Willaert: 'Michels was een echte revolutionair'

FinnDekker, 20-03-2019 om 23:20, 2947 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij Voetbalpraat van FOX Sports heeft Cristian Willaert zijn mening gegeven over de top vijftig trainers van France Football. De Fransen zien in Rinus Michels, oud-trainer van onder meer Ajax en het Nederlands elftal, de grootste trainer ooit. Een terechte beslissing, zo vindt Willaert.

'Het is een grote persoonlijkheid', begint de commentator zijn uitleg. 'Maar hij heeft vooral een aandeel in het voetbal gehad door de ontwikkeling van het totaalvoetbal. Voor het eerst aanvallers die verdedigen en verdediger die mee aanvallen. Deze revolutionair heeft het voetbal veranderd en dus is het een goede keuze. Als je zo'n lijst maakt, moet je trainers hoog neerzetten die het voetbal veranderd hebben.'

Michels is niet de enige Nederlander in de lijst. Johan Cruijff staat op de vierde positie, achter Sir Alex Ferguson en Arrigo Sacchi. Guus Hiddink, Louis van Gaal en Frank Rijkaard zijn ook terug te vinden op de lijst.  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Klasseman
Zo geweldig vond ik hem niet híj had gewoon geluk dat hij met een gouden generatie zat. Hij heeft ook heel vervelende dingen gedaan
0 -1
Aspers73
Sorry, die 'nieuwe' stijl van voetballen heeft Europa en de wereld achterover geslagen. In een tijd van veranderingen, studentenrellen in heel Europa etc. kwam ineens dat team vol met langharige rocksterren die een totaal ander spel speelde dan de andere teams in Europa. En Michels was daar mede verantwoordelijk voor. Volgens mij heeft hij prima doorgeselecteerd totdat dat team er stond.
0 0
Duif63
Daar kun je over discussiëren, maar Michels is wel degene die Nederland geleerd heeft wat profesioneel voetbal inhoudt en vereist. Voordat Michels aantrad was Nederland nog steeds een veredeld amateur voetballand.
0 0
DanverAFCA
hik heeft die gouden generatie gecreëerd, de spelers waren niet per se beter dan nu op cruijff na natuurlijk. de manier van spelen is wat ons de beste maakte, omdat het nieuw was.
1 0