'Halen van kwartfinale CL knapper dan kampioenschap'

JesseTH, 22-03-2019 om 22:10, 9873 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

René van der Gijp is razend enthousiast over Ajax' Europese prestaties van het huidige seizoen. Johan Derksen op zijn beurt, weegt zwaarder aan het wel of niet halen van de titel, maar Van der Gijp vindt dat de invloed van het Europese succes niet onderschat mag worden.

'Ik vind het halen van de Europa League finale knapper dan kampioen worden, en nu met de kwartfinale ook', spreekt Van der Gijp bij Veronica Inside. 'Wij bagatelliseren toch niet dat het bereiken van de laatste acht door Ajax enorm veel voor die club betekent? Transfersommen gaan omhoog en de spelers, club en staf worden serieus genomen. Dat is waanzinnig. Ik denk dat de transfersommen met 25 tot dertig procent gestegen zijn.'

De analist ziet echter ook een keerzijde aan het succes. 'Het feit dat je nu zover bent, zorgt ervoor dat zes à zeven spelers in het eerste meer om de Champions League geven dan om de competitie. Daar kun je je laten zien en je transferwaarde opbouwen. Inter en Atlético Madrid gaan niet kijken naar Heracles - Ajax, die gaan kijken naar Ajax - Juventus.'

Ook Johan Derksen erkent de bijzonderheid van het Europese succes, maar de oud-voetballer merkt ook op dat er weer eens een titel binnengesleept moet worden. 'Je moet met dit materiaal, de salarissen die ze betalen en het geld dat ze in transfers gestoken hebben met kop en schouders boven de andere clubs uitsteken. Qua selectie moet je gewoon kampioen van Nederland worden, dat is een eis. De Europa Cup is extra.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Terugnaardemeer
Dat Ajax laatste acht of beter in de CL haalt is veel knapper dan dat Ajax het kampioenschap wint. Sterker nog, als Ajax dit seizoen kampioen wordt is dat gezien de investeringen en het budget, niet echt knap. Het knappe zit dan hooguit in het feit dat dit budget beschikbaar is.

Ondanks het dramatische vorig seizoen in Europa en het voor Nederlandse clubs sporadisch doorkomen van de voorronde in de CL, vind ik het vrij normaal dat dit Ajax zich geplaatst heeft voor de groepsfase. Ook door de veranderde opzet.

Vervolgens is de tweede plaats in de groepsfase vergelijkbaar met een kampioenschap voor PSV dit seizoen. Het is mogelijk maar dan moet je het nog wel kunnen uitvoeren. Het halen van de kwartfinale is vergelijkbaar met dat Feyenoord dit seizoen kampioen was geworden. Voorafgaande aan dit seizoen was dat niet uitgesloten maar niemand die het verwacht.

Het halen van de halve finale zal zijn alsof AZ of Utrecht kampioen wordt. Oude tijden herleven maar vooraf gezien totaal niet realistisch. Een buitengewoon knappe prestatie.

Blijft over het eventueel door Ajax missen van het kampioenschap dit seizoen. Dat valt te vergelijken met dat Ajax dit seizoen de CL voorronde niet was doorgekomen. Het mag niet gebeuren maar soms kom je net die verkeerde tegenstander tegen. Al met al, ook als het geen prijs oplevert, mag Ajax tevreden zijn met het succes in dit seizoen.
0 0
Van Reenen
Stel je eens voor dat Ajax de laatste 4 zou bereiken. Pfff, minstens 100 miljoen aan tv gelden en entreegeld en UEFA bron. Plus het aanzien in de wereld en niet te vergeten de enorme transferinkomstwn. Dat is niet te vergelijken met een kampioenschap. Als ik mag kiezen, kies ik voor een plaats bij de laatste 4 in de CL.
1 0
eros
Als ik mag kiezen zou ik ook voor de laatste 4 CL gaan.

Maar achteraf worden toch naar prijzen gekeken. Al 5 jaar geen kampioen en 9 jaar geen beker.
Ik ben van mening dat ajax minimaal om het jaar kampioen moet worden.
0 -1
Labrador
Ik vind het allemaal leuk hoor die CL wedstrijden maar een schaal zou ik nog veel mooier vinden. Nummer 34. We zijn het hem verschuldigd
3 -2
Schip
Pure BS.

Dat komt uit het depressieve brein van Gijp, die altijd enorm laatdunkend over de NL competitie spreekt. Nou, waarom wint Ajax dan niet met twee vingers in de neus met deze selectie?

Het is geen keuze. De internationale prestaties verliezen gewoon glans door dat slappe onderpresteren in de competitie. Als je nu aan kop had gestaan, had je veel meer zin en vertrouwen in Juve. Nu krijg je bijna het gevoel dat ze wel moeten winnen om nog iets van een seizoen te hebben.

