar heilig in dit land. Maar hij wordt weer overlopen in n top wedstrijd. De Duitsers hebben hun huiswerk gedaan. En dan zal t wel weer zo zijn dat de rest niet thuis geeft. Maar hij is toch de man van 86 miljoen. Hij moet de kar toch trekken op t middenveld. Schei toch uit man... kan ie helemaal niet.
0 -1
Remark
Frenkie moest met name in de eerste helft in z'n uppie een Duitse kar tegenhouden op het middenveld en deed dat met overgave. Maar jij bent waarschijnlijk zo'n eencellige die hetzelfde beweert van Messi na die 1-3 nederlaag van Argentinië tegen Venezuela. Ik begin steeds sterker te vermoeden waar die LL voor staat.
1 0
3*stars*3
Precies, Frenkie is niet alleen gescout op basis van wat Eredivisieduels en tegen PSV stond hij trouwens CV, tegen Fey was het collectief falen maar hij deed het goed in de beker in de kuip en Berghuis maakte nog een smerige overtreding omdat hij het niet kon hebben.

Frenkie heeft tegen de grote teams laten zien wat hij kan,
Leukste is dat hij het liet zien tegen de CL houder/wereldkampioen Real en natuurlijk tegen Wereldkampioen Frankrijk, waarna zelfs Mbappé, Deschamps en Griezmann lyrisch waren.
Dat is van een heel ander niveau dan de Eredivisie ''toppers''...
3 0
LL
Heb je gelijk in. CL heeft ie inderdaad goed gespeeld. Mijn punt is meer dat t zonde zou zijn als Ajax met deze toptalenten geen titel pakt. Hadden ze druk op PSV en laten ze t weer liggen bij AZ. Maar goed... we gaan t zien zondag
1 0
insectenverdelg
feyrnoord uit in de beker nog maar ff 2e helft terug kijken.
2 0
LL
Kijk jij die andere 7 helften ook ff terug dan?
0 0
Liam
De Roon is aan de bal veel vaster dan waar hij doorgaans voor wordt versleten.
1 0
Schip
Is een prima en zeer nuttige speler. Het klinkt leuk om alleen maar met voetballers te spelen, zoals TH doet, maar je beste spelers komen beter tot hun recht en met minder inspanning, wanneer je een type Wouters, Anita of de Roon centraal hebt staan.
0 0
insectenverdelg
Mo9i voorbeeld is Theo Jansen met Wout Brama bij Twente. Brama is een zeer beperkte voetballer maar maakte Theo echt beter door veel vuil werk voor m op te knappen.
0 0
Remark
Spaan heeft (es een keer) gelijk. Frenkie en de Roon zijn complementair (vullen elkaar aan), Frenkie en Pröpper is twee keer hetzelfde en gaat ten koste van Frenkie's creativiteit, omdat hij van nature meer bereid is tot het opknappen van het vuile werk dan Pröpper.
Bij het koppel De Ligt/Van Dijk ligt dat toch wat anders; van dat soort beulen kun je er tegenwoordig niet genoeg hebben.
4 0
BokkieBokstra
Eens, een goede column van Spaan. Hij schreef er wel meer deze week, parels. Meende afgelopen week zowaar een wat geergerde de Jong te zien.
1 0