Kok: 'Cruijff was tot zijn laatste snik voetballer'

FinnDekker, 21-03-2019 om 19:50, 4259 views, De Wereld Draait Door |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij De Wereld Draait Door heeft Auke Kok, schrijver van de aanstaande biografie van Johan Cruijff, gesproken over de laatste jaren van de legendarische nummer veertien. Cruijff ging, zo vertelt Kok, ondanks zijn ziekte gelukkig door het leven. 

'Tot zijn laatste snik is Cruijff voetballer gebleven. Volhouden en naar de mogelijkheden blijven kijken zat tot diep in zijn vezels. Hij bleef zeggen: het komt wel goed er zijn kansen. "Ik sta 2-0 achter, maar we maken nog gelijk." Niemand heeft die man chagrijnig gezien. De twintig jaar na zijn ontslag bij FC Barcelona waren zijn gelukkigste jaren.' Cruijff kon zijn energie en liefde kwijt in zijn eigen Johan Cruyff Foundation. 'Op zijn foundation was hij trotser dan op zijn sportieve loopbaan.'

Rinus Michels

Ook de verkiezing van Rinus Michels, oud-trainer van Cruijff, tot beste trainer ooit volgens France Football kwam aan bod. 'Cruijff heeft veel aan Michels te danken. Sterker nog, heel veel ideeën van Cruijff zijn van Michels. Michels heeft Cruijff min of meer opgevoed. Prof worden is hem geleerd door Ajax en Michels.' Volgens Kok heeft dat te maken met de vroege dood van Cruijff zijn vader. 'Cruijff was een vaderskind. Het was een enorme klap.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
ik zeg maar niets , want er klopt niet veel van wat je typt Auke Kok !

Ajax en Vic Bukkingham ontfermde zich over de familie Cruijff en je kan beter eerst het boek lezen van Bert Hiddema ; van Jopie tot Johan .
0 0
Bocarra
Als Johan nu nog had geleefd was hij uit rancune nu een fluwelen revolutie bij Feyenoord begonnen. Ben heel nieuwsgierig naar het boek.
0 -10
geDaante
Uit rancune... wat een slechte mensenkennis en inschattinsgvermogen heb jij zeg. Of je bent gewoon weer zo'n jaloerse Cruijff-hater, omdat hij je klein doet voelen.
1 0
T.reckveugel
Het wachten is op Misses D
1 0
MPAjax
Die had een nieuw ontwikkelingsplan neergelegd voor een verbeterde doorstroming van onderbouw naar bovenbouw van Ajax.

Tips gegeven over meer trainers op het gebied van aanvallen, geklaagd over de smalle selectie en zich afgevraagd waarom er niet al meer jeugdspelers met potentie en in vorm kansen hebben gehad in het eerste.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Grappig, nee echt grappig...
3 0
Web
Wat een onzin
5 0