Sorry, maar die belgenmentaliteit is echt fnuikend. Een kwartfinale is geen prijs. Een EL finale is super voor de club, maar het is geen prijs. Ja, de identiteit van de club is daar weer mee terug, maar er is eenvoudigweg geen excuus voor het niet winnen van de nationale titel.
1 -9
Redrum
Het is fnuikend dat jij als Ajacied denkt dat het winnen van de titel het allerbelangrijkste is. Na die 4 titels onder Frank de Boer waren we het volgens mij met zijn allen eens over één ding: Ajax moet ook Europees weer een grote jongen worden. Leuk die titels, maar al die kansloze afstraffingen in Europa sneden recht door mijn Ajax-ziel heen. Natuurlijk is het een schande dat Ajax niet bovenaan staat, maar er zijn wel degelijk verzachtende omstandigheden. Er is simpelweg geen sprake van een eerlijke strijd, aangezien wij nog volop meestrijden op 3 fronten en pisvoetbal eindhoven zich lekker makkelijk alleen op de competitie kan richten. Dat blijkt overigens totaal niet uit het spel dat ze laten zien, maar goed dat is niks nieuws natuurlijk bij die club.
2 -2
Schip
En dat zegt een Ajax calimero als jij. Als het woordje PSV of Feyenoord valt, barst jij al in snotterende hysterie uit.

Ik zeg trouwens niet dat een titel het belangrijkst is, ik zeg dat beiden los van elkaar staan. En dat je de titel met deze selectie gewoon moet pakken. Klaar.
0 -1
Web
Ik ben het niet met je eens, ik wil graag kampioen worden, maar de wedstrijden in CL, en nog wel 14, zijn voor mij meer waard, Ajax heeft daar zoveel goodwil mee opgebouwd, en dat niet alleen, ik zie Ajax liever schitteren tegen Real en Bayern, dan bv 15 van de potjes in de eredivisie.
Bovendien kun je nu veel makkelijker kwaliteit binnen halen
In Europa lachen ze om onze compettie.
Die nemen ze echt niet serieus

Frenkie had nooit dit bedrag opgeleverd zonder Europees voetbal
Gijp heeft hier gelijk in.
2 -1
AjaxPassion
Schattig dat je een prijs nodig hebt om jezelf een grote jongen te voelen, maar dan snap je er niet zoveel van. Realiteit is dat het in deze tijd ongekend is om zo'n Europese prestaties te bewerkstelligen als je uit zo'n flutcompetitie als de ED komt. Het is sinds 2013 niet meer gebeurd dat er een team buiten een top 5 land en FC Porto de kwartfinale heeft bereikt (destijds Galatasaray) en dat terwijl de (financiële) verschillen alleen maar groter zijn geworden. Dat stelt toch wel ff wat meer voor dan een schaaltje uit NL dacht ik zo?
3 -2
Schip
Precies, belgenmentaliteit dus. Dezelfde houding waardoor je weer van een AZ verliest, terwijl je uit tegen Real hebt laten zien strijd te kunnen brengen.

Ajax kan dit met een topselectie vaker doen. En dankzij de financiële middelen, kunnen zulke selecties worden samengesteld. Het is knap, maar eens maar nooit mee, zoals Gijp beweert.
0 0
AjaxPassion
Ik denk dat je beter voor PSV kunt worden... Nee dat is iets te gemakkelijk van me.

Wat bedoel je met Belgenmentaliteit? Je doelt op het feit dat wij als NL nog nooit Wereldkampioen zijn geworden? Dat zit inderdaad diepgeworteld in de Nederlandse cultuur, wij zijn geboren losers... Of wat wil je precies zeggen?

Hoezo heeft Ajax een topselectie? De breedte is toch gewoon helemaal niet aanwezig?

Je onderschat de invloed van de matige NL competitie. Die zorgt ervoor dat je geen team kunt behouden en geen brede selecties samen kunt stellen, want niemand met extra kwaliteit gaat banken bij Ajax. Dit heeft weer als gevolg dat je niet elke wedstrijd dezelfde inzet en energie kunt leveren en zelfs als je Ajax heet kom je daar niet mee weg. Wat daarin niet meewerkt is het feit dat ieder team in NL van het machtige Ajax wil winnen en daardoor zichzelf voor 100% inzet.

"Het is knap, maar eens maar nooit mee, zoals Gijp beweert."
Wat bedoel je?

Waarom heb jij het eigenlijk zo hard nodig dat Ajax een prijs wint? Je obsessie voor het winnen van een prijs zorgt ervoor dat je het totale plaatje niet meer kunt overzien...
0 0
Web
Ben het met je eens
0 -1
Liam
Als René niet loopt te zieken doet hij altijd goed uitspraken want in de basis heeft hij er best veel verstand van.
Valentijn zat heerlijk voor lul. Wat een kwal is dat ook hel
1 0
ajax4lifebaby
100%
0 0
paulis
Tuurlijk klopt het wat geipie zegt. een kampioenschap in NL zegt niemand wat buiten onze eigen landsgrenzen. kwartfinale CL en vooral die overwinning op real is letterlijk heel de wereld over gegaan.

bovendien dat Derksen en die zure Driessen vinden dat Ajax kamipoen moet worden met dit materiaal is ook bullshit. PSV heeft in de breedte helaas betere spelers, labyad, de wit of Dolberg is toch stuk minder dan Malen, guiterez, ihattaran of gokpo.

tel daarbij Het zware programma op en een beetje geluk en dan zie je dat psv vaker nipte overwinningen binnensleept dan ajax. dat is het verschil, meer niet
1 0
31xAjax
Zonder kampioenschap kan het seizoen nooit geslaagd zijn....
1 -4
Terugnaardemeer
Wat wordt nu eigenlijk vergeleken?

Kampioen worden in de Eredivisie zou voor Ajax volgens verwachting zijn. Dus alles boven verwachting in Europa is al knapper dan kampioen worden. Je kan inmiddels wel zeggen dat de plus in Europa groter is dan de min in de Eredivisie. Maar echt beoordelen kan pas achteraf.
0 0
Spuit11
Ik droom....?
Gijp die iets positiefs brengt over Ajax?
0 0
Rentokill
In ieder geval slaap je veel. Doet ie wel vaker hoor.
1 0
ETM
Ik denk dat kampioen worden juist vanwege de genoemde problematiek heel knap zou zijn. Maar de enerverende Europese campagnes zijn me wel meer waard.
Derksen gaat er imo wel een beetje aan voorbij dat PSV een enorm aantal punten haalde, vooral voor de winterstop. Ajax steekt er wel degelijk bovenuit, maar de ruimte om te falen is door de prestaties van PSV heel erg klein. Neemt niet weg dat er kritisch gekeken mag worden naar het hoge aantal puntverlies na de winterstop.
2 -1
Pheadrus
Een schaaltje meer of minder, een Beker meer of minder.........
De Nederlandse prijzen zijn troostprijzen. Het gaat om Europees succes onder de voorwaarde dat Ajax minimaal 2e wordt en voorronde CL kan spelen.
3 0
Bjorn
Ja, het is knapper. Maar tegelijkertijd moet je met een selectie als deze gewoon zilverwaar binnenhalen.
4 -3
Redrum
Absoluut ja en dat gaat ook gewoon gebeuren. Dat armzalige pisclubje uit eindhoven heeft zelfs met 1 potje eredivisie per week de grootste moeite om zijn wedstrijdjes te winnen. Zo'n club kan en mag geen kampioen worden. Ajax wint dit jaar de dubbel gewoon.
2 -1
Redrum
Het is een heel simpel vraagstuk eigenlijk. Hoe vaak wordt een Nederlandse club kampioen van Nederland? Elk jaar. Hoe vaak speelt een Nederlandse club een Europese finale? Eens in de 20 jaar ongeveer. Wat is dan een grotere prestatie te noemen? Daarnaast is het natuurlijk niet zo alsof wij nooit kampioen zijn geworden hahaha
10 -1
Redrum
Ik val gewoon bijna om van verbazing. Dat ik de dag nog mag meemaken dat René van der Gijp precies zegt hoe ik er over denk. Natuurlijk is Europees presteren vele malen meer waard dan het winnen van een titel in deze huidige tijd. Johan heeft ergens ook wel een punt, maar is zoals gewoonlijk weer veel te snel met zijn oordeel. Deze selectie moet ook gewoon kampioen worden, maar Europees voetbal een bonus noemen is natuurlijk extreme waanzin. Wat is de titel in vredesnaam waard als je die pakt omdat je enige concurrent veel meer belasting heeft? Kan je dan jezelf recht in de spiegel aankijken en zeggen dat jij de beste club van Nederland bent? Dan hou je jezelf toch voor de gek neem ik aan. Er is toch niemand die Feyenoord daadwerkelijk de best voetballende ploeg van Nederland vond in 2016-2017? Iedereen wist dat Ajax de beste was dat seizoen.
9 -5
Spuit11
Ik ben ook in schok over Gijp... Zal alles wel goed met hem gaan? Is hij tot bezinning gekomen?
0 0
Schwalbino
Dat je nu bij de laatste 8 zit is over 5 of 10 of 25 jaar niet meer van belang. Ik volg Ajax al vanaf 69. Wat telt zijn prijzen. Voetbal is een macho sport. Tweede prijs of miss congeniality telt niet.
0 -6
Tinus
Natuurlijk moet je ook prijzen pakken, maar je bent toch ook Ajacied door de manier waarop Ajax zich presenteert? Met een eredivisietitel meer of minder maak je in het buitenland natuurlijk geen indruk. Wel met de manier van voetballen in Europees verband en de daaraan gekoppelde resultaten. Ook al zijn die resultaten helaas geen zilverwerk.
3 0
Gonzo
Maak je maar niet druk, volgende week zegt hij het precies andersom. Dan is het seizoen verloren zonder titel. Het is een kip zonder kop.
1 -4
Redrum
Ongetwijfeld, Renétje Prozac is ook totaal niet serieus te nemen. Vind het alleen wel opmerkelijk dat hij nu eens een keer een helder moment heeft.
1 -3